Traphekje zonder boren: 15x de beste van 2024 [Lees dit eerst]

Een traphekje zonder boren is ideaal als je geen gaten in de muur wilt/mag boren, wanneer je op zoek bent naar een hekje dat gemakkelijk en snel te monteren is of wanneer je het traphekje af en toe wilt verplaatsen. Vandaar dat wij dit blog geschreven hebben, waarin je alles ontdekt over dit item.

In dit artikel nemen wij je mee in het beste traphekje zonder boren van 2024. Ook nemen wij je mee in wat een traphek zonder boren precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een veiligheidshekje zonder boren en waarom je het precies nodig hebt.

We sluiten af met wat tips over hoe je een trap hekje zonder boren plaatst, of het überhaupt veilig om te gebruiken en wat andere veelgestelde vragen. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

Het beste traphekje zonder boren van 2024

Wanneer wij producten onderzoeken, houden we standaard rekening met een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste traphekjes zonder boren kunnen laten zien en dat jij de beste keuze voor jezelf kan maken. 

We nemen je hieronder mee in het beste traphekje zonder boren van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welk veiligheidshek zonder boren kies jij uit? We zijn erg benieuwd.

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn vaak in verschillende kleuren en afmetingen te verkrijgen. Klik hiervoor even op “Controleer prijs”, om het juiste hekje baby zonder boren voor jouw situatie te vinden. 

Traphekje zonder boren: Onze top 5

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder de top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere gezinnen ook top vinden. Een beter traphekje zonder schroeven ga je dus bijna niet vinden.

Traphekje zonder boren Hauck Open N Stop

Het eerste product in onze top vijf is het Traphekje zonder boren Hauck Open N Stop. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 350 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

De Open N Stop traphekje Hauck is een ware bestseller. Dit item is geschikt voor openingen van 75 tot 80 cm. Voor grotere openingen kan je een verlengstuk aanschaffen. Tevens kan het hekje met één hand geopend en gesloten worden, door de kinderveilige sluiting.

De montage van dit uitschuifbaar traphekje zonder boren is snel en eenvoudig. De metalen poort wordt met bevestigingsschroeven tussen de muur of tussen het deurkozijn geklemd. Als alle verstelbare schroeven gemonteerd zijn, plaats je het klemhekje zonder boren in de deuropening of tussen de muur en trapleuning. Wat wil je nog meer?

Heel gemakkelijk te installeren, zonder schade of boren. Soms moet je wat kracht steken om open te doen, maar dat kan ook als een voordeel gezien worden.

Maeske87

Traphek zonder boren Easy Close van Safety 1st

Het tweede product in onze top vijf is het Traphek zonder boren Easy Close van Safety 1st. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 120 reviews op bol.com.

De Easy Close van Safety 1st is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren en materialen. Daarbij is dit item geschikt voor openingen van 73 tot 80 centimeter, maar het kan tot 136 centimeter verlengd worden. Wat fijn is aan dit item, is dat het een visuele indicator bevat, waarmee je kan zien of het hekje goed geïnstalleerd is en dicht is.

Dit Safety First traphekje is handig in gebruik en kan met één hand bediend worden, terwijl het dubbel vergrendelingsmechanisme bijdraagt aan een optimale veiligheid. Meer heb je niet nodig toch?

Dochterlief krijgt deze niet open. Alle andere hekjes wel. Hekje draait twee kanten op en is zowel aan boven als onderkant te vergrendelen. Montage is ook goed te doen. Wij zijn er zeer tevreden over!

Kruimie

Kinderhekje zonder boren Danamic van Babydan

Het derde product in onze top vijf is het Kinderhekje zonder boren Danamic van Babydan. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 95 reviews op bol.com.

Dit Babydan traphekje zonder boren is geschikt voor openingen tussen de 73 en 87cm. Daarbij wordt het geleverd inclusief wallcups en montagesleutel, zodat je het makkelijk kan installeren. Ook is het door een volwassenen met één hand te openen.

Gebruik je het hekje bij openingen die breder zijn dan 86 cm, dan moeten de bijgeleverde wallcups worden gebruikt. Tevens geeft een indicator aan of het hekje goed is gemonteerd, dus ook hieraan is gedacht bij Babydan. Al met al een prima product, als je het ons vraagt.

degelijk, makkelijk te plaatsen, goed vast te klemmen, extra passtukje zit erbij. wij hebben hem tussen een deurpost van 83cm geplaatst. Zelfs als hij open staat (en dus bovenaan niet vastgeklemd zit) kan je er rustig tegenaan leunen zonder dat iets zich verplaatst zo stabiel.

rjonkerr

Kinderhek zonder boren Vicino van Baninni

Het vierde product in onze top vijf is het Kinderhek zonder boren Vicino van Baninni. Dit product krijgt momenteel 4 uit 5 sterren en meer dan 20 reviews op bol.com.

Dit product van Baninni is te gebruiken voor openingen van 75 cm tot 85 cm. Tevens kan je dit item uitbreiden met verlengstukken, voor openingen die breder zijn dan 85 centimeter. Het Vicino klemhekje kan makkelijk geïnstalleerd worden, met behulp van een slim klemsysteem.

Let wel op: Bij bevestiging bovenaan de trap is de bijgeleverde muurbevestiging verplicht te gebruiken, zodat je een optimale veiligheid kan creëren. Dit product doet dus precies wat je ervan mag verwachten.

Staat heel snel en gemakkelijk in elkaar. Handig om open te doen en te sluiten. Ideaal dat deze wat breder is en je dus geen verlengstuk moet kopen.

Romina89

Traphekje zonder boren van Lindam

Het laatste product in onze top vijf is het Traphekje zonder boren van Lindam. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 15 reviews op bol.com.

Wanneer je gaat voor dit product van Lindam, is het goed om te weten dat het te gebruiken is voor openingen van 75 tot en met 82 centimeter. Het kan echter verlengd worden tot 138 centimeter. Het stevige hekje kan met 1 hand worden geopend en heeft een goede sluiting.

Precies naar wens, makkelijk te bevestigen en na een paar keer open gemaakt ook de handigheid erin om met 1 hand te openen. Prima aankoop !!

BMeeuwsen

Zit jouw traphekje zonder boren niet in bovenstaande lijst? Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 120 verschillende traphekken zonder te boren op voorraad hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar het beste traphekje zonder boren, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij het beste traphek zonder boren voor jouw situatie vinden.

Wat is een traphekje zonder boren?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een traphekje zonder boren is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Wil jij geen gaten in de muur boren? Of wil je het traphekje ook gemakkelijk op een andere plek in huis plaatsen? Dan biedt een traphekje zonder boren de ideale oplossing.

Om dit traphekje te plaatsen hoef je niet te boren en heb je ook geen schroeven nodig, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een harmonica traphek of oprolbaar traphekje. Het hekje klem je via het eigen frame vast tussen een trapgat of twee muren. Je kleintje komt echt niet voorbij dit stevige hekje, want deze gaat geen kant meer op.

Dit type traphek plaats je niet alleen aan de onderkant en bovenkant van de trap, maar bijvoorbeeld ook tussen een buiten- of keukendeur.

Ga je op vakantie of wil je rustig op visite kunnen bij opa en oma? Dan neem je het hekje eenvoudig mee. Zeker als je kiest voor een model dat in elkaar te vouwen is.

Een traphekje zonder boren uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten, vormen en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een traphek zonder boren moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we in de volgende alinea even bij stil.

kinderhek zonder boren

Waarom een traphekje zonder boren kopen?

Nu je weet wat een traphekje zonder boren is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is van belang om deze redenen goed door te nemen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jouw situatie van toepassing is.

Een traphekje zonder boren biedt veiligheid

De eerste reden waarom ouders een traphek zonder boren aanschaffen, is meteen ook een hele belangrijke. Omdat je dit product bij een trapgat plaatst, biedt het een stukje veiligheid aan jouw kind. Net als dat een bedhekje veiligheid voor in het bed biedt.

Zodra je baby gaat tijgeren is het tijd om een traphekje te monteren. De kleintjes krijgen soms razendsnel nieuwe vaardigheden onder de knie en je raakt ze zo uit het oog. Tijd dus om het huis babyproof te maken.

Een traphekje is een onmisbaar onderdeel in huis op het moment dat je kleintje de wereld al kruipend gaat ontdekken. Je monteert het traphekje zonder boren zowel aan de bovenkant als onderaan de trap.

Dankzij het trap hekje zonder boren zal jouw kleintje niet per ongeluk van de trap kunnen vallen, maar ook niet zomaar de trap op kunnen. Jouw kleine kan dus veilig gaan en staan waar hij of zij wilt. Maar er zijn meer voordelen!

Geen gaten in muren boren

Een ander groot voordeel van een traphek zonder te boren is dat je geen gaten hoeft te boren en niet hoeft te schroeven, om het traphekje te bevestigen. Hierdoor is het hekje zeer eenvoudig te monteren en blijf jij niet met gaten of beschadigde muren achter, op het moment dat je het traphekje weer wilt verwijderen.

Zowel in een koop- als huurwoning is dit prettig. In een huurwoning kan het nog zijn dat de verhuurder niet wilt hebben dat er geboord wordt. Dit type traphekje wordt tussen twee muren geklemd en staat zeer stevig op zijn plek.

Eenvoudig in gebruik én mee te nemen

Een trap hekje zonder boren is niet alleen eenvoudig in gebruik, maar ook makkelijk te verplaatsen. Dit maakt een traphekje zonder boren multifunctioneel. Gebruik deze bijvoorbeeld om te voorkomen dat je kleintje naar buiten kruipt of om hem of haar uit de keuken te houden als je aan het koken bent.

Vaak zijn de klemhekjes uit te breiden met los verkrijgbare verlengstukken. Hierdoor valt het rekje volledig te personaliseren naar je eigen wensen en je woning. Check van tevoren altijd of het hekje past op de plek waar je deze wilt bevestigen.

Voor iedere situatie een traphekje zonder boren

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere situatie wel een geschikt traphek zonder boren kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit tientallen verschillende merken, afmetingen en kleuren. 

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je iets vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw huidige situatie past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven. 

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarop je een traphekje zonder boren zou kunnen kopen. Maar waar moet je dan rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

traphek zonder boren

Traphekje zonder boren kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste traphekje zonder boren gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw situatie op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Breedte van het (trap)gat

Het eerste punt waarmee je rekening dient te houden, is de breedte van het gat dat je wilt afschermen met een hekje. Je wilt namelijk wel dat het traphek zonder te boren groot genoeg is.

Nu zijn de meeste traphekken zonder boren verstelbaar, tot op een bepaalde breedte, dus houd ook hier rekening mee.

Met los verkrijgbare verlengstukken is het eventueel mogelijk om het traphekje breder te maken. Wel moet je opletten dat het hek niet te breed wordt, want dan is deze niet langer stabiel. Daarbij is het belangrijk dat het hekje en de verlengdelen van hetzelfde merk en type zijn, zodat deze goed op elkaar aansluiten.

Drempelhoogte

Let bij aanschaf van een traphekje waarvoor je niet hoeft te boren altijd op de drempelhoogte van het klemrekje. Een traprek zonder boren heeft namelijk in alle gevallen een drempel, ook bij een openstaand deurtje. Voor bovenaan de trap wil je een hekje dat een verlaagde drempel heeft zodat je hier niet over kunt struikelen.

Wijze van bevestiging

Er zijn verschillende manieren waarop een traphekje zonder boren bevestigd kan worden. Voor optimale veiligheid kies je het beste voor een traphekje die wordt geklemd met het frame, waarin een deurtje scharniert. Deze variant is het stevigst.

Er zijn ook traphekjes die met een plakstrip worden bevestigd, in plaats van deze tussen de opening te klemmen. Deze zijn echter niet veilig genoeg en dien je alsnog te combineren met schroeven.

Voor alle traphekjes geldt dat je deze altijd precies volgens de handleiding moet monteren. Een traphekje dat tussen geschroefde muurcups wordt geklemd is een mooie middenweg voor als je niet te veel wilt boren.

De muurcups moeten namelijk alsnog worden vastgezet met schroeven, maar je hebt wel een stuk minder schroeven en gaten nodig.

Kleurgebruik

Naast de bovengenoemde punten, kan het voor jou ook belangrijk zijn om rekening te houden met de kleuren van het traphek zonder te boren. Niet iedereen vindt dit punt even belangrijk, maar het is goed om te weten dat je hier naar kan kijken. Zo’n hekje is immers wel een product dat in het zicht staat, dus voor sommige mensen is het fijn als het qua kleur past bij de ruimte waar het staat.

De meeste traphekken zonder boren zijn wit of grijs, maar je ziet ook steeds vaker kleuren zoals blauw, groen, roze, rood enzovoort. Ook het zwarte traphek is populair. Hierdoor is het dus goed mogelijk om de kleur af te stemmen op de andere kleuren die in jouw huis aanwezig zijn.

Reviews van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die anderen met bepaalde traphekjes zonder boren hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan bekijken en kan beoordelen. 

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw baby aanschaft.

Prijs van het traphekje zonder boren

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een traphekje zonder boren begint vanaf zo’n €30 en kan oplopen tot ongeveer €200, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je dit product gaat kopen.

Laten we nu verder gaan met hoe je een trap hekje zonder boren kan installeren en waarmee je rekening dient te houden.

traphekje zonder boren

Hoe installeer je een traphekje zonder boren en waarmee rekening houden?

Wanneer je het beste traphekje zonder boren gekocht hebt, is het natuurlijk fijn om te weten hoe je dit product het beste kan installeren. Je zal erachter komen dat dit niet zo heel moeilijk is, maar het zal wel per merk en product verschillen. Onderstaande uitleg is dan ook een globale uitleg.

Allereerst is het van belang om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen. Hierin staan diverse instructies en tips over hoe je een traphekje zonder te boren het beste kan bevestigen.

Allereerst meet je de ruimte waar het hekje moet komen, voordat je besluit om een specifiek traphekje aan te schaffen. Het verschilt per merk en type welke breedte het hekje kan overbruggen. Soms is het ook nodig om een traphek met hoek te installeren. Eventueel kan je direct verlengstukken mee bestellen, zodat je het hekje op de juiste breedte kan maken.

Heb je plinten? Let er dan op dat het traphekje op of vlakbij de grond moet worden bevestigd in verband met het frame. Mogelijk zit de plint hierbij in de weg.

Een klemhekje hoef je alleen maar op maat te maken en vervolgens tussen de trapopening of de muren te klemmen. Zorg ervoor dat je bij montage nooit afwijkt van de handleiding. Door verkeerde installatie van het traphekje creëer je mogelijk een gevaarlijke situatie.

Controleer na de montage of het hekje stevig vastzit, of het traprekje soepel open en dicht gaat en goed in het slot valt na het sluiten.

Bij een klemhekje is het belangrijk dat het hekje niet te hoog geplaatst wordt. in verband met de drempel. en dat er geen plaatsen zijn die jouw kleintje kan gebruiken om over het hekje te klauteren.

Als jij rekening houdt met de informatie hierboven, is de kans groot dat jij dit product op een veilige en verantwoorde manier kan plaatsen. Maar nogmaals: wij adviseren altijd om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen, zodat je zeker weet dat je dit product op de juiste manier gebruikt. 

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over het traphekje zonder boren. We hebben het alleen nog niet gehad over of dit product daadwerkelijk veilig is om te gebruiken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Een traphekje zonder boren, is het veilig?

Wil je er zeker van zijn dat een traphek goed vast zit? Dan kan je er niet omheen om het in de muur vast te schroeven. De Consumentenbond zegt zelfs: “Hoe meer schroeven je gebruikt, hoe steviger het traphekje vastzit.”

Echter zijn er ook genoeg klemhekjes die de veiligheidstest doorstaan. Ook zijn de fabrikanten die klemhekjes op de markt brengen gebonden aan alle geldende veiligheidseisen, waardoor je er vanuit kunt gaan dat dit hekje stevig en veilig in gebruik is.

Of je besluit om voor een traphekje zonder boren te gaan, hangt dus af van je eigen wensen en je gevoel. Heb jij een avontuurlijke peuter die overal aan trekt en tegenaan beukt? Dan wil je misschien het meest stevige traphekje dat je kunt vastschroeven.

Wil je het hekje af en toe gebruiken of ben je op zoek naar een hekje voor onderaan de trap of in de deuropening? Dan bieden klemhekjes de uitkomst.

Traphekjes zonder boren – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Graag horen we welk product jij hebt gekocht, in de reacties onderaan deze pagina. Mocht je bepaalde vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we die ook graag hieronder. We komen graag met je in contact.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 2

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Plaats een reactie