Bedhekje: 15x de beste voor je baby van 2024! [Getest & Reviews]

Een bedhekje is het perfecte middel om jouw kind veilig in een bed te laten slapen, maar om de kans uit het bed te vallen zo klein mogelijk te maken. Daarnaast levert dit product allerlei andere voordelen op, die je in dit blog allemaal gaat ontdekken.

In dit artikel nemen wij je mee in het beste bedhekje voor je baby van 2024. Ook nemen wij je mee in wat een bedhek precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een bed hekje en waarom je het precies nodig hebt.

We sluiten af met wat tips over hoe je een hekje in het bed kan plaatsen, waarmee je rekening dient te houden en hoe je dit product het beste kan reinigen. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

Het beste bedhekje van 2024

Wanneer wij producten onderzoeken, houden we standaard rekening met een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien en dat jij de beste keuze voor jezelf kan maken. 

We nemen je hieronder mee in het beste bedhekje van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welk product kies jij voor jouw baby uit? We zijn erg benieuwd.

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn vaak in verschillende kleuren en afmetingen te verkrijgen. Klik hiervoor even op “Controleer prijs”, om het juiste product voor jouw baby te vinden. 

Bedhekje: Onze top 5

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder de top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een bedhekje baby kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere gezinnen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Safety 1st Bedhekje

Het eerste product in onze top vijf is het Safety 1st Bedhekje Bedhekje. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 135 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

Het bovenstaande bedhekje van Safety 1st Bedhekje is 150 centimeter lang, 40 centimeter hoog en past op elk bed. Daarbij is het bedhekje gemaakt van een lichtgewicht frame, met veilig klikmechanisme.  Het is geschikt voor matrassen die meer dan 190 cm lang zijn en een dikte hebben van 9 tot 26 cm.

Dit product heeft een automatische lock als het bedhek omhoog staat, zodat het veilig omhoog blijft staan. Ook kan het omlaag geklapt worden, zodat je kleine makkelijk het bed in kan. Wat wil je nog meer?

Houten bedhek van Childhome

Het tweede product in onze top vijf is het Houten bedhek van Childhome. Dit bedhekje baby krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren en meer dan 35 reviews op bol.com.

Dit bedhekje van Childhome is verkrijgbaar in 2 kleuren en is gemaakt van hout. Daarbij is dit product zo’n 120 centimeter lang en 30 centimeter hoog. Het kan op elk bed geplaatst worden, behalve op een boxspring, en is eenvoudig te bevestigen tussen de lattenbodem en het matras. Meer heb je niet nodig toch?

Safety 1st bedhekje

Het derde product in onze top vijf is het Safety 1st bedhekje. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 33 reviews op bol.com.

Het bedhekje van Safety 1st heeft een lengte van 90 centimeter en een hoogte van 41 centimeter. Daarbij komt dit item in de kleur grijs en is het zeer stabiel, dankzij het brede frame wat onder de matras gaat. Het matras moet wel een minimale lengte van 140 cm en een dikte van 9 tot 26 cm hebben.

Ook handig aan dit product is dat de beugel automatisch vergrendelt , wanneer het hekje rechtop staat. Hierdoor is het veilig en eenvoudig in gebruik. Al met al dus een prima product als je het ons vraagt.

Bedhek van A3

Het vierde product in onze top vijf is het Bedhek van A3. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 40 reviews op bol.com.

Wanneer je gaat voor dit hekje van A3, krijg je een in lengte verstelbaar hekje dat op ieder bed past. Hierbij is de lengte aan te passen van 77 centimeter tot en met 125 centimeter. Daarbij is dit hekje gemaakt van sterk metaal en komt het in een witte kleur. Dit product doet dus precies wat je ervan mag verwachten.

Bed hekje van Childhome

Het laatste product in onze top vijf is wederom van het merk Childhome. Dit product krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren en meer dan 15 reviews op bol.com.

Waar het eerdere product van Childhome is gemaakt van hout, is het bovenstaande bed hekje gemaakt van een stalen frame en een mesh netje. Daarbij heeft het een lengte van 120 centimeter, wat via een eenvoudige bevestiging tussen lattenbodem en matras op elk bed geplaatst worden.

Let wel op: Het bed hekje is geschikt voor een bed met een lengte van 164 cm tot 200 cm en een matrasdikte van 13 tot en met 20 centimeter. Houd hier dus rekening mee.

Zit jouw baby bedhekje niet in bovenstaande lijst? Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 150 verschillende bedhekje op voorraad hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar het beste bedhekje, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij het beste bedhekje baby voor jouw situatie vinden.

Wat is een bedhekje?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een bedhek voor je baby is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Een bedhekje is een speciaal hekje, wat je aan de de rand van het bed van jouw kind plaatst. Dit doe je om te voorkomen dat jouw kindje tijdens de slaap uit bed valt. Zo’n hekje maakt de overstap voor een kindje van een ledikant naar een echt bed vele malen makkelijker en ook veiliger.

Voor een kindje kan het best een stap zijn om van het veilige ledikantje naar een groot bed te verhuizen. En ook als ouder kan je een stuk rustiger slapen, wanneer je weet dat je kindje niet ineens uit bed kan vallen midden in de nacht. Wanneer je kindje wel uit bed zou kunnen vallen, kan het ook enorm afschrikken om weer in het grote bed te gaan slapen.

Een bedhekje uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten, vormen en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een bed zijsteun moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we in de volgende alinea even bij stil.

bedhekje

Waarom een bedhekje kopen?

Nu je weet wat een bedhekje is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is van belang om deze redenen goed door te nemen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jouw situatie van toepassing is.

Een bed hekje biedt veiligheid

De eerste reden waarom ouders een bedhekje aanschaffen, is meteen ook een hele belangrijke. Omdat je dit product aan de rand van het bed plaatst, biedt het een stukje veiligheid aan jouw kind. Dankzij het hekje wordt het een stuk lastiger om tijdens de slaap uit bed te rollen. Jouw kleine kan dus veilig gaan slapen in zijn of haar bedje. Maar er zijn meer voordelen!

Je kindje slaapt rustig in

Een ander bijkomend voordeel van dit product, is dat het ook een positief effect heeft op de slaap van jouw kind. Het kan voor je kindje een hele stap zijn om van het vertrouwde ledikantje naar een groot bed te gaan. Als je kindje ziet dat hij of zij er niet uit kan vallen, geeft dit een gerust gevoel en kan je kindje rustig inslapen. Ook wanneer je kindje nog veel draait in zijn of haar slaap, biedt het hekje een stukje veiligheid.

Zelf ook rustig slapen

Ook voor de ouders kan het een gerust gevoel geven, wanneer je weet dat je kindje niet ineens midden in de nacht uit zijn of haar bedje kan vallen. Beweegt jouw kind veel in bed? Dan geeft zo’n bekhekje toch wel een extra veilig gevoel. Niks is zo vervelend als midden in de nacht ineens een plof te horen en tot de ontdekking te komen dat je kindje uit bed is gevallen.

Makkelijk in bed kruipen, lastig uit bed vallen

Het is hierboven al benoemd dat een bed hekje ervoor zorgt dat je kleine niet zomaar uit bed kan vallen. Maar wat we ook belangrijk vinden om te benoemen is dat jouw kind wel heel makkelijk het bedje in kan klimmen. Een bedhek kan vaak namelijk wel omlaag klappen, zodat je kind makkelijk in bed kan kruipen. Maar eenmaal in bed, blijft het hek dus recht staan en kan het niet naar buiten klappen.

Voor iedere baby een geschikt bedhekje

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere baby wel een geschikt bedhek kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit tientallen verschillende merken, afmetingen en kleuren. 

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je iets vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw baby past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven. 

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarop je een bed hekje voor je baby zou kunnen kopen. Maar waar moet je dan rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

bedhek

Bedhek kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste bedhekje gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw baby op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Lengte van het bedhekje

Het eerste punt waarmee je rekening wilt houden, is de lengte van het bedhekje. Een langer bedhekje betekent namelijk dat er minder kans is dat jouw baby uit bed kan vallen. Maar het moet dan natuurlijk wel in of aan het bed passen. Daarom dat het van belang is om met dit punt rekening te houden.

Verstelbaarheid

Je wilt niet alleen met de lengte van het bedhek rekening houden, maar eventueel ook met de verstelbaarheid. Er zijn namelijk producten op de markt die je qua lengte kan verstellen. Hierdoor past het op diverse bedden en is het ideaal om mee te nemen op vakantie, tijdens een weekendje weg of wanneer jouw kleine ergens gaat logeren.

Soort kinderbed

Wanneer je een bed hekje op het oog hebt, controleer dan ook of deze wel op het bed van je kind past. Het kan namelijk per bedhekje verschillen of het wel of niet op een bepaald soort bed past. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stapelbed of een hoogslaper. Ook zijn sommige producten niet geschikt voor bedden, waarbij het matras in een verhoogd frame is verzonken. Check daarom goed de productomschrijving op dit soort informatie.

Dikte van het matras

Een ander belangrijk punt waarmee je rekening dient te houden, is de dikte van het ledikant matras. Dit heeft er vooral mee te maken dat een bedhek in kan klappen, zodat jouw kind makkelijk het bed in kan. Als het matras te dik is, dan kan het hekje niet inklappen.

Ook zal het per merk en product verschillen. Zo is het ene hekje geschikt voor matrassen met een dikte van 10 tot 20 centimeter en het andere product juist voor matrassen met een dikte van 13 tot 30 centimeter. Je haalt dit soort informatie uit de productomschrijving, dus neem dat zeker goed door.

Kleurgebruik

Naast de bovengenoemde punten, kan het voor jou ook belangrijk zijn om rekening te houden met de kleuren van het bed hek. Niet iedereen vindt dit punt even belangrijk, maar het is goed om te weten dat je hier naar kan kijken. Zo’n hekje is immers wel een product dat in het zicht staat, dus voor sommige mensen is het fijn als het qua kleur past bij de kinderkamer.

De meeste bedhekjes zijn wit of grijs, maar je ziet ook steeds vaker kleuren zoals blauw, groen, roze, rood enzovoort. Hierdoor is het dus goed mogelijk om de kleur af te stemmen op de andere kleuren die in de kamer zitten.

Reviews van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die anderen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan bekijken en kan beoordelen. 

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw baby aanschaft.

Prijs van het bedhekje

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een bedhekje begint vanaf zo’n €20 en kan oplopen tot ongeveer €120, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je dit product gaat kopen. Laten we nu verder gaan met hoe je een bed hekje kan plaatsen.

bed hekje

Hoe plaats je een bedhekje?

Wanneer je het beste bedhekje gekocht hebt, is het natuurlijk fijn om te weten hoe je dit product het beste kan plaatsen. Je zal erachter komen dat dit niet zo heel moeilijk is, maar het zal wel per merk en product verschillen. Onderstaande uitleg is dan ook een globale uitleg.

Allereerst is het van belang om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen. Hierin staan diverse instructies en tips over hoe je een hekje het beste aan een bed kan bevestigen. Er zijn ook verschillende typen bedkhekjes die dan ook op verschillende manieren geplaatst kunnen worden.

Er zijn typen die vastgeschroefd moeten worden aan het bed zelf. Veelal zijn dit bed specifieke bedhekjes die op een type bed kunnen of al bij het bed meegeleverd zitten. Sommige hekjes moeten vastgemaakt worden met spanbanden onder het matras. Vrijwel de meeste hekjes dienen onder het matras geschoven te worden en blijven zitten door middel van het gewicht van je kindje op het matras.

Vaak zitten er bij deze hekjes ook nog banden aan met gewichtjes, die door de spijlen van het matras heen kunnen. Let er bij opvouwbare hekjes ook altijd goed dat deze goed uitgevouwen zijn en vast zitten, zodat deze niet meer terug in kunnen vouwen. Veelal zitten er speciale kind veilige knoppen op deze hekjes, zodat je kindje dit niet zelf in kan vouwen en met de vingers er tussen kan komen te zitten.

Als jij rekening houdt met de informatie hierboven, is de kans groot dat jij dit product op een veilige en verantwoorde manier kan plaatsen. Maar nogmaals: wij adviseren altijd om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen, zodat je zeker weet dat je dit product op de juiste manier gebruikt. 

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over het bedhekje. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe reinig je een bedhekje?

Je wilt natuurlijk dat jouw kleine fijn in een schoon bedje kan liggen. Om dit te bereiken, is het van belang om regelmatig het bed te verschonen. Hierbij wil je het bedhekje natuurlijk niet overslaan. Dit is niet alleen fris en hygiënisch, maar zo blijven ook je spullen in de meest optimale conditie. 

Maar hoe maak je een bedhekje dan schoon en welke stappen moet je daarvoor ondernemen? Het is niet heel moeilijk, maar het is wel afhankelijk van wat voor product je hebt en waar dit product van gemaakt is. Ook zal je wat spullen nodig moeten hebben, zoals heet water, wat schoonmaakmiddel, een doekje en handdoek en eventueel een wasmachine.

Bedhek reinigen

Hoe je het hekje reinigt is weer per type verschillend. Wanneer je gebruik maakt van een houten bedhekje, is dit simpel af te nemen met een sopje en een doekje. Andere hekjes die wel met stof bekleed zijn, zijn iets lastiger te reinigen. Je zal deze uit elkaar zal moeten halen, wanneer je het hele stoffen gedeelte wilt wassen. Je kan deze ook met een sopje reinigen maar wanneer ze helemaal gereinigd moeten worden is het toch handiger het hele stuk stof er af te halen.

Aan het stof zit vaak een waslabel, waar je op kunt zien op hoeveel graden het gewassen kan worden. Vaak kunnen ze gewassen worden op een handwasprogramma van de wasmachine of zelf met de hand. Het is niet raadzaam om stof van een bedhekje in de droger te doen. Wanneer het krimpt kan je het niet meer om het hekje plaatsten en veelal zijn de gebruikte stof typen niet geschikt om in de droger te doen. Je kunt het stof dus het beste in de lucht laten drogen. Voordeel hierbij is wel dat bed hekjes vaak gemaakt worden van stof die snel droogt en goed ademt.

Als jij deze stappen volgt, is de kans groot dat jij het bedhek van je baby mooi schoon en fris krijgt. Wel is het verstandig om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen op eventuele schoonmaakinstructies. Dan weet je zeker dat je het product op de juiste manier schoonmaakt. Je kan eventueel ook een kijkje nemen op de website van de fabrikant, omdat hier vaak ook veel instructies op staan. 

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Graag horen we welk product jij hebt gekocht, in de reacties onderaan deze pagina. Mocht je bepaalde vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we die ook graag hieronder. We komen graag met je in contact.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Plaats een reactie