15x beste luieremmer van november 2023!

Een luieremmer is een onmisbaar product om in huis te halen, zodra je een baby verwacht. Deze prullenbak is speciaal gemaakt om de vieze luiers in te deponeren. Met een luier emmer geef je nare luchtjes geen kans én deponeer jij de luiers van jouw baby op een hygiënische manier. Je ontdekt alles over dit item in dit blog.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste luieremmer van 2023. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van de beste luieremmer en waarom je het precies nodig hebt.

We sluiten af met de vraag of je een luier emmer wel echt nodig hebt, hoe je een luier emmer vult met luiers en hoe je dit product het beste kan reinigen. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste luieremmer van 2023

Wanneer wij producten onderzoeken, houden we standaard rekening met een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien en dat jij de beste keuze voor jezelf kan maken. 

We nemen je hieronder mee in de beste luieremmer van 2023, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welk product kies jij uit? We zijn erg benieuwd.

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn vaak in verschillende kleuren te verkrijgen. Klik hiervoor even op “Controleer prijs”, om het juiste product voor jouw baby te vinden. 

€35,95
€49,99
€59,99
€84,49

Luieremmer: Onze top 5

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder de top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere gezinnen ook top vinden. Een betere luier prullenbak ga je dus bijna niet vinden.

Luieremmer van Ubbi

Het eerste product in onze top vijf is de Luieremmer van Ubbi. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 33 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

Deze luier emmer van Ubbi is verkrijgbaar in 19 verschillende kleuren. In dit product kan je tot wel 40 luiers kwijt. De Ubbi luieremmer is tevens gemaakt van gepoedercoat staal, wat geen geurtjes absorbeert en heel makkelijk schoon te maken is. De Ubbi luieremmer is voorzien van een rubberen ring, waardoor de vervelende geuren in de emmer opgesloten blijven. Dit is ook een belangrijk pluspunt volgens andere mensen die dit item hebben.

Ook goed om te weten is dat deze luier emmer is voorzien van een kinderslot, zodat jouw kleine niet bij de vieze luiers kan komen. Daarbij krijg je ook een wasbare zak, zodat je wasbare luiers makkelijk kunt wassen. Meer heb je niet nodig toch?

Ik ben super blij met deze luier emmer het staat prachtig naast mn commode met marmeren blad, dus een echte eye catcher is het zeker.

Itsmnh

Bébé Jou luieremmer

Het tweede product in onze top vijf is de Luier emmer van Bébé Jou. Deze luier prullenbak krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 30 reviews op bol.com.

Wanneer je kiest voor de luier emmer van Bebe-jou, kan je kiezen uit wel 22 verschillende kleuren. Daarbij heeft dit product een inhoud van zo’n 14 liter, waarmee je zo’n 25 tot 30 luiers kwijt kan ongeveer. Daarnaast heeft deze luier emmer een volledig afsluitbaar deksel, zodat luchtjes goed in het product blijven. Al met al een prima product als je het ons vraagt.

Deze emmer overtreft mijn verwachtingen. Geen luchtjes, wat zelfs de dure luieremmer die mijn ex meegenomen heeft niet kon voorkomen. Top aankoop wat mij betreft.

Observer1

Sangenic luieremmer van Tommee Tippee

Het derde product in onze top vijf is de Sangenic luieremmer van Tommee Tippee. Dit product krijgt momenteel 4,2 uit 5 sterren en meer dan 18 reviews op bol.com.

De Sangenic luieremmer is verkrijgbaar in de kleuren wit, roze en blauw en werkt op basis van navulcassettes. Deze navulcassettes verpakken de luiers, of ander persoonlijk afval, één voor één en zorgt ervoor dat bacterien gedood worden. Daarbij heeft dit item een capaciteit van ongeveer 18 luiers, waarbij een navulcassette tot 180 luiers kan verwerken. Je kan deze navulcassettes makkelijk los bijbestellen.

Tevens werkt dit product heel simpel: Je opent het deksel, duwt het afval door een scharnierende klep en sluit het deksel. Hierdoor wordt het afval geurvrij verpakt in een afzonderlijke folie. Wat wil je nog meer?

Handig in gebruik, geurtjes vrij. mooi ontwerp. aan te bevelen! handig ook dat je de bijvullingen om alle soorten emmers kan gebruiken (zo heb ik bv. boven deze emmer staan en beneden een ander model van tommy tippee)

KellyBoons

Luier emmer van Diaperchamp

Het vierde product in onze top vijf is de Luier emmer van Diaperchamp. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 11 reviews op bol.com.

De Diaperchamp luieremmer is een compacte en kleurrijke luieremmer, welke verkrijgbaar is in diverse kleuren. Diaperchamp heeft een uniek systeem ontwikkeld, waardoor de luiers gemakkelijk en luchtdicht in de emmer worden opgeslagen.

Ook goed om te weten is dat er reguliere vuilniszakken in passen, waarbij je ongeveer 40 luiers kunt deponeren in deze luieremmer. Je hoeft geen navulcassettes te kopen. Dit product doet dus precies wat je ervan mag verwachten.

mooie compacte luieremmer. Super fijn om in een kastje te hebben staan, als gastouder. Zo heb je savonds alles opgeruimd en niet alles in de woonkamer staan. Mooie kleur en werkt makkelijk

Brigitte1987w

Luier emmer van Diaperpail

Het laatste product in onze top vijf is de Luier emmer van Diaperpail. Dit product krijgt momenteel 3,8 uit 5 sterren en meer dan 12 reviews op bol.com.

Je hebt bij de luier emmer van Diaperpail de keuze uit 5 verschillende kleuren. Daarnaast is deze luieremmer gemaakt van staal en aluminium, zodat er geen geurtjes worden geabsorbeerd door de emmer zelf. Hierbij hoef je niet te werken met navulcassettes, omdat er reguliere vuilniszakken gebruikt kunnen worden.

Deze luieremmer werkt echt heel prettig: Het wordt met 1 keer drukken op het voorste klepje geopend, de luier leg je in het compartiment en als je op het achterste drukvlak duwt vormt er een opening. De luier zal hierdoor in de emmer vallen.

Ik vind hem beter als de diaperchamp daar gaat de rubber los en draaid het systeem niet meer. Hij is gebruiksvriendelijk en simpel wat ontwerp betreft. Hij valt niet op in al het gebeuren door de zachte kleuren. En het allerbeste is toch dat er geen geurtjes vrijkomen!!

9999999999

Zit jouw luieremmer niet in bovenstaande lijst? Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 80 verschillende luieremmers op voorraad hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste luieremmer, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste luieremmer voor jouw situatie vinden.

Wat is een luieremmer?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een luier emmer is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Een luieremmer is een speciale emmer om de vieze luiers van je kindje in te deponeren. Zie het als een prullenbak, alleen dan speciaal gemaakt voor de vieze luiertjes van baby’s.

Waar je een luieretui gebruikt voor schone babyluiers en een babydoekjes box voor schone doekjes, gebruik je een luier emmer dus voor volle luiers. Waarom zou je dan een luier emmer moeten gebruiken en niet een gewone prullenbak?

Dit is omdat het de bedoeling is van een luieremmer dat de vervelende geurtjes er in blijven. Luieremmers zijn speciaal ontworpen om de geurtjes in de emmer te houden, zodat de omgeving fris blijft ruiken. Ook kunnen veel luieremmers de luiers één voor één inpakken, wat vieze geuren écht afsluit.

Kinderen gebruiken heel wat luiers gedurende hun eerste levensjaren. Hoeveel luiers dit zijn is van verschillende factoren afhankelijk. Onder andere van de leeftijd waarop ze zindelijk worden. In het begin gebruikt een baby 6 tot 12 luiers per dag, later gaat dit gemiddelde omlaag naar 6 luiers per dag, maar de luiers worden dan natuurlijk wel groter.

Kortom het is handig om voor al deze luiers een speciale afvalbak te hebben, zodat geurtjes in huis kunnen worden voorkomen.

Een luieremmer uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten, vormen en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een luieremmer moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we in de volgende alinea even bij stil.

luieremmer

Waarom een luier emmer kopen?

Nu je weet wat een luier emmer is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is van belang om deze redenen goed door te nemen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jouw situatie van toepassing is.

Minder tot geen nare geurtjes

Het eerste voordeel dat een luieremmer je kan bieden, is dat er minder tot geen nare geurtjes in jouw huis komen. Dit item is immer speciaal gemaakt om de gebruikte luiers van jouw baby in te deponeren. Je kan de luiers wel in je normale prullenbak doen, maar deze gaat regelmatig open gedurende de dag en laat dan de vieze luierluchtjes ontsnappen.

Het is vervelend wanneer je kleinte gepoept heeft, maar plasluiers gaan op den duur ook erg stinken. Gebruik daarom een luieremmer die de geuren in de emmer laat.

Gooi vieze luiers hygiënisch weg

Naast dat vieze en vreemde geurtjes verleden tijd zijn, wanneer je luiers in een speciale emmer gooit, is het ook niet erg hygiënisch om ze bij een normale prullenbak in je huis te gooien. Ontlasting gaat normaal ook in het toilet en niet tussen je reguliere afval in de kamer of de keuken.

Daarnaast is het zo dat er diverse soorten luieremmers bestaan, waarbij de één hygiënischer is dan de ander. Verderop in dit artikel staan we hier nog wat mee bij stil.

Minder restafval

Wanneer je luiers los van je andere afval verzameld, kan je deze over het algemeen ook apart inleveren bij je gemeente. In sommige gemeentes zijn er verschillende inzamelplekken voor luiers. Denk dan aan kinderdagverblijven of bij de plaatselijke milieu straat.

Vieze luiers gooi je bij het restafval. In sommige gemeenten moet je per kilo of per lediging betalen voor je restafval en dan loont het zeker dat je de luiers al apart verzameld hebt. Er zijn zelfs gemeentes die speciale zakken beschikbaar stellen om je luiers in in te leveren, zodat je zelf geen vuilniszakken aan hoeft te schaffen.

Bespaar een hoop tijd

Een andere oplossing om de geurtjes van luiers niet in je huis te krijgen, is natuurlijk het weggooien van je luier in een prullenbak buitenshuis. Zoals eerder al vermeld zal je dan wel gemiddeld 6 tot 12 keer per dag naar buiten moeten lopen. Dat is natuurlijk overdag niet zo heel erg.

Maar wanneer je kindje in de nacht een vuile luier heeft, zal je ook naar buiten moeten en dat is minder prettig. Daarnaast is het in de zomer ook niet erg prettig om een vieze ruikende kliko vol luiers in je tuin te hebben staan.

Voor iedereen een geschikte luieremmer

Het laatste voordeel van het kopen van een luieremmer, is dat er eigenlijk voor iedereen wel een geschikt product op de markt is. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende producten. Met ons blog proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven.

Hierdoor is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw situatie past.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarop je een luieremmer voor je baby zou kunnen kopen. Maar waar moet je dan rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

beste luieremmer

Luieremmer kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste luieremmer gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw baby op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Capaciteit

Allereerst is het van belang om rekening te houden met de capaciteit van de luier emmer. Hiermee bedoelen we voornamelijk hoeveel vieze luiers jij erin kwijt kan. Dit zal namelijk per merk en product verschillen.

Zo kan een We Too luieremmer wel 25 vieze luiers opslaan en een Tommee Tippee luieremmer 28 luiers, afhankelijk van wel model je gekocht hebt natuurlijk. Je haalt dit soort informatie uit de productomschrijving, dus neem deze goed door.

Wijze waarop je de luiers kwijt kan

Niet alleen wil je rekening houden met de capaciteit van de beste luieremmer, maar ook zeker met de manier waarop je de luiers moet deponeren. Want net als bij de capaciteit, zal ook deze manier per merk en product verschillen.

Zo is het ene item simpelweg een bak met een deksel, waar je de vieze luiers zo in kan gooien. Het andere item is een pedaalemmer dat een vieze luier één voor één zal verpakken.

Verderop in dit artikel staan we stil bij hoe je een luieremmer vult met vieze luiers en nemen je mee in de diverse manieren waarop je dit kan doen.

Vuilniszakken of navulcassette

Als je de producten bovenin dit artikel goed bekeken hebt, dan is het je wellicht opgevallen dat sommige producten geleverd worden met iets wat een navulcassette genoemd wordt. Dit zijn een soort van vuilniszakken die speciaal voor dat ene product gemaakt zijn en zo’n cassette zorgt ervoor dat iedere luier apart verpakt wordt.

Houd er dus rekening mee dat wanneer jij zo’n luieremmer koopt, dat je dan ook de navulcassettes zal moeten aanschaffen. Maar je kan ook kiezen voor een product waar gewone vuilniszakken in kunnen. Neem hiervoor even de productomschrijving door.

Kleurgebruik

Naast de twee bovengenoemde punten wil je ook zeker rekening houden met de kleuren van de luier emmer. Het is immers een product dat je (het liefst) bij de rest van de babykamer laat passen. Hierbij zijn wit en grijs wel de meest populaire kleuren, maar je ziet tegenwoordig ook steeds meer blauw, baby roze, groen en zwart.

En dan zijn dit niet eens alle kleuren waaruit je kan kiezen. Het moet dus niet al te lastig zijn om iets te vinden wat bij de uitstraling van jouw babykamer past.

Materiaalgebruik

Een ander belangrijk punt waarmee je rekening dient te houden, is het materiaal waarvan de luieremmer gemaakt is. Verreweg de meeste luieremmers worden gemaakt van kunststof of metaal. Beide materialen hebben zo hun eigen voor- en nadelen.

Zo is een kunststof luieremmer relatief goedkoop, maar kan het luchtjes opnemen. Metaal is dan weer wat robuuster, maar kan onder bepaalde omstandigheden gaan roesten. Belangrijk dus om rekening mee te houden.

Reviews van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die anderen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan bekijken en kan beoordelen. 

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw baby aanschaft.

Prijs van de luier emmer

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een luier emmer begint vanaf zo’n €12 en kan oplopen tot ongeveer €130, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je dit product gaat kopen.

luier emmer

Heb je echt een luieremmer nodig?

Een luieremmer is een item dat veel kersverse ouders in huis halen. Je zou daarom denken dat het echt een must is om de beste luieremmer te kopen. Maar is het niet zonde dat je de luier emmer maar voor een bepaalde periode gebruikt, terwijl je een reguliere prullenbak langer kunt gebruiken?

Je zou er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om een “normale”” prullenbak aan te schaffen om de luiers in te verzamelen. Wanneer deze goed afsluitbaar is kan het zo zijn dat de geurtjes niet teveel verspreid worden. Het is dan wel handig om te letten op de manier waarop je de prullenbak kunt openen en sluiten, omdat je juist wilt dat nare luchtjes in de afvalbak blijven.

Er zijn ook luieremmers die de luiers per stuk afsluiten in een speciaal zakje en zodoende nog minder geur los kunnen laten. Je kan er ook voor kiezen om de luiers zelf per stuk in een zakje op te bergen. Dit kost echter wel een stuk meer moeite. Wil je écht geen vieze geurtjes, kies dan voor een emmer die de luiers één voor één inpakt.

Daarnaast zijn luieremmers die per stuk een luier inpakken wel wat duurder in gebruik. Dit komt doordat je elke keer een navulling van speciale zakjes moet kopen. Het voordeel van deze emmers is wel dat het geen moeite kost en echt 100% geurloos is.

Dus om de vraag te beantwoorden: Heb je perse een luier emmer nodig? Niet perse, maar het is wel ontzettend handig! Laten we daarom in de volgende alinea verder gaan met hoe je zo’n dergelijke emmer vult met luiers.

Hoe vul je een luieremmer met luiers?

Zodra jij voor de eerste keer een luieremmer gaat gebruiken, is het fijn om te weten hoe je dit product kan vullen. Daarom dat wij je daar nu in meenemen. Wel is het afhankelijk van het product dat jij gekocht hebt.

Er zijn namelijk verschillende soorten luieremmers op de markt, die allemaal op een andere manier gevuld kunnen worden. Als eerste heb je de standaard luieremmer. Dit is een simpele en afsluitbare emmer, die bij het openen wel geurtjes vrij geeft, maar daarna de geurtjes in de bak houdt. Deze is te vullen door het deksel er af te halen, de luier er in te doen en dan de deksel weer dicht te doen.

Daarnaast zijn er emmers met een dubbel afsluitbaar deksel, welke bedienbaar zijn met een voetpedaal. Deze kan je snel op en dicht doen, zonder dat je hierbij je handen hoeft te gebruiken. In veel situaties is dit erg handig.

Er zijn ook luieremmers met cassettes op de markt. Hier plaats je de luier in, je draait als het ware de luier een aantal keer rond en de luier zal afzonderlijk ingepakt worden hierdoor.

Als laatste zijn er nog emmers met een draai of schuifklep. Je plaatst de vieze luier in het gat en draait vervolgens met een hendel naar voor of achteren. Hierdoor valt de vieze luier door een schuif, waardoor het in de emmer terecht komt.

Zoals je ziet zijn er diverse manieren mogelijk, afhankelijk van welk product je gekocht hebt. Neem altijd sowieso de gebruiksaanwijzing door, zodat je zeker weet dat je dit item op de juiste manier gebruikt.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de luieremmer. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij daar hieronder even op ingaan. Lees snel verder.

Hoe reinig je een luieremmer?

Wanneer je de beste luier emmer hebt gekocht, wil je natuurlijk dat dit product zo lang mogelijk mee gaat. Je wilt ook niet dat er schimmels of bacterien gaan groeien. Daarom dat het belangrijk is om dit product regelmatig schoon te maken. Vooral omdat je er vieze luiers in deponeert!

Maar hoe doe je dit dan en waarmee kan je dan allemaal rekening houden? Je zal erachter komen dat het niet al te lastig is om dit item te reinigen. Wel zal je een aantal dingen nodig hebben, zoals: wat vrije tijd en geduld, wat heet water, schoonmaakmiddel en een handdoek. Je gaat als volgt te werk:

Allereerst zorg je ervoor dat dat de luier emmer leeg is. Dus je haalt de zak eruit of de losse luiers. Vervolgens verwijder je de deksel van de emmer en ga je met het hete water en het schoonmaakmiddel aan de slag. Hierbij maak je de gehele binnenkant schoon en vergeet hierbij ook zeker de deksel niet.

Zodra je de binnenkant hebt gehad, ga je met een nieuw sopje verder aan de buitenkant. Naderhand is het een kwestie van de hele luier emmer goed afdrogen en je bent weer klaar om dit item te gebruiken.

Wat wij sowieso adviseren is om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen. Vaak staan hier schoonmaakinstructies in, dus dan weet je zeker dat je het product op de juiste manier schoonmaakt. Of je neemt een kijkje op de website van de fabrikant, omdat hier ook vaak instructies op staan.

€35,95
€49,99
€59,99
€84,49

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Graag horen we welk product jij hebt gekocht, in de reacties onderaan deze pagina. Mocht je bepaalde vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we die ook graag hieronder. We komen graag met je in contact. 

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

[wp_show_posts id="3631"]

Plaats een reactie