Babybadje: 15x het beste babybad van 2024! [Prijsdaling]

Een babybadje is een essentieel product dat iedere ouder in huis haalt, zodra ze een baby verwachten. Het levert je ook allerlei andere voordelen op. Vandaar dat wij dit blog geschreven hebben, waarin je alles te weten komt de beste babybadjes.

In dit artikel nemen wij je mee in het beste babybadje van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een babybad en waarom je het precies nodig hebt.

We sluiten af met vanaf welke soorten er allemaal op de markt zijn, wanneer jouw kind een badje kan gebruiken, hoe je zo’n badje veilig kan gebruiken en hoe je een baby bad het beste kan reinigen. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

Het beste babybadje van 2024

Wanneer wij producten onderzoeken, houden we standaard rekening met een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou het beste baby bad kunnen laten zien en dat jij de beste keuze voor jezelf kan maken. 

We nemen je hieronder mee in het beste baby badje van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welk product kies jij uit? We zijn erg benieuwd.

Goed om even aan te geven: onderstaande baby badjes zijn vaak in verschillende kleuren te verkrijgen. Klik hiervoor even op “Controleer prijs”, om het juiste product voor jouw baby te vinden. 

Babybadje: Onze top 3

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze persoonlijke top 3 beste babybadjes, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een bad baby kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere gezinnen ook top vinden. Een beter badje baby ga je dus bijna niet vinden.

Babybadje van Luma Babycare

Het eerste product in onze top drie is het Luma babycare bad. Dit product krijgt momenteel 4,2 uit 5 sterren en meer dan 50 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

Wanneer jij gaat voor het Luma badje, kan je kiezen uit wel 11 verschillende kleuren, Wat fijn is aan dit mooi badje, is dat het geleverd wordt als een complete set. In deze set vind je maar liefst acht producten die onmisbaar zijn bij de verzorging van je pasgeboren baby.

De set bestaat uit een babybad, badstandaard, luieremmer, badinzet, manicureset, kam, borstel, bad thermometer en een badslang. Meer heb je niet nodig toch?

Fijn mooi badje, goed stevig en niet te groot of te klein, precies goed. Wel jammer dat het onderstel niet in te klappen is.

Mendy99

Bébé jou babybadje

Het tweede product in onze top drie is het Bebe jou babybadje. Dit product krijgt momenteel 4,3 uit 5 sterren en meer dan 35 reviews op bol.com.

Je hebt bij dit badje van Bebe Jou de keuze uit wel 22 verschillende kleuren. Zo is er voor iedere baby wel een Bébé Jou badje te verkrijgen. Het royale Bebe Jou badje is uitgerust met een speciaal click systeem, waarmee je het met 2 klikken vast op de bébé-jou badstandaard kan zetten. Je hebt hier wel het 2200 of 2205 standaard voor nodig. 

Ook goed om te weten is dat dit product een draagvermogen heeft van zo’n 20 kilo. De slang waarmee je het makkelijk kan legen, zal je apart moeten aanschaffen. Wat wil je nog meer?

Goed en handig met afvoer en mijn baby van 7 maanden past er nog ruim in en zal ook nog wel een hele tijd meegaan

Sayfedine

Babybadje van Holland

Het derde product in onze top drie is het Babybadje van Holland. Dit product krijgt momenteel 4,3 uit 5 sterren en meer dan 15 reviews op bol.com.

Dit babybadje is geschikt voor baby’s tot ongeveer 6 maanden oud. Doordat er in dit badje minder water gaat dan normaal, blijft het water langer op temperatuur. Dankzij de schuine rand biedt het badje een goede armondersteuning. Dit product doet dus precies wat je ervan mag verwachten.

Ideaal badje voor de eerste periode met de baby. Wat erg fijn is, dat de rand schuin afloopt. De kleine vind het heerlijk dobberen/ontspannen in dit badje, geeft haar nu ze zo klein is nog een geborgen gevoel. Makkelijk ergens neer te zetten.

MariellevdM82

Zit het badje van jouw baby niet in bovenstaande lijst? Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 650 verschillende babybadjes op voorraad hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar het beste babybadje, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste babybad voor jouw situatie vinden.

Wat is een babybadje?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat de beste babybadjes zijn. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Een babybadje is een badje dat helemaal is afgestemd op de behoeften van je baby. Dat betekent dat de afmetingen aangepast zijn aan babymaten. Door het kleinere formaat is het badje veiliger voor je kind dan een normaal badje. Je kunt jouw baby makkelijker wassen en vasthouden en is er dus minder kans op ongelukken dan bij een groot ligbad voor volwassenen.

Een babybadje maakt het eenvoudig om jouw kind met een hand vast te houden en met de andere hand te wassen. Het badje is bedoeld voor de dagelijkse verzorging van je kind en moet daarom bij voorkeur licht en makkelijk te verplaatsen zijn. Ze zijn daarom meestal gemaakt van hard plastic.

Een bad voor je baby uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten, vormen en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een babybadje moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we in de volgende alinea even bij stil.

babybad

Waarom een babybadje kopen?

Nu je weet wat de beste babybadjes zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is van belang om deze redenen goed door te nemen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jouw situatie van toepassing is.

Een babybadje biedt veiligheid

De eerste reden waarom ouders een babybadje kopen, is omdat het veiliger is voor je pasgeboren kindje. In een groot bad heb je minder houvast en kan je kind al snel met zijn hoofdje in het water glijden. Er is dus een hogere kans op verdrinking, en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.

In een babybadje daarentegen kun je overal makkelijker bij en heb je meer steun. Hierdoor kun je jouw kind makkelijker vasthouden en wassen. Let bij het kopen van een babybadje wel op of het voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Zo weet je zeker dat je badje veilig is voor je kind.

Ook is een babybad comfortabel

Een babybadje is zowel voor jezelf als voor je baby comfortabel. Zoals gezegd heb jij meer grip en steun. Tegelijkertijd heb je meer ruimte om je kind in en uit bad te doen dan bij een bad emmer (ook wel tummytub genoemd). Daarbij kan je baby in een bad lekker liggen. Vaak vinden baby’s dit erg prettig. Ze kunnen op deze manier makkelijk ontspannen in het warme water. Voor een baby voelt een kleiner badje meestal ook veiliger dan bijvoorbeeld een ligbad.

Bijkomend voordeel is dat het badje snel gevuld is en de temperatuur van het water beter geregeld kan worden. Het water koelt in een klein badje namelijk minder snel dan in een groot bad.

Daarnaast is een babybadje makkelijk verplaatsbaar door het lichte gewicht en kleine formaat. Kies je voor een badje met een badstandaard, dan heb je ook nog eens het voordeel dat je rechtop kunt blijven staan bij het baden van je baby. Wel zo comfortabel én beter voor je rug.

Tevens is het een duurzaam product

Een ander bijkomend voordeel, is dat het een duurzaam product is. Je kunt een babybadje een stuk langer gebruiken dan bijvoorbeeld een tummy tub. Een tummy tub of bad emmer is vooral bedoeld voor de eerste maanden van een baby. Daarna wordt hij al snel te klein.

Zeker als je kind wat groter wordt, wordt wassen in een bad emmer lastig en zul je alsnog op een badje moeten overgaan. In de meeste babybadjes kan je kind tot dat ze ongeveer 12 maanden oud zijn. Er zijn echter ook badjes waar ook oudere kinderen nog prima in kunnen.

Voor iedere baby een geschikt babybadje

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere baby wel een geschikt badje kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende soorten, merken en kleuren.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw baby past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven in het vinden van het meest geschikte product. 

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarop je een badje voor je baby zou kunnen kopen. Maar waar moet je dan rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

babybadje

Babybadje kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste babybadje gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw baby op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Soort babybad

Allereerst is het goed om rekening te houden met het soort babybadje dat je wilt gaan kopen. Je kan namelijk uit verschillende soorten babybadjes kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor een opblaasbaar babybadje, een opvouwbaar badje of gewoon een standaard babybadje. Je hebt bovenin dit artikel al babybadjes kunnen zien. Mocht je meer willen weten over de diverse soorten babybadjes, blijf dan even lezen.

Afmetingen van het babybad

Als je het beste babybadje op het oog hebt, is het ook goed om rekening te houden met de afmetingen van het handig babybadje. Dit bepaalt namelijk hoe lang je gebruik kunt maken van het badje. Een groter bad betekent immers dat er een groter baby in kan.

Babybadje met standaard of zonder

Je wilt naast het soort babybad en de afmetingen ook rekening houden met of het babybadje met standaard of zonder standaard geleverd wordt. Dit zal namelijk per product verschillen en bij veel merken zal je een standaard apart moeten aanschaffen.

Andere extra’s

Alsof dat nog niet genoeg was, is het ook verstandig om te checken of er extra’s bij komen of juist niet. Sommige babybadjes worden namelijk als een complete set geleverd, met daarin bijvoorbeeld ook verzorgingsproducten en allerlei andere items. Je kan dan denken aan een luier prullenbak, een baby haar borstel, een babybadje met thermometer enzovoort .

Kleurgebruik

Naast de bovengenoemde punten wil je ook zeker rekening houden met de kleuren van het beste babybadje. Dit punt zal niet voor iedereen even belangrijk zijn, omdat het gaat om een speciaal babybadje. Maar voor de mensen die dit wel belangrijk vinden, is er dus ontzettend veel keuze.

Populaire kleuren die je veel terugziet zijn onder andere wit, roze en blauw, maar ook kleuren zoals groen, oranje en grijs zie je steeds vaker.

Reviews van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die anderen met bepaalde postjes hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan bekijken en kan beoordelen. 

Baby badjes met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen het allerbeste product voor jouw baby aanschaft.

Prijs van het babybadje

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een baby badje begint vanaf zo’n €8 en kan oplopen tot ongeveer €110, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je dit product gaat kopen. Laten we nu verder gaan met welke soorten er allemaal op de markt zijn.

baby badje

Welke soorten babybadjes bestaan er?

Er zijn veel verschillende soorten badjes voor baby verkrijgbaar. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten die verkrijgbaar zijn.

Babybadjes met standaard

We noemden eerder al de babybadjes met standaard. Een standaard maakt het in bad doen van je baby comfortabeler en makkelijker. Soms is de standaard in hoogte verstelbaar. Het voordeel hiervan is dat je het badje op de door jou gewenste hoogte kunt zetten.

Tegenwoordig hebben de meeste badjes een afvoersysteem en een afvoerslang, zodat je snel het badje leeg hebt. Er zijn verschillende systemen in omloop om het badje op de standaard te bevestigen. Kijk bij de aanschaf van een badje met standaard of het bevestigingssysteem ook handig is voor jou.

Veel vaste badjes hebben een ingebouwde commode. Je hebt dan niet alleen een badje, maar ook een aankleedkussen en verschoningstafel. Hiermee hoef je dus geen aparte commode en verschoontafel aan te schaffen en bespaar je ruimte.

Opblaasbaar babybadje en opvouwbaar babybadje

Opblaasbare badjes zijn handig als je weinig ruimte hebt. Je kunt het badje na gebruik weer laten leeglopen, droogmaken en opbergen. Zo’n opblaasbaar babybadje kan je makkelijk opblazen en in de doucheruimte neerzetten. Sommige badjes passen in je gewone bad. Op deze manier kun je het bestaande bad veilig gebruiken voor je baby.

Dit soort badjes hebben als nadeel dat ze elke keer opnieuw opgeblazen moeten worden. Dit nadeel heb je niet met een inklapbaar babybad. Zo’n opvouwbaar babybadje kun je simpelweg in elkaar klappen totdat je het badje weer nodig hebt. Opvouwbare badjes zijn ook handig om mee te nemen als je op reis gaat

Complete sets

Om de aanschaf van je baby uitzet te vergemakkelijken, zijn er complete badsets verkrijgbaar. Wat er precies in zo’n set zit, verschilt per set. Vaak zit er in ieder geval een badje met badinzet en een standaard in, maar bij andere babybadjes kan je dus ook andere spullen krijgen. Een luieremmer en een badthermometer zijn meestal ook inbegrepen. Sommige sets hebben aanvullende extra’s, zoals een waskom, kam, borstel en manicuresetje.

Laten we nu verder gaan met hoe je dit product het beste kan gebruiken en waarmee je rekening dient te houden.

Hoe gebruik je een babybadje en waarmee moet je rekening houden?

Zorg ervoor dat de ruimte waar je je kind in bad wilt doen lekker warm is. Een temperatuur van 20 tot 24 graden is ideaal. Leg van te voren alles wat je nodig hebt klaar.

Heb je een badje op een standaard, zet dan eerst de standaard op de goede hoogte en zet het badje erin voor je hem met water vult. Controleer of het badje goed op de standaard is bevestigd. Vul het badje nu met water van 38 graden. Tegen de tijd dat je baby het water in gaat is het water dan afgekoeld tot de gewenste 37 graden.

Je kunt de temperatuur babybadje controleren met een badthermometer. Sommige badjes hebben een ingebouwde thermometer, waardoor een aparte badthermometer overbodig is. Heb je geen thermometer, dan kun je de temperatuur van het water controleren met je elleboog. Koelt het water tijdens het badderen nog verder af, zorg er dan voor dat de temperatuur niet onder de 36 graden komt. Dan wordt het oncomfortabel voor je baby.

Let er bij het baden van jonge baby’s op dat je het nekje de hele tijd ondersteunt. Als je kind oud genoeg is om te kunnen zitten, dan kun je je kind het makkelijkst wassen wanneer het zit. Laat je baby nooit los en laat hem nooit alleen in achter in het bad. Laten we nu doorgaan vanaf wanneer je een babybad kan gebruiken!

Vanaf wanneer tot wanneer kan je een babybadje gebruiken?

Je kunt je kind direct na de geboorte in een babybadje doen. Tot welke leeftijd een baby in het badje kan is afhankelijk van hoe hard jouw baby groeit en van het formaat van het badje. Kijk voor je een badje aanschaft tot welke leeftijd het badje te gebruiken is. Dit staat altijd aangegeven op de verpakking.

Houd er rekening mee dat de genoemde leeftijd een indicatie is. Hoe lang je het badje daadwerkelijk kunt gebruiken, is ook afhankelijk van de lengte en het gewicht van je kind. Kinderen die snel groeien zullen eerder uit het badje groeien dan kinderen die klein zijn voor hun leeftijd.

Veel badjes zijn geschikt voor kinderen tot 12 maanden. Maar er zijn ook modellen waar kinderen tot een jaar of 7 in kunnen. Deze badjes zijn vanzelfsprekend groter en zullen dus meer plaats innemen. Houdt daar rekening mee bij de aanschaf.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over het baby badje. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij daar hieronder even op ingaan. Lees snel verder.

Hoe reinig je een babybadje?

Het zal je niets verbazen, maar je zal een het bad van je baby ook schoon moeten maken. Dit is wel zo fris en hygiënisch, maar zo geef je bacteriën ook geen kans om te groeien. Vuil hoopt zich makkelijker op in kleine hoekjes en gaatjes en deze zijn lastig schoon te maken.

Maar hoe doe je dit dan en waarmee kan je dan allemaal rekening houden? Je zal erachter komen dat het niet al te lastig is om dit item gemakkelijk schoon te krijgen. Wel zal je met een aantal dingen rekening moeten houden, die we hieronder zullen toelichten.

Je zal als eerste het badje moeten legen. Een afvoerslang maakt het makkelijker om het bad helemaal leeg te maken, zodat er geen water achterblijft. Ook dit helpt bij het schoonhouden van het bad. Ga na elke wasbeurt even met een doekje over de wanden van het badje. Zo verwijder je meteen eventuele resten van badproducten. Het badje goed droog maken na gebruik voorkomt kalkaanslag.

Wat wij sowieso adviseren is om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen. Vaak staan hier schoonmaakinstructies in, dus dan weet je zeker dat je het product op de juiste manier schoonmaakt. Of je neemt een kijkje op de website van de fabrikant, omdat hier ook vaak instructies op staan.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Graag horen we welk product jij hebt gekocht, in de reacties onderaan deze pagina. Mocht je bepaalde vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we die ook graag hieronder. We komen graag met je in contact. 

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

[wp_show_posts id="3631"]

Plaats een reactie