Oprolbaar traphekje: 13x de beste van 2023 [Lees dit eerst]

Dankzij een oprolbaar traphekje kan jij het trapgat, en bepaalde andere ruimtes, perfect afschermen voor jouw kleintje. Er komt namelijk een moment dat jouw kindje zal gaan kruipen en uiteindelijk zal lopen. Als je even niet oplet, is je kind zo aan de andere kant van je huis. En dat kan best gevaarlijk zijn in sommige situaties. Vandaar dat je met een oprolbaar traphek bepaalde dingen kan afschermen.

In dit artikel nemen wij je mee in het beste oprolbaar traphekje van 2023. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een oprolbaar traphek en waarom je het precies nodig hebt.

We sluiten af met wat tips over hoe je een oprol traphekje het beste kan bevestigen en of het überhaupt veilig is. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

Het beste oprolbaar traphekje van 2023

Wanneer wij producten onderzoeken, houden we standaard rekening met een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien en dat jij de beste keuze voor jezelf kan maken. 

We nemen je hieronder mee in het beste oprolbaar traphekje van 2023, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke rol traphek kies jij uit?

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn vaak in verschillende kleuren en afmetingen te verkrijgen. Klik hiervoor even op “Controleer prijs”, om het juiste oprolbaar hekje voor jouw baby te vinden. 

Oprolbaar traphekje kopen? Ontdek onze top 5

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder de top 3, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een traphek oprolbaar kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere gezinnen ook top vinden. Een beter roltraphekje ga je dus bijna niet vinden.

Traphekje oprolbaar van L.O.B. Goods

Het eerste product in onze top drie is het Traphekje oprolbaar van L.O.B. Goods. Dit uittrekbaar traphekje krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 45 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

Je kan bij Lascal uit de kleuren wit, grijs en zwart kiezen. Het oprolbaar trap hekje kan geplaatst worden tussen een trap- en deuropening die tot en met 150 centimeter breed zijn. Wat uniek is aan dit product, is dat het een Push & Turn vergrendeling heet. Dit zorgt ervoor dat kinderen het hekje onmogelijk open kunnen krijgen en dus extra veilig is

Een ander aspect is dat het geschikt is voor binnen én buiten. Tevens kan je dit oprol traphekje in 3 stappen installeren. Wat wil je nog meer?

Heel tevreden. Hangt strak voor een oprolbaar traphekje. Baby van 1 staat er tegen aan onder aan de trap, echt stevig genoeg! Fijn om er geen last van te hebben wanneer hij niet dicht hoeft. Was makkelijk te monteren. Prijs zeker waard. Ziet er daarnaast gewoon echt mooi uit.

Nicky0306

Oprolbaar traphek van ADSafety 

Het tweede product in onze top drie is het Oprolbaar traphek van ADSafety. Dit product krijgt momenteel 4,3 uit 5 sterren en meer dan 45 reviews op bol.com.

Wanneer je gaat voor dit Adsafety oprolbaar traphekje, kan je kiezen uit de kleuren grijs, wit en zwart en uit twee breedtes, namelijk 150 centimeter en 180 centimeter. Ook voldoet dit item aan de Europese norm NEN EN 1930:2011, dus je mag ervan uitgaan dat het met de veiligheid goed zit.

De Push & Turn vergrendeling zorgt ervoor dat jouw kind het hekje onmogelijk open kan maken. Dit product doet dus precies wat je ervan mag verwachten.

Gunstige prijs. Gemakkelijk installatie zelfs vooriemand met 2 linker handen. Mijn pup en dochtertje komen de kamer niet uit. Snel bezorgd, toppie

NacBreda20

Oprolbaar traphekje van Balloe

Het derde product in onze top drie is het Oprolbaar traphekje van Balloe. Dit kinderhekje oprolbaar krijgt momenteel 3,9 uit 5 sterren en meer dan 20 reviews op bol.com.

Qua kleuren heb je ook bij Balloe de keuze uit grijs, wit of zwart. Qua breedte is dit item iets kleiner dan de voorgaande producten. Je kan het gebruiken tot een breedte van 130 centimeter. Daarbij voldoet dit product aan de Europese veiligheidseisen en is het door een volwassene met 1 hand te openen.

Ook wordt het geleverd met een veiligheidsknop, zodat het hekje niet open zal gaan wanneer jouw kleine er tegenaan rent. Meer heb je niet nodig toch?

Heel makkelijk om te gebruiken, stevig goed materiaal

Mamadochter

Oprolbare traphekje van Sfaere

Het vierde product in onze top drie is het Oprolbare traphekje van Sfaere. Dit rol traphekje krijgt momenteel 3,8 uit 5 sterren en meer dan 15 reviews op bol.com.

Ook hierbij kan je uit diverse kleuren en breedtes kiezen. Dit loopt uiteen van grijs, wit en zwart en qua breedte kan jen kiezen uit 130 of 150 centimeter. Verder is het hekwerk gemaakt van een stevige en duurzame ‘mesh fabric’. Deze heeft een aangebrachte PVC coating, wat beschermt tegen scheuren en vlekken. 

Ook wordt er voldaan aan de Europese veiligheidsnorm NEN EN 1930:2011. Het is een prima aankoop voor in ieder huis.

Erg tevreden met mijn aankoop. Doet wat het moet doen

Thijmen7

Oprol traphek van Caedentes 

Het laatste product in onze top drie is het Oprol traphek van Caedentes. Dit uittrekbaar traphekje krijgt momenteel uit 5 sterren en meer dan 10 reviews op bol.com.

Het Oprol traphek van Caedentes is verkrijgbaar in de kleur zwart en wit en geschikt voor een maximum breedte van 150 centimeter. Het oprol babyhek is eenvoudig te installeren en komt met schroeven, wandbevestiging en een beschrijving.

Wilt je het traphek oprolbaar niet gebruiken, dan heb je de mogelijkheid om het hekje in te trekken. Het Caedentes baby veiligheidshekje bevat een locksysteem waarmee je het op slot kan zetten. Al met al een meer dan prima product als je het ons vraagt.

Goed stevig hekje, Komt met grote clips die aan het kozijn moeten worden gemonteerd met schroeven. jammer van de gaatjes maar in mijn ogen veel veiliger dan zo’n veiligheidshekje die je tegen het kozijn aandraait met klembevestiging.

RubenBE1343

Zit jouw oprolbaar traphekje niet in bovenstaande lijst? Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 65 verschillende oprolbare traphekjes op voorraad hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar het beste traphekje oprolbaar, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij het beste traphek oprolbaar voor jouw situatie vinden.

Wat is een oprolbaar traphekje?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een oprolbaar traphekje is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Een oprolbaar traphekje is niks anders dan een traphekje, dat bestaat uit een frame waaraan een rol gaas of mesh zit en aan de andere kant een houder. Je gebruikt een traphekje dat oprolbaar is, om de trap of andere ruimtes af te sluiten. Net als een harmonica traphekje.

Daardoor wordt jouw kleine tegengehouden en maak je bepaalde gedeeltes van je huis onbereikbaar. Zo is een oprol traphekje niet alleen handig om bij de trap te installeren, maar ook voor bijvoorbeeld de keuken.

Het dient allemaal om jouw kleintje te beschermen. Om diezelfde reden schaffen ouders bijvoorbeeld ook een bedhek, bed bumper of hoekbescherming aan.

Een oprolbaar traphek uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten, materialen en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een oprolbaar traphekje moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we in de volgende alinea even bij stil.

oprolbaar traphekje

Waarom een oprolbaar traphek kopen?

Nu je weet wat een oprolbaar traphekje is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is van belang om deze redenen goed door te nemen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jouw situatie van toepassing is.

Scherm het trapgat en ruimtes af

De allereerste reden voor ouders om een oprolbaar traphekje te kopen, is meteen ook een hele belangrijke reden. Zoals hierboven al gezegd is, is een oprolbaar traphekje perfect om bepaalde ruimtes en je trapgat af te schermen. Mocht jouw kindje, om wat voor reden dan ook, in de buurt van het trapgat, kan hij of zij daar niet zomaar naar beneden vallen.

Hierdoor kan je kindje zich minder snel bezeren en voel jij je zelf ook veel meer op je gemak als ouder. Kortom: als je jouw kindje met minder zorgen wilt laten rondlopen of kruipen, is een oprol traphekje een perfecte aankoop. Maar er zijn meer voordelen.

Een oprolbaar traphekje is minder zichtbaar

Een ander bijkomend voordeel van het hebben van een oprolbaar traphekje, is dat het minder zichtbaar is. Dit is vooral het geval als je het hekje helemaal opgerold hebt, omdat je dan alleen het opgerolde gedeelte ziet en aan de andere kant de houder waar je normaal het traphekje aan vastmaakt.

Een traphek dat je niet op kan rollen zal dan ook altijd in het zicht staan. Dit hoeft trouwens niet voor iedereen een voordeel of nadeel te zijn, maar wij vinden het wel prettig als we bepaalde items wat beter uit het zicht weg kunnen werken.

Het neemt minder ruimte in beslag

Het feit dat je een oprol traphekje kan oprollen, zorgt er ook voor dat het iets minder ruimte in beslag zal nemen. Waar een “normaal” traphekje vergelijkbaar opent als een deur (dus volledig naar buiten), is dit bij een oprolbaar traphek niet het geval. Dit is vooral prettig als je niet al teveel ruimte in je gang of trapgat hebt.

Voor iedere baby een geschikte oprolbaar traphek

Het laatste voordeel van het kopen van een oprolbaar traphekje, is dat je de keuze hebt uit veel verschillende producten. Je hebt bovenaan dit artikel al de allerbeste items kunnen vinden, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer producten waaruit je zou kunnen kiezen. 

Dankzij dit grote aanbod is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw situatie past. Met dit artikel proberen wij je simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarop je een oprolbaar traphekje zou kunnen kopen. Maar waar moet je dan rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

oprolbaar traphek

Oprolbaar traphekje kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste oprolbaar traphekje gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw baby op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Breedte van jouw trapgat of ruimte

Het eerste punt waarmee je rekening dient te houden, is de breedte van jouw trapgat of ruimte dat je af wilt sluiten. Deze breedte bepaalt namelijk welk product wel en niet zal gaan passen. Vandaar dus dat je dit even zal opmeten met een meetlint.

Hierbij is het verstandig om wat extra ruimte in te calculeren, zodat je zeker weet dat het oprol traphek gaat passen. Met de breedte van jouw trapgat kan je gericht opzoek gaan naar het juiste oprolbare traphekje.

De stevigheid van het gaas

Je wilt ook rekening houden met de stevigheid van het gaat. Het scherm dat je voor je trapgat spant zal niet altijd even sterk zijn. Bij sommige oprolbare traphekjes kan je het gaas heel gemakkelijk omhoog of omlaag duwen. Wanneer je kind ertegen valt kan het gaas dus makkelijk meebewegen. Je kind kan ook proberen om er onderdoor te kruipen, dus dan wil je liever niet een flexibel gaas hebben.

Dit soort informatie is soms wat lastiger uit de productomschrijving te halen, maar kan je beter uit de reviews van andere mensen halen. Lees die dus goed door.

Manier van openen en vergrendelen

Niet ieder oprol traphekje kan je met één hand openen. Sommige zijn zelfs al moeilijk te openen met twee handen. Kijk dus goed in de omschrijving hoe je het oprolbaar traphekje moet openen. Waar het ene product een push & turn systeem heeft, heeft het andere product juist een slotje dat je open zal moeten draaien.

Kijk daarbij ook naar hoe je het product kan vergrendelen. Hiermee bedoelen we dus hoe je het gehele oprolbaar traphekje kan afsluiten. Het meeste wat je tegenkomt zijn 2 haakjes, waaraan je het hekje kan bevestigen zodat het helemaal dicht is.

Europese veiligheidsnormen

Een ander belangrijk punt waar je naar kan kijken, is of het oprol traphekje voldoet aan de Europese veiligheidsnorm NEN EN 1930:2011. Deze Europese norm specificeert de veiligheidseisen en testmethoden voor allerlei soorten veiligheidshekjes, die zijn ontworpen om over openingen te worden aangebracht.

Je haalt dit soort informatie vaak uit de productomschrijving, dus neem dat goed door. Niet elk product zal dit echter in deze omschrijving vermelden, maar vaak ook op de verpakking.

Kleurgebruik

Naast de bovengenoemde punten, kan het voor jou ook belangrijk zijn om rekening te houden met de kleuren. De meest voorkomende kleuren zijn zwart traphek, grijs en wit, maar ook roze en blauw zie je weleens voorbij komen. Qua kleur kan je dus kiezen voor een neutrale kleur dat wat minder zal opvallen of een wat fellere kleur dat goed opvalt.

Reviews van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die anderen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan bekijken en kan beoordelen. 

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste traphekjes oprolbaar voor jouw baby aanschaft.

Prijs van het oprolbaar traphekje

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een oprolbaar traphekje begint vanaf zo’n €20 en kan oplopen tot ongeveer €165, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je dit product gaat kopen. Laten we nu verder gaan met hoe je een traphekje oprolbaar het beste kan plaatsen.

traphek oprolbaar

Hoe plaats je een oprolbaar traphekje?

Wanneer je het beste oprolbaar traphekje hebt gekocht, is het natuurlijk fijn om te weten hoe je dit product het beste kan bevestigen. Dit zal niet al te lastig zijn, maar we adviseren wel dat je altijd eest de gebruiksaanwijzing moet doornemen.

Dan weet je zeker dat je het product op de juiste manier gaat installeren. Onderstaande uitleg en tips zijn dan ook een globale uitleg, omdat dit per product kan verschillen.

Om je oprol traphekje op te hangen heb je (vaak) het volgende nodig: Je oprolbaar traphekje, schroeven (krijg je er meestal bij), plugjes (krijg je er ook meestal bij), een potlood, een meetlint en een elektrische boor.

Waar je bij een traphekje zonder boren niet boort, is dit bij een oprol traphekje wel het geval. Een waterpas kan ook handig zijn om te checken of alles recht hangt. Je gaat als volgt te werk:

Allereerst is het van belang dat je het frame en de houder afmeet. Hiermee bedoelen we dat je de gaten, waar je moet gaan boren, gaat markeren. Dit moet je natuurlijk doen op de juiste hoogtes, dus hiervoor kan je het beste een meetlint of iets dergelijks gebruiken. Vervolgens boor je alle gaten en doe je hier de plugjes in.

Daarna kan je aan de slag met het vastmaken van het frame, waaraan het gaas zit. Aan de tegenovergestelde kant kan je vervolgens de houder of houders vastmaken. Hierna is het een kwestie het oprolbaar traphekje volledig installeren en testen of alles goed hangt én werkt. En klaar is kees!

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over oprolbare traphekjes. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan plaatsen. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Is een oprolbaar traphekje wel echt veilig?

De meningen zijn nogal eens verdeeld over of een oprolbaar traphek wel of niet veilig is. Allereerst is dit afhankelijk van het product dat je gekocht hebt, hoe je het bevestigd hebt en hoe je ermee omgaat. Daarbij moeten we wel zeggen dat er vast oprolbare traphekjes op de markt zullen zijn die niet helemaal veilig zijn. Dit zijn vaak ook producten met hele slechte reviews, dus die skip je sowieso.

We hebben het eerder ook al benoemd, maar je kan altijd checken of het oprolbare traphek voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Want dan weet je dat het product getest is op bepaalde eigenschappen en kan voldoen aan de geldende normen.

Hierboven hebben we het ook kort gehad over de gevaren van flexibel gaas. Wees er daarom ook van bewust dat mocht je een oprol traphekje willen gebruiken, dat je er een neemt met stevig gaas. De hoeveelheid schroeven die je moet gebruiken tijdens het bevestigen, vertelt ook veel over hoe stevig jouw oprol traphek hangt. Hierbij is de regel, hoe meer schroeven des te steviger.

Rol traphekje – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Graag horen we welk oprolbaar veiligheidshekje jij hebt gekocht, in de reacties onderaan deze pagina. Mocht je bepaalde vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we die ook graag hieronder. We komen graag met je in contact. 

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Plaats een reactie