Leertoren: 15x de beste van 2024! [Extra Korting]

Overweeg jij om een leertoren voor je kindje aan te schaffen? Dan is het niet zo heel gek dat je eerst meer wilt weten over dit product. Je bent bij jouw-baby.nl aan het juiste adres.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste leertoren van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een leer toren en waarom je het precies nodig hebt.

We sluiten af met wat tips over hoe je montessori leertoren het beste kan gebruiken en hoe je dit item het beste kan reinigen. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste leertoren van 2024

Wanneer wij producten onderzoeken, houden we standaard rekening met een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien en dat jij de beste keuze voor jezelf kan maken. 

We nemen je hieronder mee in de beste leertoren van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke leertoren kies jij uit?

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn vaak in verschillende kleuren en designs te verkrijgen. Klik hiervoor even op “Controleer prijs”, om de juiste leer toren te vinden. 

Leertoren kopen? Ontdek onze top 3

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder de top 3, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een leer toren kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere gezinnen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Leertoren van Minera

Het eerste product in onze top drie is de Leertoren van Minera. Deze leer toren krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 100 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

Als je gaat voor de leer toren van Minera, heb je de keuze uit 5 verschillende kleuren en 2 formaten. Daarbij heeft dit product 2 functies; deze leertoren en kinderstoel is een krukje en opstapje voor je kind. Daarbij is de leertoren op 3 verschillende hoogtes in te stellen, waardoor het meegroeit met jouw kind. Meer heb je niet nodig toch?

Onze peuter kan nu veilig meehelpen in de keuken. Ook handig om te tandjes te poetsen en handjes te leren wassen. Veel veiliger dan een gewoon opstapje ! Ze geraakt er vlot op en af.

Laurasss

Ette Tete Leertoren

Het tweede product in onze top drie is de Ette Tete Leertoren. Deze leer toren krijgt momenteel 4,2 uit 5 sterren en meer dan 20 reviews op bol.com.

De Step’n’Sit van Ette tete is de eerste in zijn soort! Het is een leertoren, maar de Step’n’Sit kan ook getransformeerd worden naar een klein stoeltje met tafeltje om aan te spelen, kleuren en knutselen. Hierbij kan je kiezen uit 4 verschillende kleuren en verschillende modellen.

Daarbij is dit item ontworpen om aan de specifieke behoeftes van kleine kindjes van meer dan 18 maanden oud te voldoen. Al met al een meer dan prima product als je het ons vraagt.

Leuk zodat uw kind op een veilige manier mee kan volgen in de keuken en zelfs mee kan helpen op latere leeftijd. Ook leuk als tafeltje. Mooi en compact. Makkelijk in gebruik. Geen nadelen tot nu toe.

Thegodmother17052022

Montessori leertoren van Springos

Het derde product in onze top drie is de Montessori leertoren van Springos. Deze leer toren krijgt momenteel 4,4 uit 5 sterren en meer dan 17 reviews op bol.com.

Ook de Montessori leertorens van Springos zijn in diverse kleuren en modellen te verkrijgen. Je kan uit wel 7 verschillende kleuren kiezen. Het grote voordeel van deze keukenhulp is de mogelijkheid om het platform op 3 niveaus te verstellen – 20, cm, 35 cm of 51 cm.

De keukenhulp is ook uitgerust met 2 treden , waardoor jouw kind zelfstandig op het oppervlak van het platform kan klimmen. Wat wil je nog meer?

Wij hebben hem inmiddels nu twee weken en wordt elke dag gebruikt. Onze dochter helpt koken, wast haar handen etc. Enorm gezellig. Ze kan er zelf in en uit. dus super fijn.

MichelleWeynschenk

Zit de leertoren van jouw kleine niet in bovenstaande lijst? Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 60 verschillende leertorens op voorraad hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste leertoren, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste leertoren voor jouw situatie vinden.

Wat is een leertoren?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een leertoren is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Misschien heb je vrienden of familie met jonge kinderen er wel eens over gehoord of ken je het fenomeen vanuit tijdschriften of websites: de Monetessori leertoren. Nu is dit geen speelgoed, zoals de naam wellicht doet vermoeden, maar eigenlijk een soort keukentrapje. Het wordt dan met recht ook wel eens een keukenhulp genoemd, omdat de keuken bij uitstek de plek is om de leertoren te gebruiken. Het idee is gebaseerd op het Montessori gedachtegoed, waarbij zelfontdekking en -ontplooiing hoog in het vaandel staan.

Er zijn verschillende soorten van de leertoren te verkrijgen, maar allen hebben hetzelfde principe. Namelijk dat het een soort opstapkrukje is dat op een veilige manier gebruikt kan worden voor kindjes vanaf ongeveer 18 maanden. Belangrijk hierbij is dat jouw kind goed en stevig kan staan.

Je kunt de leertoren vanaf dat moment gebruiken om je kind te betrekken bij alles wat jij, meestal in de keuken, doet. Van de afwas tot het bereiden van maaltijden; je kindje kan middels de leertoren kijken, meehelpen en zodoende leren. Ook in de badkamer wordt een leertoren regelmatig gebruikt. Een Montessori leertoren is dus een zeer praktisch en leerzaam hulpmiddel dat veel ouders beschouwen als nagenoeg onmisbaar.

Een leertoren uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten, materialen en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een leertoren moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we in de volgende alinea even bij stil.

leer toren

Waarom een leertoren kopen?

Nu je weet wat een leertoren is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in wanneer je een leertoren zou moeten kopen.

Het is van belang om deze redenen goed door te nemen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jouw situatie van toepassing is.

Breng meer tijd door samen met jouw kind

Eén van de eerste redenen waarom ouders een leertoren aanschaffen, is meteen ook een hele belangrijke. Zoals we hierboven al benoemd hebben, is een leertoren niks anders dan een veredeld keuken-opstapje. Door dit product te gebruiken kan jij meer tijd doorbrengen met jouw kind, aangezien je kleine (samen met jou) in de keuken kan meehelpen. Maar er zijn meer voordelen van dit product.

Zelfstandigheid bevorderen

Voor kinderen is het heel goed om van jongs af aan al te leren om zelfstandig aan te slag te kunnen. Niet alleen is dit voor een ouder erg prettig, omdat je dan ook weer wat meer aan jezelf toe komt, maar voor een kind is dit bewezen effectief. Kinderen leren veel door te kijken en te proberen en vooral het nadoen is op jonge leeftijd erg in trek en leerzaam. Het gebruik van de leertoren stelt kinderen perfect in staat om mee te kijken en te helpen in de keuken bij diverse werkzaamheden. Geef ze een eigen klusje en ze zullen zich goed vermaken.

Leermomenten creëren

Het gebruik van de leertoren draagt bij aan de ontwikkeling van zowel de grove- als fijne motoriek, het concentratievermogen van een kind en ook aan de uitbreiding van de woordenschat. Ben je aan het koken, benoem dan wat je doet.

Jonge kinderen zuigen alles op als een spons, waardoor het leren erg snel gaat. Het is dus niet alleen een heel handig hulpje in de keuken, maar het is ook nog eens heel leerzaam. Eigenlijk het perfecte product om plezier en eductie met elkaar te combineren.

Samenwerken

Betrokkenheid is natuurlijk ook een belangrijk voordeel van de leertoren. Kinderen vinden het vaak niet leuk om ergens apart neergezet te worden en zich daar maar moeten vermaken. Ze zijn graag bij je in de buurt en willen het liefst met alles helpen. Nu is dit niet altijd even handig, maar juist met de leertoren kun je samenwerken stimuleren. Niet alleen leuk en gezellig voor jou en je kindje, maar zeker ook erg leerzaam.

Voor ieder kindje een geschikte leertoren

Het laatste voordeel van het kopen van een leertoren, is dat je de keuze hebt uit veel verschillende producten. Je hebt bovenaan dit artikel al de allerbeste items kunnen vinden, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer producten waaruit je zou kunnen kiezen. 

Dankzij dit grote aanbod is de kans groot dat je een leertoren vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw situatie past. Met dit artikel proberen wij je simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarop je een leertoren zou kunnen kopen. Maar waar moet je dan rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

leertoren

Montessori leertoren kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste Montessori leertoren gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw kleine op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Let op de hoogte

Allereerst is het belangrijk om goed te letten op de hoogte van de leertoren. Kies voor een model dat goed past bij de hoogte van jouw aanrecht. Wil je het helemaal goed doen, ga dan voor een model dat in hoogte verstelbaar is. Op deze manier ben je er zeker van dat de hoogte altijd goed is en kan de leertoren bovendien als het ware met jouw kindje meegroeien.

Multifunctioneel gebruik

Naast de hoogte van de leer toren, wil je ook naar het aantal functies kijken. Veel leertorens zijn eigenlijk puur en alleen als opstapkruk te gebruiken. Toch zijn er ook modellen die meerdere mogelijkheden bieden. Zo heb je bijvoorbeeld leertorens die je in kunt klappen of om kunt bouwen tot een stoeltje met een tafeltje. Lijkt jou dit wat, dan is dit zeker iets om rekening mee te houden in je zoektocht.

Veiligheid

Een ander belangrijk punt is de veiligheid. Ga voor een stevig en solide model en let er op hoe het krukje eventueel af te sluiten is. Ook het gebruik van antislip op de treden of de bovenste laag is het bekijken waard. Bepaal hierin wat voor jou een must is en wat niet. Daarnaast haal je dit soort informatie uit de productomschrijving, dus neem dat goed door.

Kleuren en design

Naast de bovengenoemde punten, wil je ook zeker met het design en de kleuren rekening houden. Hiermee bedoelen we niet alleen de kleuren van de leertoren, maar ook hoe het product eruit ziet. Zoals je bovenin dit artikel hebt kunnen zien, heb je hier heel veel keuze in.

Ook qua kleuren kan je veel kanten op gaan. De meest populaire kleuren zijn wit, roze en grijs, maar ook geel, beige of bruin zie je steeds meer. Naast allerlei andere kleuren en prints natuurlijks.

Reviews van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die anderen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan bekijken en kan beoordelen. 

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw kleine aanschaft.

Prijs van de leertoren

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een leertoren begint vanaf zo’n €35 en kan oplopen tot ongeveer €200, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je dit product gaat kopen. Laten we nu verder gaan met hoe een leertoren werkt.

montessori leertoren

Hoe werkt een leertoren?

Wanneer je de beste leertoren voor je kindje hebt gekocht, is het natuurlijk fijn om te weten hoe dit product werkt. Gelukkig is het niet zo heel lastig, maar zal je wel de gebruiksaanwijzing moeten doornemen.

Bij het gebruik van een leertoren staat veiligheid altijd voorop. Zorg dus dat het krukje goed en stevig staat en plaats hem dicht tegen het aanrecht of een tafel aan. Zorg er altijd voor dat je zelf in de buurt blijft, want ondanks dat een leertoren veilig in gebruik is, is toezicht altijd noodzakelijk. Ook de ondergrond moet stabiel zijn. Plaats je de leertoren op deze manier, dan is de kans op ongelukjes zeer klein.

Doorgaans kun je een leertoren gebruiken vanaf de leeftijd van 16 tot 18 maanden en dit wel tot je kindje de leeftijd van een jaar of vier, vijf heeft. Toch is het altijd belangrijk om zelf in te schatten of het gebruik verantwoord is. Zo zal het zijn dat je kindje op een bepaald moment de leertoren ontgroeid. Ook is jouw kind misschien al wel 20 maanden, maar komt de bovenkant nog niet tot het middel van je kind. Ook dan is het gebruik niet volledig verantwoord, let hier dus goed op en wacht liever iets langer om zeker te zijn van veilig gebruik.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de leertoren. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe maak je een leertoren schoon?

Zo nu en dan een leertoren schoonmaken kan geen kwaad. Hiermee zorg je niet alleen ervoor dat dit product in de beste conditie blijft. Het wordt voornamelijk gebruikt in de keuken en door kinderen, dus de kans dat er met vieze vingers aangezeten wordt, is natuurlijk erg groot. Ook ga je de groei van bacteriën tegen. En het is gewoon lekker fris ;). Maar hoe pak je dit dan aan en waarmee moet je allemaal rekening houden?

Je zal ontdekken dat het helemaal niet lastig is. Wel adviseren wij om altijd de gebruiksaanwijzing door te nemen, op eventuele schoonmaakinstructies. Dan weet je zeker dat je het item op de juiste manier schoonmaakt.

Zorg er altijd voor dat je de leertoren na gebruik weer schoonmaakt en doe dit direct, om aankoeken van vuil te voorkomen. Hiervoor hoef je niet aan de slag met agressieve middelen, want deze zijn onnodig en nog eens slecht voor de kwaliteit en de gezondheid. Een doekje met warm water, al dan niet met een klein scheutje allesreiniger of groene zeep volstaat prima. Het best droog je het krukje na met een doek, zodat kringen en strepen geen kans krijgen. Op deze manier houd je het krukje in goede conditie en kun je er samen met je kindje zo lang mogelijk van genieten

Leertorens – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Graag horen we welk product jij hebt gekocht, in de reacties onderaan deze pagina. Mocht je bepaalde vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we die ook graag hieronder. We komen graag met je in contact. 

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4 / 5. Stemtelling: 2

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Plaats een reactie