Traphekje: 15x de beste van 2024! [Korting]

Het traphekje is het perfecte middel dat ouders kopen, waarmee ze een trapgat of andere ruimte kunnen afschermen. Dit doet men vooral vanwege de veiligheid, zodat hun kindje niet zomaar in een bepaalde ruimte kan komen. Vandaar dat wij dit blog hebben geschreven, waarin je alles ontdekt over dit product.

In dit artikel nemen wij je mee in het beste traphekje van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een traphek en waarom je het precies nodig hebt.

We sluiten af met wat tips over hoe je een traphekje het beste kan bevestigen en of het überhaupt veilig is. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

Het beste traphekje van 2024

Wanneer wij producten onderzoeken, houden we standaard rekening met een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien en dat jij de beste keuze voor jezelf kan maken. 

We nemen je hieronder mee in het beste traphekje van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welk product kies jij voor jouw baby uit?

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn vaak in verschillende kleuren en afmetingen te verkrijgen. Klik hiervoor even op “Controleer prijs”, om het juiste product voor jouw baby te vinden. 

Traphekje kopen? Ontdek onze top 3

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder de top 3, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere gezinnen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Hauck Open N Stop traphekje

Het eerste product in onze top drie is het Hauck Open N Stop traphekje. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 340 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire items.

Het Hauck traphekje Open ’n Stop is geschikt voor openingen van 75 tot 80 centimeter en maak je vast door het te klemmen. Je hoeft dus niet te boren bij dit klem traphek. Voor grotere openingen kan je verlengstukken aanschaffen. Ook kan het hekje met één hand geopend en gesloten worden, dankzij de kinderveilige sluiting.

Je kan dit item verlengen tot een maximale breedte van 122 centimeter, dus het is goed om hiermee rekening te houden. Meer heb je niet nodig toch?

Traphek van Noma

Het tweede product in onze top drie is het traphek van Noma. Dit product krijgt momenteel 4 uit 5 sterren en meer dan 110 reviews op bol.com.

Je hebt bij dit item van Noma de keuze uit de kleuren zwart en wit. Wat ook fijn is, is dat dit product geschikt is voor openingen van 62 tot 102 centimeter, omdat het een uitschuifbaar traphek is. Je hoeft dus geen aparte verlengstukken aan te schaffen.

Met een speciaal lock systeem sluit dit Noma traphekje zowel boven als onder. En ook bij dit item hoef je niet te boren. Al met al een prima product als je het ons vraagt.

A3 Baby & Kids Traphekje

Het derde product in onze top drie is het A3 Baby & Kids Traphekje. Dit product krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren en meer dan 103 reviews op bol.com.

Wanneer je gaat voor dit beste traphekje van A3 Baby & Kids, kan je uit 3 verschillende kleuren een keuze maken. Het traphekje is verstelbaar van 75.5 cm tot 116 cm en is traploos in te stellen, waardoor deze voor bijna alle deur openingen en trappen geschikt is.

Het A3 traphekje is tevens voorzien van een sluiting, waarbij 2 handelingen nodig zijn om het hek te kunnen openen. Voor volwassenen is het hekje met 1 hand te openen.

Zit jouw traphekje niet in bovenstaande lijst? Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 250 verschillende traphekken op voorraad hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar het beste traphekje, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste traphekken voor jouw situatie vinden.

Wat is een traphekje?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een traphekje is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Een traphekje gebruiken ouders vooral om een trapgat af te sluiten, zodat hun kind niet zomaar op én van de trap kan komen. Het is letterlijk een hekje, wat je tussen twee muren of een kozijn kan plaatsen.

Traphekjes worden ook wel eens gebruikt om je kind of kindjes uit andere ruimtes te kunnen houden. Hierbij wordt het dan in een doorgang of iets dergelijks geplaatst, zodat je bijvoorbeeld de keuken kan afschermen.

Dit product is dus vooral ontwikkeld om jouw kleintje te beschermen. Om diezelfde reden schaffen ouders bijvoorbeeld ook een bedhekje, bed bumper of hoek beschermer aan.

Een traphek uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten, materialen en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een traphekje moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we in de volgende alinea even bij stil.

beste traphekje

Waarom een traphekje kopen?

Nu je weet wat een traphekje is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is van belang om deze redenen goed door te nemen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jouw situatie van toepassing is.

Scherm het trapgat en/of bepaalde ruimtes af

De allereerste reden waarom ouders een traphek kopen, is meteen ook een hele belangrijke reden. Zoals hierboven al aangegeven is, is een traphekje perfect om bepaalde ruimtes en je trapgat mee af te schermen.

Mocht jouw kindje, om wat voor reden dan ook, in de buurt van het trapgat komen, kan hij of zij daar niet zomaar naar beneden vallen. Maar het werkt dus ook andersom. Je kan hiermee voorkomen dat je kleintje zelf de trap op klimt.

Hierdoor kan je kindje zich minder snel bezeren en voel jij je zelf ook veel meer op je gemak als ouder. Kortom: als je jouw kindje met minder zorgen wilt laten rondlopen of kruipen, is een traphekje een perfecte aankoop. Maar er zijn meer voordelen.

Multifunctioneel inzetbaar

Een ander bijkomend voordeel van het hebben van een traphekje, is dat het op meerdere manieren in te zetten is. Je hoeft het dus niet alleen voor het trapgat te gebruiken, maar kan het bijvoorbeeld ook gebruiken om andere ruimtes af te schermen.

Hierbij is het wel van belang dat het traphek in het kozijn past, maar je kan hier eventueel ook uitbreidingen voor aanschaffen.

Bepaalde traphekken nemen weinig ruimte in beslag

Ook belangrijk voor ons om te benoemen, is dat sommige soorten traphekjes weinig ruimte in beslag zullen nemen. Dit is wel afhankelijk van welk product je koopt natuurlijk.

Zo zijn een harmonica traphek en een oprolbaar traphekje twee producten die weinig ruimte in beslag nemen. Dit komt omdat ze iets anders werken dan een “normaal” traphek en bijvoorbeeld geen draaicirkel hebben bij het openen. Dit is dan wel weer het geval bij een kinderhek zonder boren, aangezien deze wel een draaicirkel heeft,

Voor iedere baby een geschikte traphek

Het laatste voordeel van het kopen van een traphekje, is dat je de keuze hebt uit veel verschillende producten. Je hebt bovenaan dit artikel al de allerbeste items kunnen vinden, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer producten waaruit je zou kunnen kiezen. 

Dankzij dit grote aanbod is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw situatie past. Met dit artikel proberen wij je simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarop je een traphekje zou kunnen kopen. Maar waar moet je dan rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

traphek

Traphekje kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste traphekje gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw baby op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Breedte van jouw trapgat of ruimte

Het eerste punt waarmee je rekening dient te houden, is de breedte van het trapgat of ruimte dat je af wilt sluiten. Deze breedte bepaalt namelijk welk product wel en niet zal gaan passen. Vandaar dus dat je dit even zal opmeten met een meetlint.

Hierbij is het verstandig om wat extra ruimte in te calculeren, zodat je zeker weet dat het traphek gaat passen. Met de breedte van jouw trapgat kan je gericht opzoek gaan naar het juiste formaat traphekje.

Bij sommige merken traphekjes is ook een speciale extra uitbreiding verkrijgbaar, voor wanneer je een wat bredere ruimte af wilt sluiten voor je kindje.

Hoogte van het traphek

Naast de breedte van de ruimte of gat dat je wilt afschermen, wil je ook met de hoogte van dit product rekening houden. Wanneer je kindje nog kruipt is dit niet zo belangrijk.

Maar vooral wanneer je kindje gaat staan, is het belangrijk dat hij of zij niet zomaar over het traphek kan klimmen of vallen. Ook dit soort informatie haal je uit de productomschrijving.

Soort traphekje

Wellicht was het je al opgevallen, na het zien van de producten bovenin dit artikel. We hebben het ook al eerder benoemd, maar er zijn diverse soorten traphekjes verkrijgbaar.

Denk hierbij aan een oprolbaar hekje, een harmonica hekje, traphekje met hoek of een hekje dat je niet hoeft te boren. Ieder hekje heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.

Europese veiligheidsnormen

Een ander belangrijk punt waar je naar kan kijken, is of het traphekje voldoet aan de Europese veiligheidsnorm NEN EN 1930:2011. Deze Europese norm specificeert de veiligheidseisen en testmethoden voor allerlei soorten veiligheidshekjes, die zijn ontworpen om over openingen te worden aangebracht.

Nu zal dit bij de meeste traphekken wel op orde zijn, maar het kan geen kwaad om dit extra te controleren.

Je haalt dit soort informatie vaak uit de productomschrijving, dus neem dat goed door. Niet elk product zal dit echter in deze omschrijving vermelden, maar vaak ook op de verpakking.

Het slot

Kijk altijd hoe het hekje op en van het slot af moet. Het is enerzijds belangrijk dat je zelf het trap hekje makkelijk op slot kan doen en van het slot af kan halen. Zelfs wanneer je niet beide handen vrij hebt.

Maar het is anderzijds ook erg belangrijk dat je kindje niet weet hoe dit moet en dat er kinderbeveiliging op het slot van het hekje zit.

Kleurgebruik

Zoals je bovenin dit artikel hebt kunnen zien, kan je tegenwoordig uit diverse kleuren kiezen. Hierdoor kan je het traphek afstemmen op de kleuren in jouw huis. Populaire kleuren zijn onder andere grijs, wit, beige en het zwarte traphekje.

Niet iedereen zal dit punt even belangrijk vinden, maar het is goed om te weten dat je hiermee rekening kunt houden.

Reviews van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die anderen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan bekijken en kan beoordelen. 

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw baby aanschaft.

Prijs van het traphekje

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een traphekje begint vanaf zo’n €20 en kan oplopen tot ongeveer €210, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je dit product gaat kopen.

Laten we nu verder gaan met hoe je een traphekje het beste kan installeren. Lees snel verder.

traphekje

Hoe installeer je een traphekje?

Wanneer je het beste traphekje hebt gekocht, is het natuurlijk fijn om te weten hoe je dit product het beste kan installeren. Dit zal niet al te lastig zijn, maar we adviseren wel dat je altijd eest de gebruiksaanwijzing moet doornemen.

Dan weet je zeker dat je het product op de juiste manier gaat installeren. Ook is het afhankelijk van wat voor type traphek je gekocht hebt.

Om je traphekje op te hangen heb je (vaak) het volgende nodig: het beste traphekje, schroeven (krijg je er meestal bij), plugjes (krijg je er ook meestal bij), een potlood, een meetlint en een elektrische boor.

Waar je bij een traphekje zonder boren niet boort, is dit bij andere traphekjes vaak wel het geval. Een waterpas kan ook handig zijn om te checken of alles recht hangt. Je gaat als volgt te werk:

Zo ga je te werk

Traphekjes hebben verschillende manieren om bevestigd te worden. Je hebt hekjes die je helemaal in de muur vast hoort te schroeven, waarvan je de uiteinden in de muur vast kan schroeven of hekjes die geklemd kunnen worden.

Een nadeel van schroeven ten opzichte van klemmen is natuurlijk dat je gaten in je muur of kozijn krijgt. Een groot voordeel is wel dat het hekje een stuk stabieler bevestigd is, dan wanneer je het hekje klemt.

Allereerst is het van belang dat je het frame en de houder afmeet. Hiermee bedoelen we dat je de gaten, waar je moet gaan boren, gaat markeren. Dit moet je natuurlijk doen op de juiste hoogtes, dus hiervoor kan je het beste een meetlint gebruiken. Vervolgens boor je alle gaten en doe je hier de plugjes in.

Daarna kan je aan de slag met het vastmaken van het frame. Aan de tegenovergestelde kant kan je vervolgens de houder vastmaken. Hierna is het een kwestie het traphekje volledig installeren en testen of alles goed hangt én werkt. En klaar is kees!

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over traphekjes. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan plaatsen. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

traphekjes

Is een traphek wel echt veilig?

De meningen zijn nogal eens verdeeld over of een traphek wel of niet veilig is. Allereerst is dit afhankelijk van het soort traphek dat je gekocht hebt, hoe je het bevestigd hebt en hoe je ermee omgaat.

We hebben het eerder ook al benoemd, maar je kan altijd checken of het traphek voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Want dan weet je dat het product getest is op bepaalde eigenschappen en kan voldoen aan de geldende normen.

Gelukkig zijn traphekjes tegenwoordig in Nederland heel veilig. Er zijn diverse producten en merken die heel positief uit gebruikerstesten van bijvoorbeeld de consumentenbond komen. Je mag er dus vanuit gaan dat de traphekken die in Nederland verkrijgbaar zijn voldoen aan de geldende normen.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Graag horen we welk product jij hebt gekocht, in de reacties onderaan deze pagina. Mocht je bepaalde vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we die ook graag hieronder. We komen graag met je in contact. 

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Plaats een reactie