Babydan traphekje: 13x de beste van 2024! [Korting]

Met een Babydan traphekje haal jij het ideale product in huis, dat je kan gebruiken om bepaalde ruimtes af te schermen van jouw kleintje. Kindjes zijn nieuwsgierig, maar je wilt niet dat ze overal gaan rondneuzen. Vandaar dat veel ouders een traphek aanschaffen. Je ontdekt alles over Babydan traphekken in dit blog.

In dit artikel nemen wij je mee in het beste Babydan traphekje van 2024. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van een traphekje van Babydan. We sluiten af met hoe je een Babydan traphek bevestigd. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

Het beste Babydan traphekje van 2024

Wanneer wij producten onderzoeken, houden we standaard rekening met een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien en dat jij de beste keuze voor jezelf kan maken. 

We nemen je hieronder mee in het beste Babydan traphekje van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welk product kies jij voor jouw baby uit?

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn vaak in verschillende kleuren en afmetingen te verkrijgen. Klik hiervoor even op “Controleer prijs”, om het juiste Babydan veiligheidshekje voor jouw situatie te vinden. 

Na het zien van bovenstaande Babydan veiligheidshekken, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 55 verschillende Babydan traphekken op voorraad hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar het beste Babydan veiligheidshekje, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste Babydan traphek voor jouw situatie vinden.

Dit product is dus vooral ontwikkeld om jouw kleintje te beschermen. Om diezelfde reden schaffen ouders bijvoorbeeld ook een bed hek, baby bedbumper of hoek bescherming aan.

Een Babydan traphekje uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende soorten, materialen en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Maar waar moet je dan rekening mee houden, wanneer je een Baby dan traphek gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

traphekje babydan

Babydan traphekje kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste Babydan traphekje gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw baby op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Breedte van jouw trapgat of ruimte

Het eerste punt waarmee je rekening dient te houden, is de breedte van het trapgat of ruimte dat je af wilt sluiten. Deze breedte bepaalt namelijk welk product wel en niet zal gaan passen. Vandaar dus dat je dit even zal opmeten met een meetlint.

Hierbij is het verstandig om wat extra ruimte in te calculeren, zodat je zeker weet dat het Babydan traphek gaat passen. Met de breedte van jouw trapgat kan je gericht opzoek gaan naar het juiste formaat traphekje.

Babydan heeft ook uitbreidingen in het assortiment, voor wanneer je een wat bredere ruimte af wilt sluiten voor je kindje. DIt gebruik je om de breedte van het traphek breder te maken.

Hoogte van het Babydan traphek

Naast de breedte van de ruimte of gat dat je wilt afschermen, wil je ook met de hoogte van het Baby dan traphekje rekening houden. Wanneer je kindje nog kruipt is dit niet zo belangrijk.

Maar vooral wanneer je kindje gaat staan, is het belangrijk dat hij of zij niet zomaar over het Babydan traphek kan klimmen of vallen. Ook dit soort informatie haal je uit de productomschrijving.

Soort Babydan traphekje

Wellicht was het je al opgevallen, na het zien van de producten bovenin dit artikel. Je kan namelijk bij Babydan uit diverse soorten traphekjes kiezen.

Denk hierbij aan een oprolbaar traphek, een harmonica hekje, een traphek hoekje of een veiligheidshekje zonder boren. Ieder Babydan klemhekje heeft zo zijn eigen voor- en nadelen, dus het is goed om hier naar te kijken.

Europese veiligheidsnormen

Een ander belangrijk punt waar je naar kan kijken, is of het Babydan traphekje voldoet aan de Europese veiligheidsnorm NEN EN 1930:2011. Deze Europese norm specificeert de veiligheidseisen en testmethoden voor allerlei soorten veiligheidshekjes, die zijn ontworpen om over openingen te worden aangebracht.

Nu zal dit bij de Babydan traphekken wel op orde zijn, maar het kan geen kwaad om dit extra te controleren.

Je haalt dit soort informatie vaak uit de productomschrijving, dus neem dat goed door. Niet elk product zal dit echter in deze omschrijving vermelden, maar vaak ook op de verpakking.

Het slot

Kijk altijd hoe het Babydan hekje op en van het slot af moet. Het is enerzijds belangrijk dat je zelf het trap hekje makkelijk op slot kan doen en van het slot af kan halen. Zelfs wanneer je bijvoorbeeld maar één hand vrij hebt.

Maar het is anderzijds ook erg belangrijk dat je kindje niet weet hoe dit moet en dat er kinderbeveiliging op het slot van het hekje zit. Hiermee voorkom je dat je kindje zelf het hekje kan openen en bijvoorbeeld op de trap komt of van de trap valt.

Kleurgebruik

Zoals je bovenin dit artikel hebt kunnen zien, kan je tegenwoordig uit diverse kleuren kiezen. Hierdoor kan je het Babydan traphek afstemmen op de kleuren in jouw huis. Populaire kleuren zijn onder andere grijs, wit, zwart en beige.

Niet iedereen zal dit punt even belangrijk vinden, maar het is goed om te weten dat je hiermee rekening kunt houden.

Reviews van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die anderen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan bekijken en kan beoordelen. 

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw baby aanschaft.

Prijs van het Babydan traphekje

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een Babydan traphekje begint vanaf zo’n €20 en kan oplopen tot ongeveer €200, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je dit product gaat kopen.

Hoe installeer je een Babydan traphekje?

Wanneer je het beste traphekje van Babydan hebt gekocht, is het natuurlijk fijn om te weten hoe je dit product het beste kan installeren. Dit zal niet al te lastig zijn, maar we adviseren wel dat je altijd eest de gebruiksaanwijzing moet doornemen.

Dan weet je zeker dat je het product op de juiste manier gaat installeren. Ook is het afhankelijk van wat voor type Babydan traphek je gekocht hebt.

Om je traphekje op te hangen heb je (vaak) het volgende nodig: het beste traphekje, schroeven (krijg je er meestal bij), plugjes (krijg je er ook meestal bij), een potlood, een meetlint en een elektrische boor.

Waar je bij een traphekje zonder boren niet boort, is dit bij andere traphekjes vaak wel het geval. Een waterpas kan ook handig zijn om te checken of alles recht hangt. Je gaat als volgt te werk:

Zo ga je te werk

Babydan traphekjes hebben verschillende manieren om bevestigd te worden. Je hebt hekjes die je helemaal in de muur vast hoort te schroeven, waarvan je de uiteinden in de muur vast kan schroeven of hekjes die geklemd kunnen worden.

Een nadeel van schroeven ten opzichte van klemmen is natuurlijk dat je gaten in je muur of kozijn krijgt. Een groot voordeel is wel dat het hekje een stuk stabieler bevestigd is, dan wanneer je het hekje klemt.

Allereerst is het van belang dat je het frame en de houder afmeet. Hiermee bedoelen we dat je de gaten, waar je moet gaan boren, gaat markeren. Dit moet je natuurlijk doen op de juiste hoogtes, dus hiervoor kan je het beste een meetlint gebruiken. Vervolgens boor je alle gaten en doe je hier de plugjes in.

Daarna kan je aan de slag met het vastmaken van het frame. Aan de tegenovergestelde kant kan je vervolgens de houder vastmaken. Hierna is het een kwestie het Babydan traphekje volledig installeren en testen of alles goed hangt én werkt. En klaar is kees!

Babydan traphekje – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Graag horen we welk product jij hebt gekocht, in de reacties onderaan deze pagina. Mocht je bepaalde vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we die ook graag hieronder. We komen graag met je in contact. 

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Plaats een reactie