Babygym: 17x de beste van juli 2024!

Dankzij de babygym kan jouw kleintje al spelend zichzelf ontwikkelen, wat veel verschillende voordelen op zal leveren. Het is ook niet voor niets dat je dit product bij veel ouders in het huis zal zien staan. Om die reden hebben wij dit blog geschreven, waarin jij alles te weten komt over dit product.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste babygym van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een gym voor je baby en waarom je het precies nodig hebt.

We sluiten af met wat vanaf welke leeftijd je dit item kan gebruiken en waarmee je rekening dient te houden als je dit product gaat gebruiken. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste babygym van 2024

Wanneer wij producten onderzoeken, houden we standaard rekening met een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste baby gym kunnen laten zien en dat jij de beste keuze voor jezelf kan maken. 

We nemen je hieronder mee in de beste babygym van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke gym kies jij uit voor jouw baby?

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn vaak in verschillende kleuren, vormen en designs te verkrijgen. Klik hiervoor even op “Controleer prijs”, om de leukste babygym voor jouw kleine te vinden. 

Babygym: Onze top 5

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder de top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere gezinnen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Beste babygym van VTech

Het eerste product in onze top vijf is de Beste babygym van VTech. Dit product krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren en meer dan 75 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

Deze Vtech babygym is niet voor niets één van de meest populaire producten. Dit product is geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden oud. De allerkleinsten kunnen spelen met de drie diertjes en het spiegeltje van de boog, oudere baby’s kunnen liggend op de buik of zittend spelen met het activiteitenpaneel.

De drie verschillende speelstanden van het activiteitenpaneel laten kleintjes kennismaken met muziek, dieren, dierengeluiden, kleuren en vormen. Wat wil je nog meer?

Ik denk dat dit een van de beste (speel-) aankopen is geweest voor onze baby. Als kleintje vond hij het erg indrukwekkend, maar wel leuk om naar te kijken. Nu hij groter is ligt hij op zijn buik op de knoppen te drukken. In de tussentijd ook erg geschikt om op de rug te liggen en de muziekknoppen met de voeten te bedienen. Kortom: waar voor je geld.

Isabelle

3 in 1 baby gym van Fisher Price

Het tweede product in onze top vijf is de 3 in 1 baby gym van Fisher Price. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 40 reviews op bol.com.

Deze 3 in 1 Fisher Price babygym is voorzien van 5 activiteitenspeeltjes: een otter met een zachte staart, muziek en licht, een spiegel waarmee je baby zichzelf kan ontdekken, een egeltje dat zachtjes rammelt, een BPA-vrije bijtring in de vorm van een slak, en een dubbelzijdig, ritselend regenboogspeeltje

Daarbij is het een grote speelmat , met een afmeting van 76 x 76 centimeter. Het fijne aan dit product is dat de speelmat volledig in de wasmachine kan. Meer heb je niet nodig toch?

Onze dochter vermaakt haar uitstekend met deze mat. De zwart witte vormgeving trekken haar aandacht en de lichtgevende muzikale otter is ook een favoriet! Scherp geprijsd maar moet dus zeker niet onderdoen. Matje wel redelijk dun, maar wij leggen er een zacht matrasje onder. Perfect!

LaureAu

Babygym van DePlay 

Het derde product in onze top vijf is de Babygym van DePlay. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 40 reviews op bol.com.

Ben je op zoek naar een product dat bijna alles heeft? Dan is de bovenstaande speel gym van DePlay iets voor jouw kleintje. Dit product heeft namelijk: een babyprojector, een hoofdkussen, een afneembare piano met licht, natuurgeluiden en slaapliedjes, een speelboog met 4 speeltjes en je kan een foto in één van de speeltjes hangen. Daarbij kan je deze babygym gebruiken vanaf dat je kleintje 3 maanden oud is, tot het moment dat je kind zo’n 3 jaar oud is.

Al een tijdje op zoek naar een babygym waar de mat wat dikker is. Eindelijk gevonden! Deze is zelfs met een kussentje. Ook was het makkelijk in elkaar te zetten en het voelt zeer stevig aan. Zeker een aanrader!

Mies285

Babygym van Lovevery

Het vierde product in onze top vijf is de Babygym van Lovevery. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 25 reviews op bol.com. Wij hebben de kans gehad om de Lovevery Playgym te testen. Check hier onze Lovevery Play Gym review.

De Playgym van Lovevery bestaat uit 5 zones, die allemaal een ontwikkelfase stimuleren. Van fixeren en geluid maken tot en met het verkennen van kleuren en aanraking; met de Lovevery Play Gym leert jouw baby het allemaal. De babygym is door experts ontwikkeld vanuit de montessorivisie. Hierbij ligt de focus op het ‘zelf leren’ door ‘zelf doen’.

Wat fijn is aan uit product, is dat je er een gids meegeleverd krijgt. Hier vind je 24 wetenschappelijk onderbouwde activiteiten, zoals je baby helpen op de buik te liggen, leren bijten, omrollen en nog veel meer. Ook wordt deze goede babygym geleverd met een cover, waarmee het als het ware een speeltent wordt.

Ik ben erg blij met de Lovevery Play Gym! Het is een mooi en duurzaam product. De mat, standaard en bijgeleverde speeltjes zijn van goede kwaliteit. Ook de speelideeën en kaartjes zijn erg leuk om te gebruiken! Ik ben erg tevreden.

IrisLKDB

Lamaze Freddie de Vuurvlieg Speelgym

Het laatste product in onze top vijf is de Lamaze Freddie de Vuurvlieg Speelgym. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 20 reviews op bol.com.

Net als het eerste product van Fisher Price, is ook dit product van Lamaze een 3-in-1 speelgym. Zo is dit item voorzien van een speelboog met 3 hangende speeltjes en bijtringen en kan het op 3 verschillende posities gebruikt worden: lig en speel, buikspeeltijd en zit en speel.

Tevens is de speelgym voorzien van allerlei texturen, gekreukelde stoffen, vormen en kleuren. Goed om te weten: Freddie, met zijn blije gezicht en kreukel vleugels kan eraf gehaald worden, zodat je altijd en overal met hem kan spelen. Al met al een prima product als je het ons vraagt.

onze dochter is er helemaal gek op, ze is nu 4 maandjes en speelt graag met de vlinder ( de vleugels maken knisperende geluidjes bij aanraking) met bijbehorende kussen kan je baby ook op zijn buikje liggen zonder om te rollen.

ronnald

Zit jouw babygym niet in bovenstaande lijst? Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 390 verschillende babygyms op voorraad hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste babygym, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste baby gym voor jouw situatie vinden.

Wat is een babygym?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een baby gym is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

We kunnen een babygym het beste omschrijven als een speelkleed of auto speelkleed, met daaraan een speelboog en vaak ook een andere hoop speeltjes. Denk aan knuffeltjes, lichtgevende speeltjes, knisperende doekjes, maar ook spiegeltjes en speelgoed met een rammelkraal erin.

Een babygym is, zoals het woord het al zegt, een gym voor baby’s. Omdat jouw kleintje zijn of haar vaardigheden en zintuigen kan trainen met dit product, is het dus net een soort-van babyfitness. In de eerste maanden ontwikkelt jouw kind zich enorm snel, waardoor een baby gym een ontzettend handig hulpmiddel is. Het zal je namelijk allerlei voordelen opleveren, die we in de volgende alinea zullen toelichten.

Een gym voor je baby uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten, vormen en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een babygym moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we in de volgende alinea even bij stil.

beste babygym

Waarom een babygym kopen?

Nu je weet wat een babygym is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is van belang om deze redenen goed door te nemen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jouw situatie van toepassing is.

Ontwikkel en stimuleer diverse vaardigheden

De eerste reden waarom ouders een babygym kopen, is meteen ook een hele belangrijke. Zoals we eerder al benoemd hebben zorgt dit product ervoor dat jouw kindje al spelend zichzelf kan ontwikkelen. We hebben het hier niet alleen over bepaalde zintuigen, maar ook over de motoriek en de controle van het eigen lichaam. Laten we hieronder even dieper hierbij stil staan.

Zintuigen

Je kunt je voorstellen dat een babygym de zintuigen van een baby enorm zal prikkelen. Zeker aangezien er vaak verschillende felle kleuren in verwerkt zijn, maar ook geluidjes in zitten en verschillende stofjes om te voelen. Het zal het zicht bevorderen, maar ook de tast en hoor zintuigen positief beïnvloeden. Kortom, een babygym is goed voor de ontwikkeling van de zintuigen van een baby. Het verschilt echter per gym wat voor zintuigen jouw baby kan ontdekken.

Controle over het eigen lichaam

Ook kan de gym een goede manier zijn voor een baby om controle te krijgen over zijn of haar lichaam. Het stimuleert de reflex van de baby om te gaan grijpen. Ook zullen ze met hun voetjes speeltjes wegschoppen en krijgen ze op deze manier ook daar controle over. Naast controle over hun lichaam worden ze ook bewust van hun lichaam en hun omgeving. Daarnaast zullen ze acties gaan herhalen, als ze bijvoorbeeld merken dat het speeltje gaat bungelen als ze er tegenaan trappen.

Motoriek

Het gebruik van de babygym is goed voor zowel de fijne als de grove motoriek. Aangezien baby’s heel veel verschillende bewegingen zullen maken, helpt dit mee aan hun ontwikkeling. Ze maken grote en kleine bewegingen door naar de speeltjes te grijpen. Naast de motoriek zal het ook de kracht en flexibiliteit van een baby bevorderen.

Vermaak je baby

Niet geheel onbelangrijk is het feit dat een babygym ook ontzettend leuk is voor jouw baby. Ze hebben veel nieuwe dingen te ontdekken en zullen, naarmate ze er meer aan gewend zijn, zichzelf er ook langer mee kunnen vermaken. Het zorgt er dan dus ook voor dat baby’s zelfstandiger worden.

Voor iedere baby een geschikte babygym

Het laatste voordeel van het kopen van een babygym, is dat je voor iedere baby wel een geschikt product kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende soorten producten.

Hierdoor is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw kleintje past. Ook kan je voor elke leeftijd makkelijk een product vinden, aangezien niet elk product past bij de leeftijd van elke baby. 

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarop je een babygym zou kunnen kopen. Maar waar moet je dan rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

babygym

Babygym kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste babygym gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw baby op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Leeftijd en grootte van je baby

Allereerst is het goed om rekening te houden met de leeftijd en grootte van jouw kleine. Dit heeft vooral te maken met het feit dat je voor iedere leeftijd wel een geschikt product kan vinden. Zo heb je babygyms die je kan gebruiken tot je kleintje zo’n 6 maanden oud is. Maar je hebt ook producten die te gebruiken zijn vanaf dat je baby 3 tot 36 maanden oud is.

Ook zal de grootte van jouw kleintje meespelen, aangezien babygyms allemaal andere afmetingen hebben. Daarom dat dit een belangrijk punt is om naar te kijken, zodat je een item in huis haalt dat daadwerkelijk bij jouw kindje past. Je haalt dit soort informatie uit de productomschrijving, dus neem dat goed door.

Materiaalgebruik

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden, is het materiaal waarvan de babygym gemaakt is. Je hebt hierin grofweg twee keuzes, namelijk: een product dat volledig van hout gemaakt is of een product dat van diverse materialen gemaakt is zoals duurzaam kunststof, katoen en andere stoffen.

Als je voor een houten babygym gaat, pas dan wel op dat het niet van bewerkt of gelakt hout is gemaakt. Er kunnen namelijk schadelijke stoffen voorkomen in zowel bewerkt als gelakt hout. Nu zal dit bij de meeste producten wel goed zitten, aangezien Europese regelgeving rondom babyproducten erg streng is, maar het kan geen kwaad om dit te dubbelchecken.

Vormgeving en design

Naast de bovengenoemde punten, wil je ook rekening houden met de vormgeving en het design van de babygym. Hiermee bedoelen we vooral hoe het product eruit ziet, welke kleuren het heeft en de uitstraling. Het liefste kies je hier voor een product dat er lekker speels en kleurrijk uit ziet, zodat jouw kleintje hier zeker mee wilt gaan spelen.

Zoals je bovenin dit artikel hebt kunnen zien, kan je echt uit heel veel diverse designs kiezen. Maak hier dus ook zeker gebruik van en koop iets waar jouw kleintje helemaal wild van wordt.

Welke speeltjes en tierelantijntjes

We hebben het eerder al benoemd, maar iedere babygym kan voorzien van van allerlei speeltjes, geluidjes en knuffeltjes. IN die zin heeft het ook wel wat weg van een boxspiraal, alleen dan net iets anders. Daarom dat het ook fijn is om rekening te houden met wat er allemaal qua speeltjes en geluiden in de babygym zit. Zo kan het ene product wel 5 verschillende liedjes afspelen en het andere product juist niet.

Maar ook kan het ene item een speelkleed hebben, waarbij het andere item dit niet heeft. Controleer daarom altijd in de productomschrijving wat er allemaal aan de babygym hangt.

Reviews van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die anderen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan bekijken en kan beoordelen. 

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw baby aanschaft.

Prijs van de babygym

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een baby gym begint vanaf zo’n €15 en kan oplopen tot ongeveer €150, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je dit product gaat kopen. Laten we nu verder gaan met vanaf welke leeftijd je dit product kan gaan gebruiken.

speelkleed babygym

Vanaf welke leeftijd kan je een babygym gebruiken?

Hierboven is al even benoemd dat je voor diverse leeftijden een geschikte babygym kan kopen. Maar vanaf welk moment kan je dit product eigenlijk gaan gebruiken? Daar hebben wij een heel simpel antwoord op!

Er zijn verschillende babygyms verkrijgbaar en deze zijn ook geschikt voor diverse leeftijden. In principe heeft het geen zin om er een in de eerste drie maanden van het leven van jouw baby te gebruiken. Als ze net geboren zijn ontdekken ze volop de wereld om hun heen. Ook slapen ze dan nog veel en leg je ze liever in hun bedje of babynestje neer.

Daarnaast zullen ze ook nog niet echt reageren op deze prikkels. Na deze eerste 3 maanden kun je langzaam een babygym introduceren. Het kan zijn dat het jouw kleintje op het begin nog wat verveelt, maar door je kindje onder de gym te houden zal je merken dat de interesse steeds meer zal groeien.

En er zal ook ooit een moment aankomen dat de gym niet leuk meer is. Wanneer jouw kind simpelweg er niet meer mee speelt, kan je dit product gaan opbergen.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de babygym. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan gebruiken en waarmee je rekening dient te houden. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Waarmee moet je rekening houden?

Op het moment dat je denkt dat jouw baby er klaar voor is, kan je hem of haar er dagelijks een paar minuten onder leggen. Houd goed in de gaten hoe jouw kindje erop reageert. Raakt hij of zij snel overprikkeld? Dan is het misschien nog te vroeg om ermee te beginnen. Anders kan je het elke dag een beetje opbouwen.

Ga er zeker in het begin ook gezellig bij liggen, zodat jullie samen alle speeltjes kunnen ontdekken. Het is aan te raden om jouw baby niet langer dan een uur onder een babygym te laten liggen. Jouw kindje ligt dan heel lang in dezelfde positie wat niet heel prettig is. Daarnaast is het belangrijk om er altijd bij te blijven, zodat je goed in de gaten kan houden of er geen ongelukjes gebeuren.

Voor het in gebruik nemen van de gym, is het verstandig om het speelgoed wat eraan hangt goed te checken. Er zijn, zoals hierboven al benoemd is, Europese richtlijnen waar fabrikanten aan moeten voldoen. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje, vandaar dus dat wij altijd de speeltjes van ons kleintje goed nalopen voordat we het geven.

Wat wij sowieso altijd adviseren is om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen op eventuele gebruikersinstructies. Of je bekijkt de website van de fabrikant, want ook hier staan vaak allerlei instructies op. Dan weet je zeker dat je het product op de juiste manier gebruikt.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Graag horen we welk product jij hebt gekocht, in de reacties onderaan deze pagina. Mocht je bepaalde vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we die ook graag hieronder. We komen graag met je in contact. 

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

[wp_show_posts id="3643"]

Plaats een reactie