Babybestek: 13x de beste van 2024! [Lees dit eerst]

Babybestek is onmisbaar in ieder gezin met een baby. Waar je kindje zo’n 4 maanden oud is, zal je hem of haar moeten gaan voeren. Hiervoor heb je simpelweg bestek nodig Vandaar dat wij dit blog geschreven hebben, waar jij alles gaat ontdekken over baby bestek.

In dit artikel nemen wij je mee in het beste baby bestek van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van oefenbestek baby en waarom je het precies nodig hebt.

We sluiten af met wat tips over hoe je het bestek van je baby het beste kan reinigen. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

Het beste babybestek van 2024

Wanneer wij producten onderzoeken, houden we standaard rekening met een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou het beste babybestek kunnen laten zien en dat jij de beste keuze voor jezelf kan maken. 

We nemen je hieronder mee in het beste babybestek van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welk product kies jij uit? We zijn erg benieuwd.

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn vaak in verschillende kleuren en modellen te verkrijgen. Klik hiervoor even op “Controleer prijs”, om het juiste product voor jouw baby te vinden. 

Oefenbestek baby: Onze top 3

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder de top 3, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere gezinnen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Baby bestek van Tiny Panda

Het eerste product in onze top drie is het Baby bestek van Tiny Panda. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 70 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

Dit bestek van Tiny Panda is speciaal gemaakt voor baby’s die voor het eerst hapjes zullen gaan eten. Wat fijn is aan dit product, is dat de hendel extra lang is. Daarbij is dit item gemaakt van zacht, BPA-vrije, foodgrade siliconen en ontvang je in totaal 5 lepeltjes.

De lepels zijn gemakkelijk af te spoelen en ook vaatwasser bestendig! Bovendien is het materiaal hypoallergeen en van nature bestand tegen bacteriegroei, waardoor de eetlepels zelfs voor de allerkleinsten goed zijn geschikt. Meer heb je niet nodig toch?

Fijn vast te houden door zowel volwassenen als baby’s. Enige jammere is dat het doorzichtige deel vrij snel een beetje is verkleurd (na 1x worteltjes was ie al een beetje oranje). Maar daar klaagt mijn zoontje niet over 🙂

MartineJonne

Babybestek van Skip Hop

Het tweede product in onze top drie is het Babybestek van Skip Hop. Dit product krijgt momenteel 4,4 uit 5 sterren en meer dan 50 reviews op bol.com.

Als je gaat voor dit baby besteksetje van Skip Hop, kan je kiezen uit wel 14 verschillende designs en kleuren. Ieder design is nog kleurrijker en schattiger dan de ander. Het wordt geleverd als een setje van een vork en lepel en is geschikt voor kindjes vanaf 12 maanden oud. Dankzij het RVS materiaal roest het niet en is het makkelijk te reinigen. Wat wil je nog meer?

Mooie, kwalitatieve bestekset voor kids. Handgreep is wat dikker, wat leuk is voor je kleintje om meer grip te hebben bij gebruik.

Dorien8733

Oefenbestek baby van Mepal

Het derde product in onze top drie is het Bestek baby van Mepal. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 20 reviews op bol.com.

Dit bestek setje van Mepal bestaat uit een vork, lepel en mesje en is voorzien van de print van een leuk schaapje, gemaakt door Dick Bruna. Tevens wordt het geleverd in een leuke geschenkverpakking, dus het is ook perfect om te geven als cadeautje.

Heb onlangs een tweede setje van dit bestek aangeschaft. Vooral de vork vind ik fijn! Je kan er echt goed mee prikken, maar hij is niet gevaarlijk. Een mes gebruikt mijn zoontje (net 1 ) nog niet. Fijn dat alles in de vaatwasser kan!

Irisirisiris

Zit jouw babybestek niet in bovenstaande lijst? Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze heel veel verschillende soorten bestek voor baby’s op voorraad hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste babybestek, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste baby bestek voor jouw situatie vinden.

Wat is babybestek?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat babybestek is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Wanneer jouw baby zo’n 4 tot 6 maanden oud is, zal er een moment aanbreken waarop jouw kleine vaste voeding zal gaan eten. Dit kan je het beste aan jouw kleintje geven, door middel van bestek. Net als dat volwassen mensen dit ook gebruiken, zal jouw kleine hier ook mee te maken gaan krijgen. Babybestek is daarbij niks anders dan een verzamelnaam voor allerlei producten. Je kan hierbij denken aan lepels, vorkjes en mesjes.

Bestek voor je baby uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, kleuren, materialen en soorten. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan babybestek moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we in de volgende alinea even bij stil.

bestek baby

Waarom babybestek kopen?

Nu je weet wat babybestek is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is van belang om deze redenen goed door te nemen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jouw situatie van toepassing is.

Geef de eerste hapjes voeding aan jouw baby

De allereerste reden waarom ouders bestek voor hun baby aanschaffen, is meteen ook een hele belangrijke. Je hebt simpelweg het juiste product nodig om de (eerste) hapjes voeding aan jouw baby te geven. Of je de voeding dan zelf maakt met de blender voor babyvoeding of koopt in de winkel maakt voor nu niet uit. Babybestek is hier het perfecte product voor.

Het juiste bestek is veilig voor jouw baby

Een ander bijkomend voordeel van het kopen van babybestek, is dat het veilig is voor jouw baby. Hiermee bedoelen we niet alleen het materiaal waarvan dit product gemaakt is, maar ook de grootte, zachtheid en hoe warm het kan worden. Dit product is immers speciaal voor een baby gemaakt, waardoor je ervan uit mag gaan dat er aan allerlei veiligheidseisen wordt voldaan.

Voor iedere baby geschikt bestek

Het laatste voordeel van het kopen van baby bestek, is dat je de keuze hebt uit veel verschillende producten. Denk dan aan allerlei verschillende modellen, merken, kleuren enzovoort. Je hebt bovenaan dit artikel al de allerbeste items kunnen vinden, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer die je kan kopen. 

Hierdoor is de kans groot dat je bestek voor baby vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw baby past. Met dit artikel proberen wij je simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven. 

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarop je bestek voor je baby zou kunnen kopen. Maar waar moet je dan rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

beste babybestek

Babybestek kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij het beste bestek voor je baby gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw baby op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Buigbaarheid en zachtheid

Het eerste punt waarmee je rekening dient te houden, is de buigbaarheid en de zachtheid van het baby bestek. Het tandvlees van jouw kleine is namelijk ook zacht, dus hier zal je het bestek op moeten aanpassen. Daarnaast zal je merken dat een baby lang niet altijd even stil zal zitten, tijdens het eten. Vandaar dat bestek dat enigszins buigbaar is erg handig kan zijn. Op die manier kan het een beetje meebewegen met de bewegingen van jouw baby.

Materiaalgebruik

Een ander belangrijk punt waarmee je rekening dient te houden, is het materiaal waarvan het baby bestek gemaakt is. Hier kunnen we eigenlijk heel simpel in zijn. Het beste is om bestek van kunststof of siliconen aan te schaffen. Dit is zachter voor de mond van je baby. Tevens wil je hierbij opletten dat het 100% BPA-vrij materiaal is.

Je ziet ook weleens bestek van zilver of van hout, maar dit adviseren wij niet. Zilver voelt heel koud aan, kan snel te heet worden en kan scherpe randjes hebben. Hout kan wat sneller kapot gaan, waardoor er makkelijk bacteriën in kunnen huisvesten.

Inhoud van de verpakking

Zoals je bovenin dit artikel hebt kunnen zien, kan babybestek uit diverse onderdelen bestaan. Meestal bevat het een setje van 3 producten, namelijk: een baby vorkje, mesje en één of meerdere baby lepels. Daarom dat je dus met dit punt rekening wilt houden. In de meest ideale situatie koop je een setje die al deze 3 producten bevat.

Hoeveelheid bestek per verpakking

Wanneer je de producten bovenin dit artikel goed bekeken hebt, dan is het je waarschijnlijk opgevallen dat bepaalde verpakkingen geleverd worden met een inhoud van 3 stukken bestek en de ander bijvoorbeeld met 6 stukken bestek.

Je zal hoe dan ook meerdere soorten bestek voor je baby in huis moeten halen. Meestal is het ook zo dat verpakkingen met meer inhoud een lagere prijs per product hebben, dan een verpakking met weinig inhoud.

Babybestek met naam of zonder naam

Het is bij sommige merken mogelijk om het babybestek te personaliseren. Je kan dan de naam van jouw kleintje in het bestek laten zetten. Dit is niet alleen leuk om voor jouw eigen kleintje te kopen, maar bijvoorbeeld ook om weg te geven als kraamcadeau.

Reviews van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die anderen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan bekijken en kan beoordelen. 

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw baby aanschaft.

Prijs van het baby bestek

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van goed baby bestek begint vanaf zo’n €3 en kan oplopen tot ongeveer €95, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je dit product gaat kopen.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over baby bestek. We hebben het alleen nog niet gehad over of dit product het beste kan reinigen. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

babybestek

Hoe maak je baby bestek schoon?

Wanneer je het leukste bestek voor je baby hebt gekocht, is het natuurlijk fijn om te weten hoe je dit product het beste kunt reinigen. Hiermee zorg je ervoor dat jouw kindje altijd met schoon bestek kan eten. Je zal dan ook na iedere voedingsbeurt het bestek moeten reinigen.

Maar hoe doe je dit dan en waarmee moet je dan allemaal rekening houden? Door onderstaande stappen te volgen, kom je erachter dat het helemaal niet zo lastig is. Het reinigen van babybestek kan op twee manieren, namelijk: handmatig of in de vaatwasser. We staan bij beide manieren even stil.

Bij het handmatig schoonmaken van het baby bestek is het van belang dat je heet water, afwasmiddel en een afwasborstel gebruikt. Je gebruikt de afwasborstel om het bestek te reinigen in het hete water, waarin je wat afwasmiddel gedaan hebt. Reinigen met de vaatwasser spreekt voor zich. Hierbij kan je het bestek baby samen met jouw eigen vaat reinigen. Je zou het eventueel ook in de magnetron sterilisator kunnen reinigen, mits je die hebt en mits het past.

Als jij deze stappen volgt, is de kans groot dat jij het bestek van je baby goed schoon krijgt. Wat wij sowieso altijd adviseren is om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen op eventuele schoonmaakvoorschriften. Of je bekijkt de website van de fabrikant, want ook hier staan vaak allerlei instructies op. 

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Graag horen we welk product jij hebt gekocht, in de reacties onderaan deze pagina. Mocht je bepaalde vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we die ook graag hieronder. We komen graag met je in contact. 

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Plaats een reactie