Traphekje met hoek: 13x de beste van 2024 [Let hierop]

Een traphekje met hoek is het perfecte product om in huis te halen, zodra jij een ruimte of trapgat met een hoek erin wilt afschermen. Traphekken met hoek bieden je tevens ook allerlei belangrijke voordelen. Vandaar dat wij dit blog geschreven hebben, waarin je alles ontdekt over dit item.

In dit artikel nemen wij je mee in het beste traphekje met hoek van 2024. Ook nemen wij je mee in wat een traphek met hoek precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een hoektraphek en waarom je het precies nodig hebt.

We sluiten af met wat tips over hoe je een traphekje hoek plaatst en of het überhaupt veilig om te gebruiken. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

Het beste traphekje met hoek van 2024

Wanneer wij producten onderzoeken, houden we standaard rekening met een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste traphekjes met hoek kunnen laten zien en dat jij de beste keuze voor jezelf kan maken. 

We nemen je hieronder mee in het beste traphekje met hoek van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welk product kies jij uit? We zijn erg benieuwd.

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn vaak in verschillende kleuren en afmetingen te verkrijgen. Klik hiervoor even op “Controleer prijs”, om het juiste product voor jouw situatie te vinden. 

Traphekje met hoek: Onze top 3

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder de top 3, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere gezinnen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Traphekje met hoek van Noma

Het eerste product in onze top drie is het Traphekje met hoek van Noma. Dit traphekje met hoek 90 graden krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 85 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

Wanneer je gaat voor dit hoek traphekje van Noma, kan je uit 2 verschillende kleuren kiezen. Het is geschikt voor inbouw in verschillende posities en ruimtes, zowel met schuine als rechte wanden, tot een lengte van 315 cm. Het voldoet aan de veiligheidsnormen EN 1930:2000.

Daarbij is dit hoektraphek makkelijk met 1 hand te openen én wordt het geleverd met een wandmontage kit. Al met al een meer dan prima product als je het ons vraagt.

Wij hebben een open trap waar geen normaal traphek geplaatst kan worden. Deze kan door zijn compleetheid prima om de trap heen en onze dreumes kan zo niet de trap op klimmen. Hij is ook stevig, deurtje had iets breder gemogen, maar is ook geen groot euvel.

Sparrow1

Traphek met hoek Flex L van Babydan

Het tweede product in onze top drie is het Traphek met hoek van Babydan. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 50 reviews op bol.com.

Ook bij Babydan kan je uit twee verschillende kleuren een keuze maken. Met de Flex L kan je iedere afstand van 90 cm tot 223 cm overbruggen. De Flex L bestaat uit 1 deur en 2 hekjes. Tevens kan je dit product verlengen tot maximaal 278 centimeter, mocht dat nodig zijn. Het product wordt geleverd inclusief de muurbevestiging. Meer heb je niet nodig toch?

Na lang passen en meten bleek dit eindelijk dé oplossing om onze beide trappen te beveiligen. Het hek grendeld beide trappen op de eerste etage af (2.10m). De hekdelen kunnen bijna traploos versteld worden in alle hoeken zodat er altijd een ideale oplossing gevonden kan worden. Verder is het heel stevig en handig in gebruik. Er zaten alleen geen muurpluggen bij.

KPCP

Traphekje hoek Flex Xl van Babydan

Het derde product in onze top drie is het Traphekje hoek Flex Xl van Babydan. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 25 reviews op bol.com.

Wederom een product van Babydan in onze top 3. Dit keer is het de XL hoek traphekje, welke ook verkrijgbaar is in 2 kleuren. Met de Flex XL zijn haast alle denkbare afstanden tussen de 90 en 278 cm af te schermen van jouw kleintje. De Flex XL bevat een deur, 2 lange hekken en 2 medium hekken en wordt geleverd inclusief de muurbevestiging. Wat wil je nog meer?

Kwalitatief goed hek. Schermt bij ons een trapje in de woonkamer af, fijn om zelf te kunnen bepalen waar je het deurtje plaatst. Hij moet wel iets gebogen staan om zijn stevigheid te bewaren. Montage in de muur is ook goed. Handleiding is vrij summier.

gezinmet3kids

Zit jouw traphekje met hoek niet in bovenstaande lijst? Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze verschillende traphekken met hoek op voorraad hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar het beste hoek traphekje, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij het beste traphek met hoek voor jouw situatie vinden.

Wat is een traphekje met hoek?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een traphekje met hoek is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Een traphekje met hoek is niks anders dan een “normaal” traphek, alleen dan eentje die vaak groter is én waarmee je hoeken kan afsluiten. Ouders gebruiken het vooral om een trapgat, zodat hun kind niet zomaar op én van de trap kan komen. Het is letterlijk een hekje, wat je tussen twee muren of een kozijn kan plaatsen.

Traphekjes met hoek worden ook wel eens gebruikt om je kind of kindjes uit andere ruimtes te kunnen houden. Hierbij wordt het dan in een doorgang of iets dergelijks geplaatst, zodat je bijvoorbeeld de keuken of een warme open haard kan afschermen.

Een traphekje met hoek uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten, vormen en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een traphek met hoek moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we in de volgende alinea even bij stil.

traphekje met hoek

Waarom een traphekje met hoek kopen?

Nu je weet wat een traphekje met hoek is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is van belang om deze redenen goed door te nemen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jouw situatie van toepassing is.

Een traphekje met hoek biedt veiligheid

De eerste reden waarom ouders een traphek met hoek aanschaffen, is meteen ook een hele belangrijke. Omdat je dit product bij een trapgat plaatst, biedt het een stukje veiligheid aan jouw kind. Net als dat bed hekjes veiligheid voor in het bed biedt.

Zodra je baby gaat tijgeren is het tijd om een traphekje te monteren. De kleintjes krijgen soms razendsnel nieuwe vaardigheden onder de knie en je raakt ze zo uit het oog. Tijd dus om het huis babyproof te maken.

Een traphekje is een onmisbaar onderdeel in huis op het moment dat je kleintje de wereld al kruipend gaat ontdekken. Je monteert het traphekje met hoek zowel aan de bovenkant als onderaan de trap.

Dankzij het trap hekje met hoek zal jouw kleintje niet per ongeluk van de trap kunnen vallen, maar ook niet zomaar de trap op kunnen. Jouw kleine kan dus veilig gaan en staan waar hij of zij wilt. Maar er zijn meer voordelen!

Scherm het trapgat en/of bepaalde ruimtes met een hoek af

Een andere reden waarom ouders een traphek kopen is, zoals hierboven al aangegeven is, perfect om bepaalde ruimtes en je trapgat mee af te schermen.

Mocht jouw kindje, om wat voor reden dan ook, in de buurt van het trapgat komen, kan hij of zij daar niet zomaar naar beneden vallen. Maar het werkt dus ook andersom. Je kan hiermee voorkomen dat je kleintje zelf de trap op klimt.

Maar je ziet ook vaak dat dit soort hoektraphekjes gebruikt wordt om gehele ruimtes af te schermen. Je kan hierbij denken aan de ruimte rondom een open haar of een kast vol met glazen bijvoorbeeld.

Hierdoor kan je kindje zich minder snel bezeren en voel jij je zelf ook veel meer op je gemak als ouder. Kortom: als je jouw kindje met minder zorgen wilt laten rondlopen of kruipen, is een hoektraphekje een perfecte aankoop. Maar er zijn meer voordelen.

Eenvoudig in gebruik én mee te nemen

Een trap hekje met hoek is niet alleen eenvoudig in gebruik, maar ook makkelijk te verplaatsen. Dit maakt een traphekje met hoek multifunctioneel. Gebruik deze bijvoorbeeld om te voorkomen dat je kleintje naar buiten kruipt of om hem of haar uit de keuken te houden als je aan het koken bent.

Vaak zijn de hoektraphekjes uit te breiden met los verkrijgbare verlengstukken. Hierdoor valt het rekje volledig te personaliseren naar je eigen wensen en je woning. Check van tevoren altijd of het hekje past op de plek waar je deze wilt bevestigen.

Voor iedere situatie een traphekje met hoek

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere situatie wel een geschikt traphek met hoek kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit tientallen verschillende merken, afmetingen en kleuren. 

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je iets vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw huidige situatie past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven. 

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarop je een traphekje met hoek zou kunnen kopen. Maar waar moet je dan rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

traphek hoek

Traphekje met hoek kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste traphekje met hoek gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw situatie op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Welke ruimte wil je afschermen

Het eerste punt waarmee je rekening dient te houden, is de breedte van het gat dat je wilt afschermen met een hekje. Je wilt namelijk wel dat het traphek hoek groot genoeg is. Nu zijn de meeste traphekken met hoek verstelbaar, tot op een bepaalde breedte, dus houd ook hier rekening mee.

Met los verkrijgbare verlengstukken is het eventueel mogelijk om het traphekje breder te maken. Wel moet je opletten dat het hek niet te breed wordt, want dan is deze niet langer stabiel. Daarbij is het belangrijk dat het hekje en de verlengdelen van hetzelfde merk en type zijn, zodat deze goed op elkaar aansluiten.

Het slot

Kijk altijd hoe het hoek traphekje op en van het slot af moet. Het is enerzijds belangrijk dat je zelf het hoek traphek makkelijk op slot kan doen en van het slot af kan halen. Zelfs wanneer je niet beide handen vrij hebt.

Maar het is anderzijds ook erg belangrijk dat je kindje niet weet hoe dit moet en dat er kinderbeveiliging op het slot van het hekje zit. Dit soort informatie haal je uit de productomschrijving.

Wijze van bevestiging

Er zijn verschillende manieren waarop een traphekje met hoek bevestigd kan worden. Voor optimale veiligheid kies je het beste voor een traphekje die wordt geklemd met het frame, waarin een deurtje scharniert. Deze variant is het stevigst.

Er zijn ook traphekjes die met een plakstrip worden bevestigd, in plaats van deze tussen de opening te klemmen. Deze zijn echter niet veilig genoeg en dien je alsnog te combineren met schroeven.

Voor alle traphekjes geldt dat je deze altijd precies volgens de handleiding moet monteren. Een traphekje klem dat tussen geschroefde muurcups wordt geklemd is een mooie middenweg voor als je niet te veel wilt boren.

De muurcups moeten namelijk alsnog worden vastgezet met schroeven, maar je hebt wel een stuk minder schroeven en gaten nodig.

Europese veiligheidsnormen

Een ander belangrijk punt waar je naar kan kijken, is of het traphek hoek voldoet aan de Europese veiligheidsnorm NEN EN 1930:2011. Deze Europese norm specificeert de veiligheidseisen en testmethoden voor allerlei soorten veiligheidshekjes, die zijn ontworpen om over openingen te worden aangebracht. Nu zal dit bij de meeste traphekken wel op orde zijn, maar het kan geen kwaad om dit extra te controleren.

Je haalt dit soort informatie vaak uit de productomschrijving, dus neem dat goed door. Niet elk product zal dit echter in deze omschrijving vermelden, maar vaak ook op de verpakking.

Kleurgebruik

Naast de bovengenoemde punten, kan het voor jou ook belangrijk zijn om rekening te houden met de kleuren van het traphek hoek. Niet iedereen vindt dit punt even belangrijk, maar het is goed om te weten dat je hier naar kan kijken. Zo’n hekje is immers wel een product dat in het zicht staat, dus voor sommige mensen is het fijn als het qua kleur past bij de kinderkamer.

De meeste bedhekjes zijn wit of grijs, maar je ziet ook steeds vaker kleuren zoals blauw, groen, roze, rood enzovoort. Hierdoor is het dus goed mogelijk om de kleur af te stemmen op de andere kleuren die in de kamer zitten.

Reviews van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die anderen met bepaalde traphekjes met hoek hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan bekijken en kan beoordelen. 

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw baby aanschaft.

Prijs van het traphekje met hoek

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een traphekje met hoek begint vanaf zo’n €80 en kan oplopen tot ongeveer €180, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je dit product gaat kopen.

Laten we nu verder gaan met hoe je een trap hekje met hoek kan installeren en waarmee je rekening dient te houden.

traphek met hoek

Hoe installeer je een traphekje met hoek en waarmee rekening houden?

Wanneer je het beste traphekje met hoek hebt gekocht, is het natuurlijk fijn om te weten hoe je dit product het beste kan installeren. Dit zal niet al te lastig zijn, maar we adviseren wel dat je altijd eest de gebruiksaanwijzing moet doornemen.

Dan weet je zeker dat je het product op de juiste manier gaat installeren. Ook is het afhankelijk van wat voor type traphek je gekocht hebt.

Om je traphekje op te hangen heb je (vaak) het volgende nodig: het beste traphekje met hoek, schroeven (krijg je er meestal bij), plugjes (krijg je er ook meestal bij), een potlood, een meetlint en een elektrische boor.

Waar je bij een traphek zonder te boren niet boort, is dit bij andere traphekjes met hoek vaak wel het geval. Een waterpas kan ook handig zijn om te checken of alles recht hangt. Je gaat als volgt te werk:

Zo ga je te werk

Traphekken met hoek hebben verschillende manieren om bevestigd te worden. Je hebt hekjes die je helemaal in de muur vast hoort te schroeven, waarvan je de uiteinden in de muur vast kan schroeven of hekjes die geklemd kunnen worden.

Een nadeel van schroeven ten opzichte van klemmen is natuurlijk dat je gaten in je muur of kozijn krijgt. Een groot voordeel is wel dat het hekje een stuk stabieler bevestigd is, dan wanneer je het hekje klemt.

Allereerst is het van belang dat je het frame en de houder afmeet. Hiermee bedoelen we dat je de gaten, waar je moet gaan boren, gaat markeren. Dit moet je natuurlijk doen op de juiste hoogtes, dus hiervoor kan je het beste een meetlint gebruiken. Vervolgens boor je alle gaten en doe je hier de plugjes in.

Daarna kan je aan de slag met het vastmaken van het frame. Aan de tegenovergestelde kant kan je vervolgens de houder vastmaken. Hierna is het een kwestie het traphekje hoek om volledig installeren en testen of alles goed hangt én werkt. En klaar is kees! 

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over traphekjes hoek. We hebben het alleen nog niet gehad over of dit product daadwerkelijk veilig is om te gebruiken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Een traphekje met hoek, is het veilig?

Wil je er zeker van zijn dat een traphek goed vast zit? Dan kan je er niet omheen om het in de muur vast te schroeven. De Consumentenbond zegt zelfs: “Hoe meer schroeven je gebruikt, hoe steviger het traphekje vastzit.”

We hebben het eerder ook al benoemd, maar je kan altijd checken of het traphek met hoek voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Want dan weet je dat het product getest is op bepaalde eigenschappen en kan voldoen aan de geldende normen.

Echter zijn er ook genoeg traphekjes hoek die de veiligheidstest doorstaan. Ook zijn de fabrikanten die klemhekjes op de markt brengen gebonden aan alle geldende veiligheidseisen, waardoor je er vanuit kunt gaan dat dit hekje stevig en veilig in gebruik is.

Of je besluit om voor een traphekje met hoek te gaan, hangt dus af van je eigen wensen en je gevoel. Heb jij een avontuurlijke peuter die overal aan trekt en tegenaan beukt? Dan wil je misschien het meest stevige traphekje dat je kunt vastschroeven.

Wil je het hekje af en toe gebruiken of ben je op zoek naar een hekje voor onderaan de trap of in de deuropening? Dan bieden klemhekjes de uitkomst.

Traphekje hoek – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Graag horen we welk product jij hebt gekocht, in de reacties onderaan deze pagina. Mocht je bepaalde vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we die ook graag hieronder. We komen graag met je in contact.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Plaats een reactie