Loopstoel: 15x de beste van 2024! [Prijsdaling]

Een loopstoel is ideaal om te gebruiken, vanaf het moment dat jouw baby zelfstandig kan zitten én net de eerste stapjes begint te zetten. Tevens kan je met dit product allerlei andere voordelen behalen, maar er zijn ook een paar belangrijke zaken waarop je moet letten. Je leert alles wat je moet weten in dit blogartikel. 

In dit artikel nemen wij je mee in de beste loopstoel van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een loopstoeltje en waarom je het precies nodig hebt.

We sluiten af met wat tips over vanaf welke leeftijd je baby de loopstoel kan gebruiken en hoe je de loopstoel baby het beste kan reinigen. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste loopstoel van 2024

Wanneer wij producten onderzoeken, houden we standaard rekening met een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste loopstoeltjes baby kunnen laten zien en dat jij de beste keuze voor jezelf kan maken. 

We nemen je hieronder mee in de beste loopstoel van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welk loopstoeltje kies jij uit?

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn vaak in verschillende kleuren en designs te verkrijgen. Klik hiervoor even op “Controleer prijs”, om het juiste product voor jouw baby te vinden. 

€120,00
€169,00

Loopstoel: Onze top 5

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder de top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere gezinnen ook top vinden. Een beter baby loopstoeltje ga je dus bijna niet vinden.

Baninni loopstoel

Het eerste product in onze top vijf is de Baninni loopstoel. Deze baby loopstoel krijgt momenteel 4,2 uit 5 sterren en meer dan 85 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

Deze loopstoel van Baninni is verkrijgbaar in 11 verschillende kleuren en geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden tot dat ze ongeveer 12 kilo wegen. Als je kind niet wilt lopen, kan de loopstoel eenvoudig worden omgezet in een schommel/wipstoel. Dit doe je door de wieltjes naar binnen te klappen. Daarbij is het Frame op 3 hoogtes verstelbaar.

Ook leuk om te weten is dat het met een afneembaar speelblad komt. Op dit speelblad zitten veel knopjes en andere hebbedingetjes, die geluid en muziek produceren. Tevens bevat dit loopstoeltje remblokken. Wat wil je nog meer?

Een hele mooie stoel. Onze kleine meid heeft er ontzettend veel plezier van. Het in elkaar zetten kostte een beetje werk (vooral om dat ik de bevestigings pluggen eerst niet kon vinden) maar met wat hulp van de klantenservice was dat ook zo op gelost.

marmalade

Topmark loopstoel Lexi

Het tweede product in onze top vijf is de Topmark loopstoel Lexi. Dit product krijgt momenteel 4,3 uit 5 sterren en meer dan 50 reviews op bol.com.

Het loopstoeltje Lexi van Topmark is te verkrijgen in drie verschillende kleuren en geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden tot het moment dat ze ongeveer 12 kilo wegen. Ook is het een 2 in 1 loopstoel, wat kan worden gebruikt als loopstoel wanneer je baby zelfstandig kan zitten. Hierna kan het als baby loopwagen gebruikt worden, wanneer je kindje kan lopen.

Naast het afneembare elektronische speelblad heeft deze Topmark loopstoel 2 speeltjes. Ook is de zithoogte in 3 posities in te stellen en de bekleding is afneembaar en wasbaar. Meer heb je niet nodig toch?

Super ding onze zoon rijdt er iedere dag in rondt, als die de voordeur hoort raced die naar de voordeur toe

Stefan071

Loopstoeltje van Cabino

Het derde product in onze top vijf is het loopstoeltje van Cabino. Dit product krijgt momenteel 4 uit 5 sterren en meer dan 50 reviews op bol.com.

Ook deze Cabino loopstoel is te verkrijgen in drie verschillende kleuren. En net als bij de twee voorgaande producten, is ook dit loopstoeltje te gebruiken voor baby’s tussen de 6 maanden en 12 kilo. Het speelblad op dit loopstoeltje is voorzien van allerlei leuke speeltjes die geluid maken en kunnen bewegen.

Daarnaast is dit product in hoogte verstelbaar in 3 verschillende hoogtes en zal het automatisch de wielen blokkeren wanneer jouw kind een trap of trede tegenkomt. Mocht jouw kind dit dus tegenkomen, is dit een extra veiligheid die dit Cabino loopstoel bied. Al met al dus een prima baby loopstoel als je het ons vraagt.

Leuk wagentje, na een kleine aanpassing bij de achterwielen, loopt hij nu super licht. De kleine van 6 maanden zoeft de kamer door.

Slopsel

Loopstoel van Twinky

Het vierde product in onze top vijf is de loopstoel van Twinky. Dit product krijgt momenteel 4 uit 5 sterren en meer dan 60 reviews op bol.com.

Wanneer je gaat voor de loopstoel van Twinky, kan je kiezen uit drie verschillende kleuren. Daarbij is dit item te gebruiken voor baby’s tot 15 kilo. Wat dit loopstoeltje zo leuk maakt, is dat het een 3-delige speelset bevat en vrolijke kleuren heeft. De speelset bestaat uit allerlei bewegende onderdelen en speeltjes die geluid maken. Ook is het te gebruiken als baby walker.

Er zijn 4 verschillende hoogtes voor het zitvlak instelbaar en één extra stand voor de stoel, zodat het mee kan groeien met jouw baby. Tevens is het volledig inklapbaar, een wasbaar stoeltje en de speeltjes zijn ook afneembaar. Dit product doet dus precies wat je ervan kan verwachten.

Twinky loopstoel is echt een top product en mag zeker 10 scoren. Mijn kleine is er heel flexibel mee en heeft het absoluut niet moeilijk gehad.

Ahyasyam

Chicco loopstoel

Het laatste product in onze top vijf is de loopstoel van Chicco. Dit loopstoeltje baby krijgt momenteel 4,9 uit 5 sterren en meer dan 30 reviews op bol.com.

Deze Chicco loopstoel is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. En anders dan de producten hierboven, is de loopstoel van Chicco te gebruiken tot je kleine 3 jaar oud is. Dit item begint als een loopstoel. Later kan deze omgebouwd worden tot een loopstoel, waar je kleine achteraan kan lopen. Uiteindelijk kan je het zadelgedeelte erop zetten, waardoor je kind ermee rond kan rijden.

 Ook bevat de loopstoel 6 remblokken voor gevaarlijke situaties en is hij in 2 hoogtes verstelbaar. Ook de hangrepen zijn verstelbaar. Wat ons betreft is dit een leuke loopstoel voor jouw baby.

Vrij breed en neemt daardoor redelijk wat plaats in beslag, maar hierdoor wel erg stabiel. Heel degelijk en stevig materiaal. Goede zitting en leuk muziekje.

Primrose3800

Zit de loopstoel van je baby niet in bovenstaande lijst? Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 120 verschillende loopstoeltjes op voorraad hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste loopstoel baby, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste loopstoel baby voor jouw situatie vinden.

Wat is een loopstoel?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een loopstoel is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Je kan een loopstoel het beste omschrijven als een stoel voor jouw baby, waaraan een onderstel met wielen vastgemaakt zit. Hiermee heeft jouw baby de mogelijkheid om zelf rond te lopen, waarbij dit item vooral gebruikt wordt door baby’s die net leren lopen. 

De meeste producten hebben niet alleen de mogelijkheid om mee te lopen. Veel hiervan zijn ook voorzien van allerlei andere mogelijkheden en andere speeltjes, waardoor je het dus veelzijdig kan gebruiken. 

Een loopstoel voor je baby uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten, vormen en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een loopstoeltje moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we in de volgende alinea even bij stil.

baby loopstoel

Waarom een loopstoel kopen?

Nu je weet wat een loopstoel is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in wanneer je een loopstoeltje baby zou moeten kopen.

Het is van belang om deze redenen goed door te nemen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jouw situatie van toepassing is.

Ondersteun je baby wanneer hij of zij leert lopen

De eerste reden waarom ouders een loopstoel voor hun baby aanschaffen, is meteen ook de meest belangrijke reden. Het ondersteunt namelijk jouw baby wanneer hij of zij leert lopen. Naarmate jouw baby ouder wordt, komt er een moment aan waarop de eerste stapjes gezet gaan worden. 

Een loopstoel kan jouw baby ondersteunen, puur doordat het een product is dat exact om die reden ontwikkeld is. Wanneer je dit item het beste kan inschakelen bespreken we verderop in dit artikel, want hier zitten wel wat signalen aan vast. 

Minder last van je rug

Een ander bijkomend voordeel van het kopen van een loopstoeltje, is dat jij hierdoor minder last zal hebben van je rug. Dit kan wellicht een beetje gek overkomen, maar zolang jouw baby hulp nodig heeft bij het zetten van stapjes, zal jij hierbij moeten helpen. 

En dit betekent dat je vaak voorover gebukt jouw baby aan het helpen bent, met het zetten van stapjes. Nu zal dit niet voor iedereen een probleem zijn, maar iedere persoon is anders. De ene persoon krijgt hierdoor wel last van de rug en de ander juist niet. 

Naast ondersteuning ook speelplezier

Ook goed om te benoemen is dat veel loopstoeltjes je baby niet alleen ondersteunen bij het lopen, maar ook jouw baby kunnen vermaken. Dit komt omdat sommige merken en modellen voorzien zijn van allerlei leuke speeltjes.

Je kan dan denken aan spelletjes waar muziek uitkomt, een klein stuurtje, knopjes waarop gedrukt kan worden en nog veel meer. Dit verschilt echter wel per product. Het is dus goed om te weten dat een loopstoel bij veel meer zaken kan helpen. 

Voor iedere baby een geschikte loopstoel

Het laatste voordeel van het kopen van een loopstoel, is dat je de keuze hebt uit diverse producten. Je hebt bovenaan dit artikel al de allerbeste items kunnen vinden, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer die je kan kopen. 

Hierdoor is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw baby past. Ook kan je voor elke leeftijd makkelijk een product vinden, aangezien niet elk product past bij de leeftijd van elke baby. 

Let wel op

Als jij jezelf online gaat inlezen op dit product, dan zal je ontdekken dat het gebruik van een loopstoel lang niet door iedereen zal worden aangeraden. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het jouw baby niet sneller leert lopen. Eigenlijk maak je het leren lopen veel te makkelijk met dit product. 

Ook kan dit product het ontstaan spitsvoeten vergroten, omdat je baby vooral op de teentjes zal lopen. En dit kan in de toekomst weer allerlei nare gevolgen hebben, die je natuurlijk wilt voorkomen. 

Het is niet aan ons om te bepalen of je een bepaald product wel of niet moet kopen, maar we vinden het wel zo netjes om deze informatie met je te delen. Als je dan toch dit product gaat kopen, waar moet je dan rekening mee houden? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

loopstoeltje

Loopstoeltje kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste loopstoel gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw baby op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Leeftijd van je baby

Allereerst is het goed om rekening te houden met hoe oud je baby is en om hierop de loopstoel af te stemmen. Niet elke loopkar is namelijk geschikt voor dezelfde leeftijd. Het ene product gebruik je bijvoorbeeld pas wanneer je baby meer dan 1,5 jaar is en de ander kan je gebruiken wanneer je baby net leert te lopen. 

Gelukkig wordt er online bij veel producten aangegeven vanaf welke leeftijd het ongeveer geschikt is. Tevens kan niet elke baby meteen gebruik maken van dit product, omdat er eerst aan bepaalde voorwaarden voldaan moet worden. Hierover vertellen wij je later wat meer.  

Draagvermogen

Naast de leeftijd van je baby, wil je ook zeker rekening houden met het gewicht dat het loopstoeltje aan kan. Want ook dit zal per merk en product verschillen. Waar het ene product een draagvermogen heeft van 10 kilo, kan het andere product wellicht 15 kilo verdragen. 

Omdat hier dus onderling best veel verschil tussen kan zitten, is het van belang om goed naar dit punt te kijken. Je haalt dit soort informatie vaak uit de productomschrijving. 

Inklapbaarheid

Een ander belangrijk punt om op te letten, is of de loopstoel inklapbaar is. Dit bepaalt namelijk hoe makkelijk je dit product op kan bergen en hoeveel ruimte het in beslag zal nemen. Dit is vooral handig wanneer je niet al te veel opbergruimte hebt of wanneer je dit item voor een langere tijd niet gaat gebruiken. 

Je wilt het dan niet in de weg hebben staan, maar mooi opgeborgen in een kast of je garage. Niet iedereen zal dit punt even belangrijk vinden, maar het is goed om te weten dat je erop kan letten. 

Verstelbaarheid

Naarmate je baby ouder wordt, zal je baby ook groeien. Sommige loopstoelen hebben dan ook de optie om versteld te worden, waardoor het als het ware een stukje mee kan groeien met je baby. 

Natuurlijk is het loopstoeltje niet eindeloos te verstellen en ook zal niet elk product verstelbaar zijn, maar er zijn modellen op de markt die met je baby mee kunnen groeien (tot op zekere hoogte). 

Uitstraling

Ook is het voor veel mensen fijn om rekening te houden met de uitstraling van de loopstoel. Hiermee bedoelen we zaken zoals het kleurgebruik, hoe het product eruit ziet, maar ook de vorm van het product en welke tierelantijntjes er allemaal aan het product zitten. Daarbij zal je zien dat er producten speciaal voor meisjes en speciaal voor jongens gemaakt worden. 

Juist omdat er zoveel keuze is, betekent dit ook dat je allerlei soorten loopstoelen voor je baby kan aanschaffen. Daarom dat het voor jou belangrijk kan zijn om te kijken naar de uitstraling van dit product. 

Let op met gevaarlijke plekken

Wanneer je besluit om een loopstoel voor je baby aan te schaffen, ben dan heel voorzichtig met gevaarlijke plekken in jouw huis en laat je baby nooit alleen in de loopstoel achter. Dit product zorgt er namelijk voor dat je baby kan gaan en staan waar hij of zij dat wilt.  

Dan wil je juist extra voorzichtig zijn bij bijvoorbeeld tafels met hoeken, een trapgat of kelder, spullen die hitte afgeven zoals een open haard of kacheltje enzovoort. De loopstoel maakt het voor je baby makkelijker om hierbij te komen, dus je wilt het geen moment uit het oog verliezen. 

Reviews van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die anderen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan bekijken en kan beoordelen. 

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw baby aanschaft.

Prijs van de loopstoel

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een loopstoeltje begint vanaf zo’n €20 en kan oplopen tot ongeveer €180, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je dit product gaat kopen.

loopstoel baby

Wanneer kan een baby de loopstoel gebruiken?

Niet elke baby groeit even snel op, elke baby is natuurlijk anders. Er is dan ook geen eenduidig antwoord te geven op de vraag vanaf wanneer een baby een loopstoel kan gebruiken. Maar er zijn wel signalen die aangeven dat je baby dit product binnenkort kan gebruiken. Daar nemen wij je nu in mee. 

Jouw baby gebruikt dit product pas vanaf het moment dat ze wel zelf kunnen gaan zitten, maar nog net niet kunnen lopen. Hierbij wordt ook aangeraden om dit product zo’n 15 minuten per dag te gebruiken en het zodanig in te stellen dat de voetjes net bij de grond komen. Je gebruikt zo’n loopstoeltje totdat jouw baby zelfstandig zichzelf kan afzetten tegen de grond. Hierna zou je langzaamaan naar de baby loopwagen kunnen overstappen.

Wat wij hierbij ook nog als tip willen meegeven, is om altijd in de buurt te blijven en je baby niet alleen te laten. Je baby kan namelijk zelfstandig door je huis heen crossen, dus je wilt opletten dat hij of zij niet bij gevaarlijke plekken komt. Je kan hierbij denken aan een open haard, een glazen kast, een trapgat enzovoort. 

Alhoewel is de Consumentenbond heel duidelijk over een loopstoeltje Zij geven aan dat je het liever niet moet gebruiken, omdat het jouw kind niet sneller leert lopen. Wij laten deze keuze liever bij de ouders zelf liggen. 

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de loopstoel. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe maak je de loopstoel schoon?

Jij als ouder weet als geen ander hoe erg een baby ergens een kliederboel van kan maken. Dit is ook helemaal niet erg, want dat doen baby’s nu eenmaal. Maar dit houdt wel in dat jij veel spullen regelmatig schoon zal moeten maken. Dit is niet alleen hygiënisch, ook blijft het product dan in de meest optimale conditie. 

Maar hoe maak je een loopstoeltje dan schoon en welke stappen moet je daarvoor ondernemen? Gelukkig is het niet al te lastig en kom je al een heel eind met het volgen van de stappen hieronder. Het enige wat je nodig hebt is een vochtig doekje, wat heet water en een handdoek. Je gaat als volgt te werk:

Allereerst gebruik je het vochtig doekje en het warme water om de hele loopstoel van je baby schoon te maken. Dus de gehele buitenkant en alle tierelantijntjes kan je reinigen, ongeacht van wat voor soort product je gekocht hebt. 

Let op met zeep, mocht je dat gebruiken. Dit kan soms in de naadjes en kiertjes van de stoel terecht komen en dat is niet iets wat je wilt. Na het reinigen van de loop stoel is het een kwestie van dit item goed afdrogen, zodat jouw baby weer lekker van de loopstoel gebruik kan maken.

Als jij deze stappen volgt, is de kans groot dat je dit product goed schoon krijgt. Wat wij sowieso altijd adviseren is om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen op eventuele schoonmaakvoorschriften. Of je bekijkt de website van de fabrikant op eventuele instructies. 

€120,00
€169,00

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Graag horen we welk product jij hebt gekocht, in de reacties onderaan deze pagina. Mocht je bepaalde vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we die ook graag hieronder. We komen graag met je in contact. 

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

[wp_show_posts id="3645"]

Plaats een reactie