Flessenborstel: 15x de beste flessenrager van 2024! [Nu Sale]

Een flessenborstel is een onmisbaar hulpmiddel voor iedere papa en mama. Je kan hiermee heel makkelijk de diverse onderdelen van je babyflesjes reinigen én vaak ook de fopspenen van jouw kleine. Het is dan ook niet voor niets een product dat iedere kersverse ouder in huis haalt. Vandaar dat wij dit blog geschreven hebben.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste flessenborstel van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een flessen borstel en waarom je een babyfles borstel precies nodig hebt.

We sluiten af met wat tips over hoe je een flessenrager gebruikt en hoe je de flessenragger het beste kan reinigen. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste flessenborstel van 2024

Wanneer wij producten onderzoeken, houden we standaard rekening met een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste flessenragers kunnen laten zien en dat jij de beste keuze voor jezelf kan maken. 

We nemen je hieronder mee in de beste flessenborstel van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke baby fles borstel kies jij uit? We zijn erg benieuwd.

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn vaak in verschillende kleuren, afmetingen en modellen te verkrijgen. Klik hiervoor even op “Controleer prijs”, om de juiste flessenragger voor jouw baby te vinden. 

Flessenborstel: Onze top 5

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder de top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij iedere flessen reiniger baby vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een flessenreiniger baby kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere gezinnen ook top vinden. Een betere flessenborstel baby ga je dus bijna niet vinden.

Dr Brown flessenborstel

Het eerste product in onze top vijf is de Dr Brown flessenborstel. Deze flessen afwasborstel krijgt momenteel 4 uit 5 sterren en meer dan 130 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

Je kan bij de Dr Brown flessenborstel kiezen uit 4 verschillende kleuren. Tevens is dit item in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar, zodat je voor iedere babyfles een geschikte fles borstel kan vinden. De borstelharen zijn van siliconen gemaakt, waardoor het goed reinigt.

Ook goed om te benoemen: In het handvat vind je een aparte spenenborstel. Dankzij de zuignap plaats je de flessenborstel stevig op het aanrecht, in de gootsteen of aan de keukenmuur. Meer heb je niet nodig toch?

Het doet wat het moet doen en het is handig dat je hem met de zuignap rechtop op het aanrecht kan zetten. De zuignap blijft ook mooi staan als je de borstel eruit pakt erg handig want nu kun je dat met 1 hand doen.

michelle1982

Avent flessenborstel van Philips

Het tweede product in onze top vijf is de Avent flessenborstel van Philips. Deze flesborstel krijgt momenteel 4,2 uit 5 sterren en meer dan 50 reviews op bol.com.

De AVent flessenborstel van Philips is een speciaal ontwikkelde gebogen borstel, met een geribbeld uiteinde. Vanwege deze vorm kan je alle soorten flesjes, spenen en andere producten goed schoonmaken. Wat andere mensen vooral prettig vinden, is dat de borstelharen van dit product goed blijven qua vorm. Wat wil je nog meer?

Dit is de ideale borstel om je flessen en spenen mee schoon te maken. De borstel werkt zowel in de fles als speen en de achterkant van de borstel helpt om melkresten weg te werken in de tuut van de speen.

SanneVG

Flessen borstel van Donkersstuff

Het derde product in onze top vijf is de Flessen borstel van Donkersstuff. Deze fles afwasborstel krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 40 reviews op bol.com.

Wanneer je kiest voor dit item van Donkersstuff, ontvang je in totaal 5 verschillende flessen borstels. Dankzij deze borstels kan je letterlijk iedere fles, speen of ander product schoonmaken. Ook zijn de fles borstels voorzien van een antislip handgreep.

Wat ook fijn is aan dit product, is dat je stapelkorting kan ontvangen wanneer je meerdere verpakkingen tegelijk koopt. Deze korting kan oplopen tot wel 20%, dus doe hier zeker je voordeel mee.

Ik ben zeer tevreden met deze borstels, zijn vrij stevig in de hand en ze doen wat ze moeten doen, ik kan ze aanraden

Riley73

Flessenrager van Rapidmeteor

De vierde borstel voor flessen in onze top vijf is de Flessenrager van Rapidmeteor. Deze afwasborstel fles krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 20 reviews op bol.com.

De flessenrager van Rapidmeteor bestaat uit een setje van twee borstels. Je krijgt een grote borstel van 33 centimeter lang en een smalle borstel van 33 centimeter. Ook zijn de borstels buigbaar en kunnen dus moeilijk te bereiken onderdelen en plekken schoonmaken.

Net als bij de baby fles reiniger van Donkersstuff hierboven, krijg je ook bij Rapidmeteor stapelkorting. Deze korting kan oplopen tot 35%. Al met al dus een meer dan prima babyflessen reiniger als je het ons vraagt.

Goede borstel met juiste lengte voor melflessen, maar wel stevige haren, waardoor ze mss niet alles meekrijgen. Een zachtere variant zou ook fijn zijn!

EDeWee

Flessenreinigers van Fop en Bij

Het laatste product in onze top vijf zijn Flessenreinigers van Fop en Bij. Deze flesborstel krijgt momenteel 4,3 uit 5 sterren en meer dan 15 reviews op bol.com.

Deze flessenreinigers van Fop en Bij bestaat uit een setje van 2 verschillende babyflessen borstels. Ook kan je uit 9 verschillende kleuren kiezen. De borstels bestaan uit flexibele haren. Dit zorgt ervoor dat alle hoekjes in de flessen of spenen goed worden schoongemaakt. Dit product doet dus precies wat je ervan kan verwachten.

Kan de flessen van binnen goed schoon maken, kan er kracht op uit oefenen tijdens het schoonmaken

Hartendc

Zit jouw flessenborstel niet in bovenstaande lijst? Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 200 verschillende flessenborstels op voorraad hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste flessenborstel, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste flessenrager voor jouw situatie vinden.

Wat is een flessenborstel?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een flessenborstel is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Nadat je jouw kleine de fles hebt gegeven, is het van belang om deze fles te reinigen en daarna te steriliseren. Om de babyfles te reinigen zal je echter een borstel nodig hebben. En laat hier nu net de flessenborstel voor ontwikkeld zijn. Een fles afwasborstel is speciaal gemaakt om de flesjes van jouw baby mee te reinigen. Het is letterlijk een afwasborstel, alleen dan in een vorm speciaal voor babyflessen.

Zo´n flessenrager is dus speciaal gemaakt om de fles van jouw baby mee schoon te maken, waarna je het kan steriliseren met een babyfles sterilisator of een sterilisator voor de magnetron.

Een flessen borstel uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken en soorten. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een flessenrager moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we in de volgende alinea even bij stil.

flessenborstel

Waarom een flessen borstel kopen?

Nu je weet wat een flessenborstel is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in wanneer je een babyfles reiniger zou moeten kopen.

Het is van belang om deze redenen goed door te nemen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jouw situatie van toepassing is.

Perfect om babyflessen mee schoon te maken

De eerste reden waarom ouders een flesborstel aanschaffen, is meteen ook een hele belangrijke. Dit product is speciaal ontwikkeld om makkelijk en snel babyflesjes te kunnen reinigen. Maar je kan het ook voor bekers gebruiken, zoals bijvoorbeeld de rietjes beker. De meeste flesborstels zijn dan ook enigszins flexibel, hebben zachte en ruwe haren en (vaak) ook een borsteltje welke je voor spenen kunt gebruiken.

Hierdoor kan je goed bij alle randjes en naadjes van de spenen en de babyfles komen. Ook de bodem is makkelijk te bereiken met een flessenreiniger. Maar er zijn meer voordelen.

Multifunctioneel

Een ander bijkomend voordeel van het kopen van een flessen borstel, is dat sommige producten multifunctioneel zijn. Hiermee bedoelen we dat je met een aantal producten ook de fopspeentjes van jouw baby kan reinigen, zoals we net al even benoemd hebben. Dit verschilt echter wel per product, maar de mogelijkheid is er.

Veel mensen vinden dit prettig, omdat er in een speen natuurlijk ook resten achterblijven. Deze zal je dan ook regelmatig moeten schoonmaken.

Makkelijk in gebruik

De reden dat er ooit een product zoals de afwasborstel ontwikkeld is, is omdat je hiermee makkelijk bepaalde spullen kan schoonmaken. Dat is dan ook de reden dat een item zoals de flessen borstel bestaat.

Het hele doel van dit item is het om jou, als moeder of vader, het zo makkelijk mogelijk te maken om de babyflesjes te reinigen.

Voor iedereen een geschikte flessenborstel

Het laatste voordeel van het kopen van een flessenborstel, is dat je de keuze hebt uit veel verschillende producten. Denk dan aan allerlei verschillende kleuren, modellen, groottes, merken enzovoort. Je hebt bovenaan dit artikel al de allerbeste items kunnen vinden, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer die je kan kopen. 

Hierdoor is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw situatie past. Met dit artikel proberen wij je simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven. 

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarop je een flessenborstel zou kunnen kopen. Maar waar moet je dan rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

flessen borstels

Flessenborstel kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste flessenborstel gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw baby op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Losse flessenrager of setje

Het eerste punt waarmee je rekening dient te houden, is of je een losse flessenreiniger koopt of dat je een setje dat uit meerdere borstels bestaat aanschaft. Dit zal namelijk per merk en per product verschillen. Waar je bij de ene flessenreiniger één borstel ontvangt, krijg je bij het andere merk juist 2, 3 of zelfs meer borstels.

Het liefst heb je er 2 of 3 in huis liggen, omdat een flessenborstel ook vervangen moet worden. Hiervoor zou je dus een setje kunnen aanschaffen, maar dit is niet verplicht natuurlijk.

Met of zonder extra´s

Je wilt niet alleen rekening houden met het aantal stuks dat je koopt, maar ook zeker met hetgeen wat er (eventueel) allemaal extra bijgeleverd kan worden. Het is eerder al kort even benoemd, maar sommige fles borstels hebben ook een borsteltje voor fopspenen. Dus dat is de eerste extra waarmee je rekening kan houden.

Daarnaast worden sommige producten geleverd met een borstelstandaard of met een flessenstandaard. Je kan deze producten vaak ook los aanschaffen, maar dan zal je onderaan de streep meer geld kwijtzijn. Daarnaast zijn het gewoon hele handige extra’s om te hebben.

Materiaalgebruik

Een ander belangrijk punt waarmee je rekening kan houden, is het materiaal waarvan de flessenrager gemaakt is. Het liefst kies je hierbij voor BPA vrij materiaal, maar ook materiaal dat sterk is zoals kunststof en siliconen. Nu zal dit bij de meeste producten wel goed zitten, maar het kan geen kwaad om het te dubbelchecken.

Kleurgebruik

Naast de twee bovengenoemde punten, wil je ook zeker rekening houden met de kleuren van de flessen borstel. Niet iedereen vindt dit punt even belangrijk, maar je kan uit veel verschillende kleuren kiezen. Daarnaast vinden sommige mensen het prettig als de babyspullen qua kleur bij elkaar passen. Denk dan bijvoorbeeld aan een babyblauwe melkpoeder dispenser, met daarbij een bijpassend baby lepeltje of antilek beker.

Reviews van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die anderen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan bekijken en kan beoordelen. 

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw baby aanschaft.

Prijs van de flessenborstel

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een flessenborstel begint vanaf zo’n €5 en kan oplopen tot ongeveer €40, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je dit product gaat kopen. Laten we nu verder gaan met hoe je dit product het beste kan gebruiken.

flessenreinigers

Hoe gebruik je een flessenborstel?

Wanneer je de beste flessenborstel gekocht hebt, is het natuurlijk fijn om te weten hoe je dit product kan gebruiken. Wat we als eerste willen benoemen is dat je sowieso de gebruiksaanwijzing goed moet doornemen. Je vindt hierin vaak instructies over het desbetreffende product. Daarnaast is het ook afhankelijk van welk product je gekocht hebt. Vandaar dat wij je hieronder meenemen in een aantal globale stappen.

Allereerst is het van belang dat je de babyfles uit elkaar haalt en met een warm sopje schoonmaakt. Hiervoor gebruik je dus de flessenborstel, zodat je voedingsresten uit de fles kan halen. Naderhand spoel je alle onderdelen goed af en laat je het op een schone theedoek opdrogen.

Let wel op dat je de babyflessen moet steriliseren, voordat je ze weer gaat gebruiken. Hier moet je ook op allerlei zaken letten, dat wij voor een ander blogartikel bewaren.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de fles borstel. We hebben het alleen nog niet gehad over of dit product het beste kan reinigen. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe maak je de flessenborstel schoon?

Het zal je niets verbazen, maar ook een flessenborstel wil je regelmatig schoonmaken. Sowieso wil je dit product elke maand vervangen, ook wanneer je het goed reinigt. Dit doe je om ervoor te zorgen dat je met een schone fles reiniger de flesjes van jouw kleine schoonmaakt.

Maar waarmee moet je dan allemaal rekening houden en hoe kan je dit aanpakken? Met het volgen van de onderstaande stappen, kom je al een heel eind. De meeste flessenborstels kan je in de vaatwasser reinigen, maar dit is niet bij elk product mogelijk. Vandaar dat je dit van tevoren zal moeten controleren. Mocht jouw flessen reiniger wel in de vaatwasser kunnen, dan kan je de volgende twee simpele stappen volgen.

Allereerst is het van belang dat je de flessen reiniger zelf even schoonmaakt. Je kan dit het beste doen met wat heet water en afwasmiddel. En hiervoor gebruik je jouw eigen afwasborstel. Naderhand is het een kwestie van de flessenborstel toe te voegen aan de bovenste la van je vaatwasser. Je hoeft dit product verder niet de steriliseren of wat dan ook.

Als jij deze stappen volgt, is de kans groot dat jij de flessenborstel goed schoon krijgt. Wat wij sowieso nogmaals willen benadrukken is om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen op eventuele schoonmaakvoorschriften. Of je bekijkt de website van de fabrikant, want ook hier staan vaak allerlei instructies op. 

Flessenragers – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag> Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Graag horen we welke baby flessenborstel jij hebt gekocht, in de reacties onderaan deze pagina. Mocht je bepaalde vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we die ook graag hieronder. We komen graag met je in contact. 

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Plaats een reactie