Zitverhoger: 17x de beste voor in de auto van 2024! [Sale]

Een zitverhoger is de opvolger van het autostoeltje en verplicht om te gebruiken als je jouw kleintje in de auto wilt vervoeren. Tevens levert dit product je allerlei andere voordelen op. Waarom dat is, en nog veel meer handige informatie, ontdek je in dit blog.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste zitverhoger van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een zitverhoger voor in de auto en waarom je het precies nodig hebt.

We sluiten af met hoe je een autostoel verhoger het beste kan gebruiken en hoe je dit product kan reinigen. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste zitverhoger van 2024

Wanneer wij producten onderzoeken, houden we standaard rekening met een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien en dat jij de beste keuze voor jezelf kan maken. 

We nemen je hieronder mee in de beste zitverhoger van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welk product kies jij uit? We zijn erg benieuwd!

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn vaak in verschillende kleuren, materialen en stoffen te verkrijgen. Klik hiervoor even op “Controleer prijs”, om het juiste product voor jouw baby te vinden. 

Zitverhoger kopen? Ontdek onze top 5

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder de top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere gezinnen ook top vinden. Een betere autostoel zitverhoger ga je dus bijna niet vinden.

Zitverhoger van Titanium Baby

Het eerste product in onze top vijf is de Zitverhoger van Titanium Baby. Dit auto verhoogzitje krijgt momenteel 4,4 uit 5 sterren en meer dan 125 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

De Titanium Baby stoelverhoger is geschikt voor kinderen van 15 tot 36 kilo, dus ongeveer 3 tot 12 jaar oud. Daarbij is de auto stoelverhoger voorzien van comfortabele armsteunen en een hoog zitcomfort. Ook is de buitenhoes afneembaar, zodat je het makkelijk kunt reinigen. Zoals vanzelfsprekend voldoet dit product aan alle Europese regelgeving. Wat wil je nog meer?

Waren opzoek naar een kleinere zitverhoger. Vorige paste niet in de auto (Renault megane) in combinatie met een maxicosi en autostoel groep 2. Nu wel!

mariellek

Zitverhoger auto van Safety 1st

Het tweede product in onze top vijf is de Zitverhoger auto van Safety 1st. Dit verhoogzitje auto krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 115 reviews op bol.com.

Wanneer je gaat voor de autostoel verhoger van Safety 1st, kan je uit 5 verschillende kleuren kiezen. Daarbij is het geschikt voor kinderen van 15 tot 36 kg. De bekleding van deze stoelverhoger is heerlijk zacht en tevens afneembaar, om te wassen op 30 graden.

Ook dit product is voorzien van comfortabel armsteunen en voldoet volledig aan de ECE R44 / 04 veiligheidsnorm. Meer heb je niet nodig toch?

Prima product. Zit wat hoger als de andere verhoger die we hebben gehad van disney. Daarom erg fijn.

SarahB86

Autostoel verhoger van Bubblebum 

Het derde product in onze top vijf is de Autostoel verhoger van Bubblebum. Deze stoelverhoger auto krijgt momenteel 4,3 uit 5 sterren en meer dan 90 reviews op bol.com.

De autostoel verhogers van Bubblebum zijn verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren. Wat uniek is aan dit product, is dat dit het eerste draagbare, opblaasbare en opvouwbare autozitje in de markt is. Dit item is ideaal voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar met een gewicht van 18 tot 36 kg.

Ondanks dat het een opblaasbare zitverhoger is, voldoet dit product aan alle Europese eisen. het heeft echter geen armleuningen.. Al met al dus een prima product als je het ons vraagt.

Wat een uitkomst is dit! Op vakantie in Spanje en in bijna geen 1 taxi zit een kinderstoel, dus nemen we de bubblegum mee. Handig in gebruik en zo vol. Makkelijk leeg te laten lopen en past in een grote tas of in de buggy. Zo groot als een grote rol beschuit. Erg blij mee!

Ilsevgt

Auto stoelverhoger van Carpoint

Het vierde product in onze top vijf is de Auto stoelverhoger van Carpoint. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 25 reviews op bol.com.

De zitverhoger van Carpoint is te verkrijgen in 4 verschillende kleuren. Net als de producten hierboven, is ook dit item van Carpoint geschikt voor kinderen van 15 tot 36 kilo. De hoes van deze zitverhoger is afneembaar en kan eenvoudig worden gewassen op 30°C. Dit auto verhoogzitje doet dus precies wat je ervan mag verwachten.

De eerste indruk van mij was dat het hard leek, maar zoonlief vindt het heel aangenaam zitten en is erg blij met het zitje.

Eske80

Zitverhoger met Isofix van BabyAuto

De laatste stoel verhoger auto in onze top vijf is de Zitverhoger met Isofix van BabyAuto. Deze autostoelverhoger krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 25 reviews op bol.com.

Anders dan de producten hierboven, is deze autostoel verhoger met Isofix geschikt voor kinderen van 22 tot 36 kilo. Tevens kan je bij BabyAuto uit 2 verschillende kleuren kiezen. De auto stoelverhoger is dankzij de Isofix makkelijk in de auto te bevestigen. Ook is de bekleding makkelijk afneembaar en wasbaar.

Als je geen Isofix in je auto hebt, is dit ook geen probleem. De Isofix haken kunnen onder de zitting weggeklapt worden, waardoor de stoel ook met de veiligheidsgordel bevestigd kan worden.

Het klikt zeer makkelijk vast met behulp van isofix. En het zit comfortabel. Alleen de naam Babyauto is minder geschikt voor oudere kinderen.

BastiaanBE

Zit jouw zitverhoger niet in bovenstaande lijst? Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 100 verschillende zitverhogers voor in de auto op voorraad hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste zitverhoger auto, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste autostoelverhoger voor jouw situatie vinden.

Wat is een zitverhoger?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een zitverhoger is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Een zitverhoger is een speciale verhoger, waarop jouw kindje moet zitten in de auto. Vanaf een lengte van 1 meter 25 of een gewicht van 22kg ben je in Nederland verplicht een zitverhoger te gebruiken in je auto. In Nederland geldt deze verplichting minimaal tot een lengte van 1 meter 35.

In sommige andere Europese landen is deze verplichting er zelfs tot 1 meter 50. Wanneer je dus op vakantie gaat is het altijd handig te kijken welke regels er in je vakantieland gelden, om eventuele vervelende boetes te voorkomen.

Een zitverhoger is ook de opvolger van de autostoel. Bij een autostoel zit je kindje altijd vast met gordels uit de stoel zelf, bij een zitverhoger zit je kindje vast met de gordel van de auto zelf. Zitverhogers zijn er met of zonder rugleuning en er zijn ook autostoelen die later als zitverhoger gebruikt kunnen worden. Je mag een zitverhoger zowel voor als achterin de auto gebruiken, mits je verhoger wel een speciaal ECE keurmerk heeft.

Een auto stoelverhoger uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten, vormen en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een zitverhoger moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we in de volgende alinea even bij stil.

stoelverhoger auto

Waarom een zitverhoger voor je auto kopen?

Nu je weet wat een zitverhoger is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is van belang om deze redenen goed door te nemen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jouw situatie van toepassing is.

Het is nu eenmaal verplicht

De eerste reden waarom ouders een zitverhoger voor in de auto kopen, is meteen ook een hele belangrijk. Het is simpelweg verplicht om te gebruiken, wanneer je jouw kleintje in de auto wilt vervoeren, en hij of zij een bepaalde lengte en bepaald gewicht heeft.

Kinderen mogen pas vanaf 22 kilo en 1,25 meter in een zitverhoger in de auto vervoerd worden. Dat geldt voor zowel zitverhogers mét als zonder rugleuning. Daarbij gebruik je dit product voor kinderen tot 1,35 meter. Voor kinderen kleiner dan 1,25 meter gebruik je een autostoel. De boete voor een kind vervoeren zonder verhoger kost je zo’n 140 euro, dus houd hier ook zeker rekening mee. Maar er zijn meer voordelen.

Dit product biedt veiligheid.

Naast de wettelijke verplichting is het gebruik van een zit verhoger ook erg belangrijk voor de veiligheid van je kind. Als een kind zonder verhoger in de autogordel zit, valt deze gordel niet op de juiste plaats. Wanneer je een aanrijding krijgt, kan de gordel zo strak aan trekken bij de nek of buik, dat je kind gevaarlijk verwond kan raken.

Als een kind in een verhoger of autostoel zit, is het de bedoeling dat de gordel ongeveer over het sleutelbeen valt, voor een veilig gebruik van de gordel. Aan de onderzijde hoort de gordel bij een kind op heuphoogte te vallen, door het gebruik van een verhoger of autostoel. Wanneer je een verhoger met rugleuning hebt, geeft deze ook nog eens meer bescherming wanneer er een zijwaartse aanrijding plaats vindt.

Makkelijk in gebruik

Een autostoel neemt over het algemeen vrij veel ruimte in beslag in je auto. Vooral wanneer er meer kinderen naast elkaar moeten zitten, kan dit best wel eens lastig zijn. Wanneer je een zitverhoger gebruikt, en dan met name de variant zonder rugleuning, neemt dit veel minder plaats in beslag in jouw auto.

Daarnaast zijn zitverhogers ook erg makkelijk te verplaatsen én makkelijker uit je auto te halen, vergeleken met een grote autostoel. Het is fijn te weten dat de verhoger compact is en toch veiligheid kan bieden aan je kindje tijdens het autorijden.

Comfortabel voor jouw kleintje

Naast de verplichting en de veiligheid die de verhoger biedt, zit een verhoger ook een stuk prettiger voor je kindje. Je kind blijft makkelijker rechtop en zakt niet zo snel weg in de zitting. Om diezelfde reden schaffen ouders bijvoorbeeld ook een stoelverhoger aan voor aan de eettafel. Ook zijn dit soort producten erg zacht, waardoor de billen van je kindje het ook makkelijk hebben.

Voor iedere baby een geschikte zitverhoger

Het laatste voordeel dat we willen benoemen, is dat je voor iedere baby wel een geschikte zitverhoger kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende producten, vormen en kleuren.

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw baby past. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven. 

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarop je een zitverhoger zou kunnen kopen. Maar waar moet je dan rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

zitverhoger isofix

Zitverhoger kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste zitverhoger gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw baby op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Lengte en gewicht van jouw kleintje.

Het eerste punt waarmee je rekening wilt houden, is de lengte en het gewicht van jouw kleintje. Zoals we eerder al benoemd hebben, gebruik je de auto zit verhoger vanaf het moment dat je kleintje 1, meter 25 is, tot het moment dat je kindje 1 meter 35 is. Qua gewicht kan je rekening houden met 22 kilo.

Bij zitverhoger wordt dit aangegeven met groepen. Dit is meestal groep 2/3, wat aangeeft dat het geschikt is voor kindjes van 100 tot 135 centimeter groot en van 15 tot 36 kilo. Nu mag je er vanuit gaan dat dit bij alle merken op orde is, omdat er strenge regels aan vasthangen. Het kan echter geen kwaad om het voor de zekerheid te controleren. Neem daarom de productomschrijving goed door.

Met of zonder Isofix

Er zijn zit verhogers met of zonder Isofix beschikbaar, net als bij autostoelen. Een Isofix systeem zit in alle gezinsauto’s vanaf bouwjaar 2012. Je maakt de autostoel of verhoger met dit systeem vast met pinnen aan het frame van de autostoel, waardoor het goed en stevig vast zit.

Wanneer je de verhoger continu in de auto hebt staan of veel gebruikt, is het handig om er één met Isofix aan te schaffen. Wanneer je vaak de stoel verplaatst of even uit de auto wilt halen, is het handiger er één zonder Isofix aan te schaffen. Verhogers met Isofix zijn vaak namelijk net iets duurder in aanschaf.

Met of zonder armleuning

Wellicht is het je al opgevallen bij het zien van de producten bovenin dit artikel, maar je hebt zit verhogers met én zonder armleuning. Je herkent deze leuning aan het feit dat er aan iedere kant van de verhoger een uitsteeksel zit. Dit uitsteeksel is speciaal gemaakt, zodat jouw kindje zijn of haar armen hierop kan leunen. Echter heeft lang niet elk product zulke armleuningen. Vandaar dus dat je hiermee rekening kan houden.

Design & vormgeving

Naast de bovengenoemde punten, wil je ook rekening houden met het design en de vormgeving van de zit verhoger. Er zijn verschillende soorten zitverhogers voor kinderen te krijgen. Je kan een standaard zwarte verhoger kiezen of een ander kleurtje, maar je kan natuurlijk ook een verhoger kiezen met een favoriet karakter van je kindje er op.

Niet alle kinderen vinden het even leuk om in een verhoger te moeten zitten en vinden het wellicht leuker wanneer hun favoriete karakter op het stoeltje staat. Daarnaast is het ook mogelijk om er een losse hoes bij te kopen, om de verhoger zo wat op te fleuren of te personaliseren.

Reviews van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een autostoelverhoger besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die anderen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen de autostoelverhoger al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan bekijken en kan beoordelen. 

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw baby aanschaft.

Prijs van de auto zitverhoger

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een zitverhoger voor in je auto begint vanaf zo’n €13 en kan oplopen tot ongeveer €120, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je dit product gaat kopen. Laten we nu verder gaan met hoe je dit product het beste kan gebruiken en waarmee je rekening dient te houden.

zitverhoger

Hoe gebruik je een zitverhoger en waarmee rekening houden?

Wanneer je de beste zitverhoger voor in de auto hebt gekocht, is het natuurlijk fijn om te weten hoe je dit product op een veilige en verantwoorde manier kan gebruiken. Vandaar dat wij je nu wat tips willen meegeven.

Een zit verhoger kan je zowel voor als achter in je auto gebruiken. Je plaatst de verhoger op de bank van je auto en zet deze eventueel vast met het Isofix systeem, wanneer je verhoger hierover beschikt.

Vervolgens zet je jouw kind op de zit verhogen en zet je hem of haar vast met de autogordel. Let er hierbij wel op dat de gordel rond het sleutelbeen van je kind zit en bij de heupen valt. Het is ook belangrijk dat je kind tijdens de rit recht in het stoeltje blijft zitten en niet teveel onderuit zakt. om de gordel op de goede plaats te houden.

Check daarnaast altijd de gebruiksaanwijzing van het product dat je gekocht hebt. Op die manier, en met onze tips, weet je zeker dat je het product op de juiste manier gebruikt.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de auto zitverhoger. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe maak je een zitverhoger schoon?

Het kan weleens gebeuren dat jouw kindje een ongelukje heeft in de zitverhoger. Juist dan is het belangrijk dat je weet hoe je dit product het beste kan reinigen. Dit is niet alleen fris en hygiënisch, maar het gaat ook de groei van bacteriën en nare luchtjes tegen.

Maar hoe maak je een zitverhoger dan schoon en welke stappen moet je daarvoor ondernemen? Gelukkig is het niet al te lastig en kom je al een heel eind met het volgen van de stappen hieronder. Het enige wat je nodig hebt is een stofzuiger, een vochtig doekje en een handdoek of alleen een stofzuiger en een wasmachine. Je gaat als volgt te werk:

Grof vuil, zoals bijvoorbeeld kruimels of zand, kan je afkloppen of even met de stofzuiger wegzuigen. Afhankelijk van welk product je gekocht hebt, kan je twee dingen doen: De verhoger met de hand reinigen óf wassen in de wasmachine, als de buitenhoes afneembaar is.

Mocht jouw zitverhoger niet in de wasmachine kunnen, kan je deze met een vochtig doekje afnemen. Hierna droog je het af met de handdoek en jouw kleintje kan er weer gebruik van maken. Maar wanneer jouw zit verhoger wel in de wasmachine kan, was je dit simpelweg op 30 graden. Naderhand is het een kwestie van dit product in de lucht laten drogen en klaar is kees.

Als jij deze stappen volgt, is de kans groot dat jij de zitverhoger van je kind mooi schoon en fris krijgt. Wel is het verstandig om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen op eventuele schoonmaakinstructies. Dan weet je zeker dat je het product op de juiste manier schoonmaakt. Je kan eventueel ook een kijkje nemen op de website van de fabrikant, omdat hier vaak ook veel instructies op staan. 

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Graag horen we welk product jij hebt gekocht, in de reacties onderaan deze pagina. Mocht je bepaalde vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we die ook graag hieronder. We komen graag met je in contact. 

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Plaats een reactie