Boxmobiel: 15x de beste van juli 2024 [Let hierop]

Een boxmobiel is het perfecte product aan de box van je baby te hangen, waarmee je jouw baby kan vermaken, kan kalmeren, in slaap kan laten vallen en nog veel meer. Het is niet voor niets een populair product onder kersverse ouders, dus vandaar dat wij dit blog geschreven hebben. 

In dit artikel nemen wij je mee in de beste boxmobiel van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een box mobiel en waarom je het precies nodig hebt.

We sluiten af met wat tips over vanaf hoe je een muziekmobiel aan de box bevestigd en vanaf welke leeftijd je een boxmobiel kan gebruiken. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste boxmobiel van 2024

Wanneer wij producten onderzoeken, houden we standaard rekening met een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien en dat jij de beste keuze voor jezelf kan maken. 

We nemen je hieronder mee in de beste boxmobiel van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke babybox mobiel kies jij uit?

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn vaak in verschillende kleuren, designs en vormen te verkrijgen. Klik hiervoor even op “Controleer prijs”, om de juiste box mobiel baby voor jouw kleine te vinden. 

Boxmobiel: Onze top 5

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder de top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Op die manier kan jij een mobiel boven box kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere gezinnen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Boxmobiel van Tiny Love

Het eerste product in onze top vijf is de boxmobiel van Tiny Love. Deze mobiel baby box krijgt momenteel 4,4 uit 5 sterren en meer dan 40 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

De Tiny Love muziekmobiel is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Zo zie je hierboven Into the forest, wat een muziekmobiel is voor baby’s tot en met 2 jaar. Jouw baby hoort doorlopend klassieke muziek met 3 melodische liedjes, waarbij de maximale speelduur zo’n 20 minuten is.

Aan deze box mobiel hangen leuke pluche diertjes en bladeren. Ook goed om te benoemen is dat deze muziekmobiel kan worden omgevormd tot een nachtlampje en muziekdoosje voor op de rand van de babybox. Wat wil je nog meer?

Deze mooie boxmobiel hangt super mooi boven de box. Makkelijk in elkaar te zetten en een mooi design. Keuze uit 3 soorten muziekjes en hij kan ook draaien zonder geluid. Hij heeft qua geluid drie standen helemaal uit, aan en nog iets harder.

Jasmaxmijn

Muziekmobiel box van Baby’s Only

Het tweede product in onze top vijf is de muziekmobiel box van Baby’s Only. Deze muziek mobiel box krijgt momenteel 4,2 uit 5 sterren en meer dan 25 reviews op bol.com.

De box muziekmobiel van Baby’s Only is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren en is voorzien van allerlei schattige diertjes. De gebreide diertjes bestaan uit een beer, olifant, walvis en vogel. Tevens wordt er muziek van It’s a small world afgespeeld, een welbekende attractie in Disneyland Parijs.

Wel is het zo dat je deze Babys Only muziekmobiel geregeld moet opwinden, omdat het een niet al te lange speelduur heeft. Dus het is belangrijk om hiermee rekening te houden. Al met al is dit een prima mobiel voor box, als je het ons vraagt.

IK ben zeer tevreden over deze muziekmobiel. Heeft mooie zachte diertjes. Past helemaal in het park.

Omatje1967

Box mobiel van Fisher Price

Het derde product in onze top vijf is de box mobiel van Fisher Price. Dit product krijgt momenteel 4,3 uit 5 sterren en meer dan 25 reviews op bol.com.

Deze boxmobiel van Fisher Price komt als een 3 in 1 uitvoering. Zo is het naast een box mobiel ook een afneembare baby projector en een mobiel voor aan de kinderwagen. Dankzij de drie geluidsmodules kan je tot 30 minuten slaapliedjes, witte ruis of natuurgeluidjes afspelen.

Ook hangen er drie zachte, glimlachende beertjes met vlindervleugels aan deze Fisher Price muziekmobiel. Tevens krijg je een afstandsbediening, zodat je op afstand de projector en geluiden kan laten afspelen. Meer heb je niet nodig toch?

Fijne mobiel , mooie lichte kleuren. Subtiele geluiden veel verschillende geluiden . Projector van de sterretjes is ook mooi en laat heel subtiel de sterren veranderen .

Justcarool

Little Dutch boxmobiel

Het vierde product in onze top vijf is de Little Dutch muziekmobiel. Dit product krijgt momenteel 4,3 uit 5 sterren en meer dan 16 reviews op bol.com.

De houten boxmobiel van Little Dutch is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren en speciaal gemaakt voor baby’s tot 6 maanden oud. Dit luxe afgewerkte box mobiel heeft pluche diertjes uit de oceaan eraan hangen, zoals bijvoorbeeld een krab, walvis en een kwal. Maar er hangt nog veel meer aan. Baby’s dromen helemaal weg bij dit product!

Wat een lief en mooi muziekmobieltje. De gansjes draaien in een tempo dat ze goed te volgen zijn voor de baby. Het liedje wordt naarmate het einde nadert steeds langzamer zodat de baby eventueel in slaap kan vallen. Erg mooi product en goed in elkaar te zetten.

MamavanFeddeHugo

Nijntje boxmobiel

Het laatste product in onze top vijf is de Nijntje boxmobiel. Dit product krijgt momenteel 4,3 uit 5 sterren en meer dan 3 reviews op bol.com.

De bovenstaande Nijntje muziekmobiel is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren en geschikt voor baby’s tot ongeveer 6 maanden. Aan dit box mobiel hangen 2 pluche Nijntjes, een strandbal en een klein spiegeltje. Het liedje wat op dit mobiel wordt afgespeeld is Brahms Lullaby, wat zo’n 4 minuten duurt. Dit product doet dus precies wat je ervan mag verwachten.

Mooie muziekmobiel aangename volume niet te hard. Mijn kleindochter is er helemaal weg ze volgt de poppetjes helemaal. Wel jammer dat hij maar alleen op een manier kunt ophangen aan de box.

Bibibonny

Zit de boxmobiel van je baby niet in bovenstaande lijst? Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 770 verschillende box mobielen op voorraad hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste boxmobiel, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste muziekmobiel babybox voor jouw situatie vinden.

Wat is een boxmobiel?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een boxmobiel is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Het is namelijk één van de leukste speeltjes voor baby’s en daarom een gewild cadeautje om te geven én te krijgen. In de jaren ’60 van de vorige eeuw was een mobiel of mobile een kunstwerk, bestaande uit lichte voorwerpen die aan elkaar verbonden waren en zweefden. 

Al snel werd dit een versiering voor de babykamer. Hierdoor kwam de boxmobiel op de markt, ook wel muziekmobiel genoemd, waaraan allerlei leuke figuurtjes aan touwtjes hangen.

De boxmobiel heeft een frame van kunststof. Er hangen allerlei leuke voorwerpen en speeltjes aan die (soms) mechanisch aangedreven zijn. Je baby kan ernaar kijken terwijl hij of zij op de rug ligt. Doordat de speeltjes bewegen verandert het schouwspel voortdurend, wat de aandacht van de baby vasthoudt. 

Veel baby’s lachen en grijpen naar de speeltjes zodra ze in de box gelegd worden. Sommige boxmobielen hebben een opwindmechanisme. Dit zorgt ervoor dat de figuurtjes ronddraaien en vaak ook dat ze een liedje kunnen afspelen. Zie het als een leuke toevoeging aan de babybox, net als met een boxspiraal.

Een boxmobiel voor je baby uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten, vormen en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een muziekmobiel box moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we in de volgende alinea even bij stil.

boxmobiel

Waarom een box mobiel kopen?

Nu je weet wat een boxmobiel is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen wanneer je een baby mobiel muziek zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is van belang om deze redenen goed door te nemen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jouw situatie van toepassing is.

Kennismaken met vorm en kleur

Het allereerste voordeel dat je met een box mobiel kan bereiken, is meteen ook een hele belangrijke. Baby’s hebben namelijk nog maar een beperkt gezichtsvermogen en ook de relatie tussen wat ze zien en henzelf moet zich nog helemaal ontwikkelen. 

Met een boxmobiel leer je jouw kindje kennismaken met vormen en kleuren. En naarmate je baby ouder wordt, zal het ook vormen, zoals dieren of een zonnetjes, gaan herkennen, die vaak aan een boxmobiel hangen. 

Omdat een kleine baby niet kan kiezen wat er boven zijn of haar hoofdje gebeurt moet je de boxmobiel na een tijdje wel weer weghalen, zodat de baby ook weer tot rust kan komen.

Rustgevende werking op jouw baby

Ook goed om te benoemen is dat een boxmobiel vaak ook een bepaald liedje, geluid of melodie kan afspelen. Dit is vooral het geval wanneer je een muziekmobiel voor de box koopt. 

Deze muziek heeft een rustgevende werking op baby’s, waardoor de kans groot is dat je baby sneller in slaap valt. In veel situaties kan dit dus een hele handige feature zijn van dit product. 

Vermaak je baby

Naast de bovengenoemde voordelen, is een boxmobiel ook simpelweg een speeltje waarmee je jouw baby kan vermaken. Een box mobiel is niet voor niets een heel populair speelgoed voor baby’s. Het is in bijna elk huishouden, waar een baby deel van uitmaakt, te vinden, in diverse vormen en uitvoeringen. 

Het zorgt dan ook voor afleiding en ontspanning voor je baby, terwijl hij of zij in de box ligt. Ook fijn voor de moeder of vader, als die even niet met de baby bezig kan zijn. 

Voor iedere baby een geschikte muziekmobiel box

Het laatste voordeel van het kopen van een boxmobiel, is dat je de keuze hebt uit veel verschillende producten. Je hebt bovenaan dit artikel al de allerbeste items kunnen vinden, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer die je kan kopen. 

Hierdoor is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw baby past. Ook kan je voor elke leeftijd makkelijk een product vinden, aangezien niet elk product past bij de leeftijd van elke baby. 

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarop je een boxmobiel zou kunnen kopen. Maar waar moet je dan rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

boxmobiel zwart

Boxmobiel kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste boxmobiel gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw baby op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Soort boxmobiel

Het eerste punt waarmee je rekening kan houden, is het soort box mobiel dat je wilt gaan kopen. Als je naar een leuke mobiel voor boven de box zoekt, zul je zien dat er een enorme variatie is. 

De keuze in modellen, kleuren en prijsniveaus is groot; van een box mobiel met een enkel speeltje en een muziekdoosje tot een uitgebreide verzameling dieren waar de Ark van Noach nog jaloers op zou zijn. 

Ook kunnen er mooie poppetjes, vormpjes en bloemen hangen aan de mobiel en zelfs figuurtjes met een spiegeltje of belletje eraan. Kijk wel of alles goed bevestigd is en niet op je baby kan vallen. Bij box mobielen van gerenommeerde merken zal dit altijd het geval zijn maar het is een goed gewoonte om alles altijd vóór gebruik te controleren.

Vormgeving, design en kleuren

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden, is de vormgeving, het design en de kleuren. Hiermee bedoelen we vooral de uitstraling van de boxmobiel en welke kleuren er allemaal gebruikt worden. 

Het leuke is dat de kleurtjes tegenwoordig ook zachte pastels kunnen zijn, zoals zacht geel, zacht groen en zachtblauw. Die kleuren zijn eigenlijk veel schattiger en baby-achtiger dan harde primaire kleuren. 

Aan de andere kant kunnen baby’s die kleuren nog niet zo goed onderscheiden. Jonge baby’s kunnen alleen de primaire kleuren rood, blauw en geel goed zien. Maar het kan best zijn dat jouw pasgeboren baby meer dan genoeg heeft aan de indrukken die in zijn nieuwe omgeving sowieso al op hem afkomen. Kies dus wat je zelf mooi vindt en kijk hoe jouw kindje er op reageert.

Materiaalgebruik

Ook op het gebied van materialen zijn er genoeg dingen waarmee je rekening kan houden. Waren de boxmobielen vroeger vaak van min of meer harde kunststof gemaakt, kunnen ze nu ook van badstof of fluweel gemaakt worden. 

Hierbij is het vooral van belang om te kijken of je kan achterhalen waar de versieringen, die aan de boxmobiel hangt, van gemaakt is. Er is geen goed of fout hierin, maar er zitten wel veel verschillen tussen de producten onderling. 

Muziek & melodieën 

Het zal je niets verbazen, maar steeds meer boxmobielen hebben muziek. Je zal dan ook rekening moeten houden met niet alleen de muziek, maar ook de melodie en het aantal melodieën dat de muziekmobiel kan produceren. 

Waar het ene product ruimte heeft voor 3 liedjes, heeft het andere product juist 18 liedjes die het af kan spelen. En ook kan het dan prettig zijn om rekening te houden met de afspeeltijd en of er melodieën herhaald kunnen worden. Anders heb je het risico dat de box mobiel continu hetzelfde liedje achter elkaar afspeelt. 

Montage

Is de box mobiel gemakkelijk te monteren en te verwijderen? Ook dit kan belangrijk zijn om naar te kijken. Als je elke keer een flinke toer moet uithalen om de mobile te verwijderen en weer te plaatsen, is dat niet handig en zeker niet praktisch. 

Je kunt de boxmobiel overigens wel opzij klappen, zodat hij iet meer boven de baby hangt. Maar soms zul je hem willen verwijderen, bijvoorbeeld als er wordt schoongemaakt, of als je op reis gaat. Dan is het handiger als je het makkelijk kan demonteren. 

Reviews van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die anderen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen de speelmobiel box al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan bekijken en kan beoordelen. 

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw baby aanschaft.

Prijs van de boxmobiel

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een boxmobiel begint vanaf zo’n €15 en kan oplopen tot ongeveer €100, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je een mobiel box baby gaat kopen.

muziekmobiel box

Hoe bevestig je een boxmobiel?

Wanneer jij de beste boxmobiel voor jouw baby hebt gekocht, is het natuurlijk fijn om te weten hoe je zo’n muziekmobiel aan de box vast maakt. 

Je maakt de box mobiel vast aan de babybox door middel van een klem, die je aan moet schroeven. Dit doe je meestal door met een wieltje de bout aan te draaien. Als dit niet lukt, bijvoorbeeld omdat de rand van de box te breed is, kun je de box mobiel ook met een beugel aan de muur bevestigen. 

Normaal gesproken is de montage geen enkel probleem. In de praktijk is er dus altijd wel een manier te vinden, welke je vaak uit de gebruiksaanwijzing haalt. Vergeet dus niet om dit door te nemen, zodat je zeker weet dat je dit product op de juiste manier bevestigd. 

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de boxmobiel. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe vanaf welke leeftijd je dit product kan gaan gebruiken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Vanaf wanneer een boxmobiel gebruiken?

Er is niet echt een leeftijd aan te geven om te starten met een boxmobiel. In principe kan dit al vanaf de geboorte van je kindje. En je kunt de baby zelfs al vóór de geboorte voorbereiden op de aanwezigheid van de mobiel, tenminste op het geluid van de mobiel. 

Als je je baby al tijdens de zwangerschap laat wennen aan het muziekje, zal hij ook na zijn geboorte goed reageren op het geluid, dat als heel vertrouwd zal aanvoelen.

De eerste weken zal de baby dus vooral genieten van het muziekje en daar misschien ook lekker van gaan slapen. Als je baby groter wordt, vanaf zo ongeveer drie maanden, zullen het vooral de vormen en kleuren zijn die boven zijn of haar hoofd bewegen, die de interesse hebben. Als er dan ook nog lichtjes aan te pas komen is het natuurlijk helemaal een groot feest. Zorg er wel voor dat je eventuele verlichting niet constant aan laat staan, want dat kan tot overprikkeling leiden.

Tussen de drie en zes maanden zal je baby het meeste plezier van een box mobiel hebben. In de levensfase zijn baby’s het meest geïnteresseerd in beweging en kleur om naar de kijken. Ze kunnen zelf nog geen speeltjes pakken, dus het moet ze aangeboden worden. Het is leuk om de speeltjes af en toe zo laag te hangen dat de baby ze aanraakt als hij met handjes en beentjes beweegt. Dit geeft nog een extra dimensie aan het ‘spelen’ met de mobiel.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Graag horen we welke muziekmobiel baby jij hebt gekocht, in de reacties onderaan deze pagina. Mocht je bepaalde vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we die ook graag hieronder. We komen graag met je in contact. 

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Plaats een reactie