Wiegmatras: 13x de beste van 2024! [Extra Korting]

Het wiegmatras is één van de must have producten om in huis te halen, zodra je een kindje verwacht. Het wiegje is vooral de eerste paar maanden een belangrijk product en daar hoort natuurlijk een goed matras bij. Vandaar dat wij dit blog hebben geschreven, waarin je alles leert over dit product.

In dit artikel nemen wij je mee in het beste wiegmatras van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een wieg matras en waarom je het precies nodig hebt.

We sluiten af met wat tips over hoe je dit product het beste schoon kan maken. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

Het beste wiegmatras van 2024

Wanneer wij producten onderzoeken, houden we standaard rekening met een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien en dat jij de beste keuze voor jezelf kan maken. 

We nemen je hieronder mee in het beste wiegmatras van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welk product kies jij voor jouw kleine uit?

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn vaak in verschillende afmetingen en vormen te verkrijgen. Klik hiervoor even op “Controleer prijs”, om het juiste product voor jouw baby te vinden. 

Wiegmatras: Onze top 3

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder de top 3, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere gezinnen ook top vinden. Een betere matras wieg ga je dus bijna niet vinden.

Matras voor wieg van Bebies First

Het derde product in onze top drie is het Matras voor wieg van Bebies First. Dit matras wiegje krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 10 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

Dit wiegmatras van Bebies First is 40 centimeter breed, 80 centimeter lang en 6 centimeter dik. Dit matras biedt de juiste ondersteuning voor het lichaam van je kindje en past in de meeste standaard wiegjes. De afritsbare hoes van het wiegmatras is gemakkelijk te wassen in de wasmachine, waardoor het matras altijd lekker schoon blijft.

Supersnel geleverd. Goedkoop, maar is er niet aan af te zien. Mijn baby ligt nu eindelijk lekker!

Nikitaaah

Wieg matras van Puck

Het tweede product in onze top drie is het Wieg matras van Puck. Dit matras baby wieg krijgt momenteel 4,3 uit 5 sterren en meer dan 7 reviews op bol.com.

Net als het product hierboven, is ook het 2e product van Puck 40 centimeter breed, 80 centimeter lang en 7 centimeter dik. Daarbij is dit item ook gemaakt van polyether. De buitenhoes is wel te verwisselen en kan je op 30 graden wassen in de wasmachine.

Het matras is stevig, zodat je kindje er niet in weg kan zakken. Bovendien voldoet het matras aan de Europese veiligheidsnorm. Het wordt aangeraden om het matras 2x per maand te draaien. Wat wil je nog meer?

Mooi matras niet duur en snel geleverd TOP

ChrisAdo

Wiegmatras van AeroSleep

Het derde product in onze top drie is het Wiegmatras van AeroSleep. Dit matrasje wieg krijgt momenteel 4 uit 5 sterren en meer dan 5 reviews op bol.com.

Dit product van AeroSleep is 40 centimeter breed, 80 centimeter lang en 7 centimeter dik. Tevens krijg je een matrasbeschermer meegeleverd, als je dit product besteld. De matrashoes is afneembaar en wasbaar op 60 graden in de wasmachine. De matraskern draagt het Certipur label en de matrashoes is ÖkoTex 100 Klasse 1 gecertificeerd.

Aerosleep is gewoon de beste matras voor je kind. Het is ademend en is zeer makkelijk in onderhoud. Je krijgt een matras en een raster die je appart kan wassen. Ik gebruik deze maat voor de next to me bedje. Matras is zeer goed,maar je kan evengoed een ander matrasje gebruiken in combinatie met het raster.

Collors

Zit het wiegmatras van je baby niet in bovenstaande lijst? Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 90 verschillende wiegmatrassen op voorraad hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste wiegmatras, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste matrasje wieg voor jouw situatie vinden.

Wat is een wiegmatras?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een matras voor de wieg is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Er zijn verschillende opties waar pasgeboren baby’s in kunnen slapen. Zo is tegenwoordig de co sleeper populair. Ook kan je jouw baby laten slapen in een ledikant of een wiegje. En omdat dit artikel over het wiegmatras gaat, zullen we hier alle aandacht aan besteden.

Eigenlijk kunnen we heel simpel uitleggen wat een wiegmatras is, want het is letterlijk een matras voor in de wieg van jouw kleintje. Dit product wordt onder andere samen met een wieg deken en wieg laken gebruikt, zodat jouw kleintje fijn kan liggen.

In die zin, kan je het vergelijken met een boxmatras voor de babybox en het ledikant matras voor het ledikantje. Tevens brengt dit product allerlei voordelen met zich mee, die we in de volgende alinea zullen toelichten.

Een wiegmatras voor je baby uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten, vormen en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een wieg matras moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we in de volgende alinea even bij stil.

matras wiegje

Waarom een wiegmatras kopen?

Nu je weet wat een wiegmatras is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is van belang om deze redenen goed door te nemen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jouw situatie van toepassing is.

Laat jouw baby comfortabel liggen

De eerste reden waarom kersverse ouder een wiegmatras kopen, is meteen ook een hele belangrijke. Je wilt namelijk dat jouw baby op een veilige, comfortabele en zachte ondergrond ligt. Hiervoor heb je simpelweg een matras voor in de wieg nodig, omdat je baby anders direct op de houten bodem van de wieg ligt. En dat wil je niet natuurlijk.

Met een wieg matras zorg je er dus voor dat jouw baby fijn en comfortabel kan liggen. Maar er zijn meer voordelen.

Een goede rust is belangrijk

Naast het feit dat jouw kleintje comfortabel kan liggen, is een goede nachtrust ook goed voor de ontwikkeling van jouw kleintje. Voldoende slaap is goed voor zowel het mentale als lichamelijke welzijn van kinderen.

Onder andere het groeihormoon wordt afgescheiden, wat ervoor zorgt dat baby’s en kinderen goed kunnen groeien en dat cellen herstellen.

Een matras in de wieg kan niet verschuiven

Een ander voordeel van het kopen van een wiegmatras, is dat het niet kan verschuiven. Het is namelijk ontzettend belangrijk om een matras te kopen dat precies in je wieg past. Dit is een stuk veiliger voor jouw kleintje.

En doordat het niet kan verschuiven, ben je ervan verzekerd dat jouw kleine altijd op een zachte ondergrond ligt.

Voor iedere baby geschikte wieg matras

Het laatste voordeel van het kopen van een wiegmatras, is dat je de keuze hebt uit veel verschillende producten. Je hebt bovenaan dit artikel al de allerbeste items kunnen vinden, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer die je kan kopen. 

Hierdoor is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw baby past. Met dit artikel proberen wij je simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarop je een wiegmatras zou kunnen kopen. Maar waar moet je dan rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

wiegmatrassen

Wiegmatras kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste wiegmatras gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw baby op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Afmetingen van het wiegmatras

Het eerste punt waarmee je rekening wilt houden, zijn de afmetingen van het wiegmatras. Dit is volledig afhankelijk van de wieg die jij op dit moment hebt, de vorm van deze wieg en hoe groot deze wieg is.

Het hoeft niet helemaal aan te sluiten, maar het is vooral belangrijk dat er geen armen of benen bekneld kunnen raken tussen het wiegje en het matras. Het is wel handig als er wat ruimte is om het lakentje in te kunnen stoppen. Deze ruimte mag maximaal een vinger breed zijn.

En omdat er dus amper ruimte tussen het wieg matrasje en de wanden van de wieg mag zitten, is het dus van belang om goed naar de afmetingen te kijken.

Dikte van het wiegmatras

Je wilt niet alleen rekening houden met de grootte, maar ook zeker met de dikte van het wiegmatras. Je wilt namelijk niet een te dun matras, maar ook niet een te dik matras. Een te dun matras zal niet voldoende ondersteuning bieden.

Nu zijn de meeste wiegmatrassen tussen de 4 en 6 centimeter dik, maar je hebt ook dunnere producten op de markt. Het kan dus geen kwaad om voor de zekerheid te checken hoe dik het wiegmatrasje is.

Vorm van het wieg matras

Een ander belangrijk punt waarmee je rekening dient te houden, is de vorm van het wieg matras. Ook dit is, net als de grootte, volledig afhankelijk van welke wieg jij hebt. De meeste wiegjes hebben een vierkante, rechthoekige of ovale vorm. Vandaar dat je een matras wilt aanschaffen die bij deze vorm past.

Materiaalgebruik

Ook op het gebied van materialen zijn er genoeg dingen waarmee je rekening kan houden. Het ene product wordt namelijk van een ander materiaal gemaakt dan het andere product. Hiermee doelen we niet alleen op de buitenkant of de buitenhoes, maar ook zeker op de vulling.

Zo heb je wiegmatrassen die een afneembare en wasbare buitenhoes hebben en een vulling van traagschuim. Of juist matrasjes met een vulling van polyester en een plastic buitenhoes. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen, dus het kan belangrijk zijn om hiermee rekening te houden.

Wel of geen afritsbare hoes

Het is erg handig om een wiegmatras te kopen met een afritsbare hoes, waardoor je dit makkelijk schoon kan maken. Vaak mag deze hoes namelijk in de wasmachine. Een baby bedje kan regelmatig erg vies worden en moet goed schoon gehouden worden.

Reviews van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die anderen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan bekijken en kan beoordelen. 

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw baby aanschaft.

Prijs van het wiegmatras

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een wiegmatras begint vanaf zo’n €20 en kan oplopen tot ongeveer €160, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je dit product gaat kopen.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over het wiegmatras. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

matras wieg

Hoe maak je een wiegmatras schoon?

Het zal hoe dan ook voorkomen dat jouw kleine een ongelukje krijgt in het wiegje. Juist dan is het van belang om het matras in deze wieg goed schoon te maken.

Hygiëne is namelijk erg belangrijk, zeker voor een newborn die nog erg kwetsbaar is. De eerste maanden zal jouw baby veel tijd doorbrengen in zijn of haar wiegje, aangezien baby’s de eerste maanden gemiddeld 16 tot 18 uur per dag slapen. Daarom is het belangrijk om een wiegmatras regelmatig goed te reinigen.

Maar hoe maak je een wiegmatras dan schoon en waarmee kan je dan allemaal rekening houden? Je zal merken dat het niet lastig hoeft te zijn. Wel zal je wat dingen nodig hebben, namelijk: een vochtig doekje of een wasmachine, stofzuiger, emmer water en een milde wasmiddel. Dit is afhankelijk van welk product je gekocht hebt. Je kan een wiegmatras op twee manieren schoon krijgen, namelijk: Met de hand, of met de wasmachine

De eerste manier is reinigen met de hand: Haal een stofzuiger over het matras heen om vuil en stof te kunnen verwijderen. Gebruik vervolgens een emmer warm of koud water (afhankelijk van het wasvoorschrift) met mild wasmiddel en schrob het matras schoon. Zorg ervoor dat er geen restjes wasmiddel op het matras achterblijven. Ook kan je een speciale reinigingsspray gebruiken, die ervoor zorgt dat vlekken verdwijnen. Tot slot laat je het wiegmatras drogen. Gebruik het pas weer als het helemaal droog is

Een andere manier is door het wiegmatras te reinigen in de wasmachine. Dit geldt dan om de buitenhoes, die bij veel producten afneembaar is. Hiervoor check je simpelweg het waslabel op eventuele wasvoorschriften. Vaak is het mogelijk om de buitenhoes te wassen op 30, 40, 50 of 60 graden. Dit verschilt dus wel per product, dus houd hier goed rekening mee.

Let wel op: Wij gebruiken geen wasverzachter, wanneer we kleren of andere spullen van onze baby wassen. Puur omdat de huid van sommige baby’s hier wat slechter op kan reageren. Daarom dat wij dus geen verzachter gebruiken en de kleren van de baby apart wassen van onze eigen kleding.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Graag horen we welk product jij hebt gekocht, in de reacties onderaan deze pagina. Mocht je bepaalde vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we die ook graag hieronder. We komen graag met je in contact. 

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

[wp_show_posts id="3641"]

Plaats een reactie