Boxmatras: 15x de beste van 2023! [Uitverkoop]

Dankzij het boxmatras maak jij van de babybox een comfortabele plek, waar jouw kleine kan liggen, slapen en ontwikkelingen. Het is dan ook voor veel ouders een onmisbaar product. Vandaar dat wij dit blog hebben geschreven, waarin jij alles te weten komt over het box matras.

In dit artikel nemen wij je mee in het beste boxmatras van 2023. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een box matras en waarom je het precies nodig hebt.

We sluiten af met wat tips over hoe je de matras voor box het beste schoon kan maken. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

Het beste boxmatras van 2023

Wanneer wij producten onderzoeken, houden we standaard rekening met een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien en dat jij de beste keuze voor jezelf kan maken. 

We nemen je hieronder mee in het beste boxmatras van 2023, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke matras voor box kies jij voor jouw kleine uit?

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn vaak in verschillende afmetingen en vormen te verkrijgen. Klik hiervoor even op “Controleer prijs”, om de juiste baby box matras voor jouw baby te vinden. 

Boxmatras: Onze top 5

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder de top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij iedere matras voor in box vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een matrasje box kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere gezinnen ook top vinden. Een betere matras baby box ga je dus bijna niet vinden.

Boxmatras van ABZ

Het eerste product in onze top vijf is het Boxmatras van ABZ. Dit matras voor babybox krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 65 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

ABZ heeft diverse producten, kleuren en afmetingen in het assortiment, waaronder het bovenstaande product. Dit ABZ boxmatras is 75 x 95 centimeter groot en heeft een dikte van 5 centimeter. De kleur is wit. Dit item is gemaakt van polyether en heeft een afneembare buitenhoes die je kan wassen in de wasmachine.

Wat ook prettig is aan dit box matras, is dat het antiallergisch is. Het is behandeld tegen de groei van bacteriën en schimmels. Ook heeft het een warmt houdende laag. Wat wil je nog meer?

Stevig en toch zacht aanvoelende matras. Het jersey hoeslakentje blijft er mooi omheen zitten zoals bij een ledikantmatras. Het ziet er ook mooi uit. Gewoon super.

Goedzijn

Box matras van Bebies First

Het tweede product in onze top vijf is het Box matras van Bebies First. Dit product krijgt momenteel 4,3 uit 5 sterren en meer dan 40 reviews op bol.com.

Dit product van Bebies First is een boxmatras van 95 x 75 centimeter groot, waarbij het een dikte van 4 centimeter heeft. De prijs is ook heel schappelijk, wat verklaart waarom dit product zo populair is. Daarbij is dit product ook opvouwbaar, waardoor je het goed kan opbergen. Al met al dus een meer dan prima baby box matras als je het ons vraagt.

Een mooi boxmatras voor niet teveel geld, want je moet al zoveel aanschaffen voor je aanstaande kleintje! Binnen 2 dagen in huis, en past perfect in onze box! Een echte aanrader voor deze prijs!

Zwembadfreak

Babybox matras van Puck

Het derde product in onze top vijf is het babybox matras van Puck. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 13 reviews op bol.com.

Dit boxmatrasje heeft een iets andere afmeting, dan de producten hierboven. Dit boxmatras is namelijk 72 x 93 centimeter groot. De dikte is met 4 centimeter meer dan prima. Er moet bij dit product wel een boxkleed gebruikt worden, zodat je kleine lekker ligt. Tevens kan je de buitenkant makkelijk reinigen met een vochtige doek. Meer heb je niet nodig toch?

Voor mooie prijsje prima matras, met wasbare hoes. Past precies in de box.

Volgaman

Matras babybox van Bopita

Het vierde product in onze top vijf is het matras voor de babybox van Bopita. Dit matras voor babybox krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren en meer dan 3 reviews op bol.com.

De babybox matras van Bopita is 75 x 95 centimeter groot en heeft een dikte van 6 centimeter. De vulling van dit matras bestaat uit stevig polyetherschuim. Hierdoor is het zowel veerkrachtig als vormvast. Ook is het anti-huisstofmijt behandeld, wat er voor zorgt dat huismijten, bacteriën en schimmels geen schijn van kans maken.

De buitenhoes is afneembaar en wasbaar. Tevens krijg je 2 jaar garantie bij dit product. Dit item doet dus precies wat je ervan mag verwachten.

Twee pluspunten: handig in gebruik en comfortabel voor mijn kind.

SNGreven

Boxmatras van Ads Sleeps

Het laatste product in onze top vijf is het Boxmatras van Ads Sleeps. Deze box matras baby krijgt momenteel 5 uit 5 sterren en meer dan 3 reviews op bol.com.

Je kan bij Ada Sleeps uit diverse afmetingen kiezen, zoals 40 x 80 (het product hierboven), 70 x 90 en 75 x 95. Qua dikte zijn deze matrasjes zo’n 10 centimeter dik. Daarbij is de vulling gemaakt van polyether en de afneembare buitenhoes is van een badstof gemaakt. Hierdoor kan je het ook makkelijk wassen.

Voor mijn klein meis van 3 maanden gekocht. Ben er zeer tevreden mee. Ook netjes verpakt!

Sarahletizia

Zit het boxmatras van je baby niet in bovenstaande lijst? Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 100 verschillende box matrassen op voorraad hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste box matras, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste boxmatras voor jouw situatie vinden.

Wat is een boxmatras?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een matras voor de babybox is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Eigenlijk kunnen we heel simpel uitleggen wat een boxmatras is, want het is letterlijk een matras voor in de babybox of houten box. Een matras voor de babybox wordt gebruikt, zodat je een comfortabel en zacht ligoppervlak voor je baby kan creëren. Net als met een ledikantmatras voor het ledikant of een wiegmatras voor de wieg.

Vaak zie je dat men op zo’n box matras een boxkleed legt en dat hier dan de baby op komt te liggen. Tevens brengt dit product allerlei voordelen met zich mee, die we in de volgende alinea zullen toelichten.

Een boxmatras voor je baby uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten, vormen en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een box matras moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we in de volgende alinea even bij stil.

babybox matras

Waarom een boxmatras kopen?

Nu je weet wat een boxmatras is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is van belang om deze redenen goed door te nemen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jouw situatie van toepassing is.

Laat jouw baby comfortabel liggen

De eerste reden waarom kersverse ouder een boxmatras kopen, is meteen ook een hele belangrijke. Je wilt namelijk dat jouw baby op een veilige, comfortabele en zachte ondergrond ligt. Hiervoor heb je simpelweg een box matras nodig, omdat je baby anders direct op de houten bodem van de box ligt. En dat wil je niet natuurlijk.

Met een box matras zorg je er dus voor dat jouw baby lekker kan liggen, heerlijk mag slapen, spelen of in een later stadium staan en lopen. Maar er zijn meer voordelen.

Een matras in de box kan niet verschuiven

Een ander voordeel van het kopen van een boxmatras, is dat het niet kan verschuiven. Het is namelijk ontzettend belangrijk om een matras te kopen dat precies in je box past. En doordat het niet kan verschuiven, ben je ervan verzekerd dat jouw kleine altijd op een zachte ondergrond ligt.

Voor iedere baby geschikte box matras

Het laatste voordeel van het kopen van een boxmatras, is dat je de keuze hebt uit veel verschillende producten. Je hebt bovenaan dit artikel al de allerbeste items kunnen vinden, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer die je kan kopen. 

Hierdoor is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw baby past. Met dit artikel proberen wij je simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarop je een boxmatras zou kunnen kopen. Maar waar moet je dan rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

boxmatras

Boxmatras kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste boxmatras gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw baby op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Grootte van het boxmatras

Het eerste punt waarmee je rekening wilt houden, is de grootte van het boxmatras. Dit is volledig afhankelijk van de babybox die jij op dit moment hebt en hoe groot deze box is. En omdat er geen ruimte tussen het boxmatras en de wanden van de box mag zitten, is het dus van belang om goed naar de afmetingen te kijken. Hierbij kijk je naar de binnen-afmeting van jouw babybox, zodat je hiermee gericht op zoek kan gaan naar de juiste afmeting.

Dikte van het boxmatras

Je wilt niet alleen rekening houden met de grootte, maar ook zeker met de dikte van het boxmatras. Je wilt namelijk niet een te dun matras, maar ook niet een te dik matras. Een te dun matras zal niet voldoende ondersteuning bieden en een te dik matras is onhandig, zodra jouw baby leert staan en lopen.

Nu zijn de meeste box matrassen tussen de 4 en 6 centimeter dik, dus daarbij zit het wel goed. Het kan echter geen kwaad om voor de zekerheid te checken hoe dik het babybox matras is.

Vorm van het box matras

Een ander belangrijk punt waarmee je rekening dient te houden, is de vorm van het babybox matras. Ook dit is, net als de grootte, volledig afhankelijk van welke baby box jij hebt. De meeste babyboxen hebben een vierkante, rechthoekige of ronde vorm. Vandaar dat je een matras wilt aanschaffen die bij deze vorm past.

Opvouwbaar of juist niet

Wellicht is het je opgevallen als je de producten bovenin dit artikel goed bekeken hebt, maar je kan bij een box matras kiezen uit een opvouwbare variant of een variant dat niet opvouwbaar is. Opvouwen kan vooral handig zijn als je de matras box op wilt bergen.

Materiaalgebruik

Ook op het gebied van materialen zijn er genoeg dingen waarmee je rekening kan houden. Het ene product wordt namelijk van een ander materiaal gemaakt dan het andere product. Hiermee doelen we niet alleen op de buitenkant of de buitenhoes, maar ook zeker op de vulling.

Zo heb je boxmatrassen die een afneembare en wasbare buitenhoes hebben en een vulling van foam. Of juist matrasjes met een vulling van polyether en een plastic buitenhoes. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen, dus het kan belangrijk zijn om hiermee rekening te houden.

Reviews van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die anderen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het box matrasje al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan bekijken en kan beoordelen. 

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw baby aanschaft.

Prijs van het boxmatras

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een babybox matras begint vanaf zo’n €15 en kan oplopen tot ongeveer €100, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je dit product gaat kopen.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over het boxmatras. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je de box baby matras het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

box matras

Hoe maak je een boxmatras schoon?

Het zal voorkomen dat jouw kleine een ongelukje krijgt in de babybox. Juist dan is het van belang om het matras in deze box goed schoon te maken. Dit is niet alleen fris en hygiënisch, maar het gaat ook de groei van bacteriën tegen. Jij slaapt toch ook graag in een schoon bed?

Maar hoe maak je een boxmatras dan schoon en waarmee kan je dan allemaal rekening houden? Je zal merken dat het niet lastig hoeft te zijn. Wel zal je wat dingen nodig hebben, namelijk: een vochtig doekje of een wasmachine, afhankelijk van welke matras box je gekocht hebt. Je kan een boxmatras op twee manieren schoon krijgen.

De eerste manier is de meest simpele. Je hebt producten op de markt die een plastic laagje eromheen hebben zitten. Deze producten zijn heel makkelijk te reinigen met een vochtig doekje en af te drogen met een handdoek. Hierna kan je het hoeslaken er weer omheen doen.

De meeste andere box matrasjes zijn voorzien van een wasbare buitenhoes. Hierbij is het een kwestie van de hoes van het boxmatras halen en op 30 graden wassen in de wasmachine. Check voor de zekerheid wel even het waslabel of de gebruiksaanwijzing, op eventuele schoonmaak instructies. De meeste hoezen kan je ook in de droger drogen en anders in de lucht laten drogen. Zo simpel kan het zijn.

Let wel op: Wij gebruiken geen wasverzachter, wanneer we kleren of andere spullen van onze baby wassen. Puur omdat de huid van sommige baby’s hier wat slechter op kan reageren. Daarom dat wij dus geen verzachter gebruiken en de kleren van de baby apart wassen van onze eigen kleding.

Matras voor box – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Graag horen we welk matras box baby jij hebt gekocht, in de reacties onderaan deze pagina. Mocht je bepaalde vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we die ook graag hieronder. We komen graag met je in contact. 

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 3 / 5. Stemtelling: 2

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Plaats een reactie