Babyfles: 15x de beste babyflesjes van 2023! [Sale]

De babyfles is een product wat iedere ouder aanschaft, zodra ze een kleine baby verwachten. De baby fles zorgt er namelijk voor dat je jouw kleintje kan voorzien van flesvoeding. Dit is dan ook meteen de reden waarom de meeste ouders een aantal babyflesjes in huis hebben. Jij leert alles wat je moet weten over dit product in onze blog.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste babyfles van 2023. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een babyflesje en waarom je het precies nodig hebt.

We sluiten af met wat tips over hoe je een babyflesje het beste kunt gebruiken, waarmee je rekening dient te houden en hoe je dit product het beste kan reinigen. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste babyfles van 2023

Wanneer wij producten onderzoeken, houden we standaard rekening met een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste baby flesjes kunnen laten zien en dat jij de beste keuze voor jezelf kan maken. 

We nemen je hieronder mee in de beste fles voor baby van 2023, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welk product kies jij uit? We zijn erg benieuwd.

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn vaak in verschillende kleuren, maten en modellen te verkrijgen. Klik hiervoor even op “Controleer prijs”, om het juiste product voor jouw baby te vinden. 

Babyfles: Onze top 3

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder de top 3, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere gezinnen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Babyfles van Dr Brown

Het eerste product in onze top drie is de Babyfles van Dr Brown. Dit product krijgt momenteel 4,4 uit 5 sterren en meer dan 290 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

De bovenstaande baby fles van Dr Brown is geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden en is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren. Het is speciaal ontworpen voor de overgang van fles naar de oefenbeker. Ook voor jongere baby’s heeft dit merk voldoende babyflesjes in het assortiment.

Daarbij wordt dit product geleverd inclusief fase 3 speen en anti-lek tuit, beiden gemaakt van siliconen. Tevens voedt deze baby drinkfles vacuümvrij en zonder luchtbelletjes. Wat wil je nog meer?

Met drie kinderen met Verborgen Reflux is deze fles de beste keuze, ze nemen weinig/geen lucht mee en drinken rustig, waardoor de voeding zo min mogelijk ‘dwars’ zit. Bij ons komt er geen andere fles meer in.

Marilou

Avent babyfles van Philips

Het tweede product in onze top drie is de Avent babyfles van Philips. Dit product krijgt momenteel 4,3 uit 5 sterren en meer dan 70 reviews op bol.com.

Wanneer je gaat voor de bovenstaande Avent babyfles, ontvang je een complete starterskit, bestaande uit: 2 babyflesjes van 125 ml, 2 baby flessen van 260 ml een fles- en speenborstel, een transparante fopspeen en een AirFree ventiel. Dit ventiel houdt lucht uit de speen, zodat je baby minder lucht binnenkrijgt.

Daarbij is dit product te gebruiken vanaf 0 tot 12 maanden. Tevens heb je bij Philips de keuze uit veel verschillende baby drinkflessen. Ook heeft dit product de Baby Innovation Award in 2019 gewonnen. Meer heb je niet nodig toch?

Sowieso zijn de flesjes van Philips Avent van heel goede kwaliteit. Extra leuk meegenomen is het anti colic ventiel tegen reflux. Het is ook helemaal niet erg dat er maar eentje is meegeleverd daar je ook telkens maar een flesje gebruikt en je kan het altijd hergebruiken

BabyL

Baby drinkfles Closer to Nature van Tommee Tippee

Het derde product in onze top drie is de Baby drinkfles Closer to Nature van Tommee Tippee. Dit product krijgt momenteel 4,7 uit 5 sterren en meer dan 40 reviews op bol.com.

Net als de merken hierboven, heeft ook Tommee Tippee diverse producten voor diverse leeftijden in het assortiment. Zo zie je hierboven de Closer to Nature baby drinkfles, wat geschikt is voor baby’s van 0 tot 6 maanden oud. Ook krijg je 2 flessen, wanneer je dit product besteld.

Wat uniek is aan dit product, is dat de speen is ontworpen om de natuurlijke vorm, beweging en zachtheid van de moederborst na te bootsen. Hierdoor doet dit product precies hetgeen wat je ervan mag verwachten.

Wij hebben veel verschillende flessen geprobeerd, en uiteindelijk bleek dit de wonder fles. De fles lekt niet en is prettig in gebruik.

Laydsteef

Zit de fles van jouw baby niet in bovenstaande lijst? Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 750 verschillende babyflesjes op voorraad hebben!

Wat is een babyfles?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een babyfles is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Je hebt ouders die kiezen voor het geven van borstvoeding, het geven van flesvoeding en een combinatie van deze twee. Dankzij de babyfles kan je jouw baby voeding geven. Deze fles bestaat uit simpelweg een fles, meestal gemaakt van glas of plastic, met een hermetisch afgesloten dop.

Bij de fles hoort een flexibele speen die kan worden aangepast aan de mond van de baby, met een klein gaatje waardoor jouw kleintje de vloeistof in de fles opneemt. De werking van de fles maakt daarbij gebruik van het zuiginstinct van baby’s.

Er zijn veel soorten babyflessen: plastic, de glazen babyfles, siliconen, roestvrij staal en zelfs wegwerpflessen. Maar ook zijn er babyflessen die speciaal ontworpen zijn voor baby’s met darmkrampjes. Of die speciaal gevormd zijn om buikpijn of winderigheid te voorkomen. Daarnaast zijn er ook nog flessen in verschillende maten.

Een flesje voor je baby uitkiezen kan best lastig zijn. Je hebt immers de keuze uit veel verschillende producten, zoals je net hebt gelezen. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan de beste baby fles moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we in de volgende alinea even bij stil.

babyflessen

Waarom een babyflesje kopen?

Nu je weet wat een babyfles is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is namelijk een product wat belangrijk is om in huis te halen. Vandaar wat wij je graag meenemen in wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is van belang om deze redenen goed door te nemen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jouw situatie van toepassing is.

Perfect om jouw baby flesvoeding mee te geven

De eerste reden waarom ouders één of meerdere babyflesjes kopen, en tevens ook de meest belangrijke reden, is dat dit product perfect is om jouw kleintje flesvoeding mee te geven. Het is hier immers speciaal voor gemaakt.

Lukt borstvoeding niet of wil je wat flexibel zijn in het geven van de voeding aan je baby, of heb je niet altijd de mogelijkheid om borstvoeding te geven? Met een baby drinkfles, kun jij, maar ook andere gezinsleden, je baby toch afgekolfde moedermelk, babymelk of een andere vloeistof geven.

Ideaal om flesvoeding mee te maken

Een andere belangrijke reden waarom ouders een fles voor hun baby kopen, is dat je hiermee niet alleen jouw baby flesvoeding kan geven. Je kan het er ook mee maken. De babyfles is hier perfect voor. Verderop in onze blog nemen wij jou in een aantal belangrijke punten, zodat je de babyfles op een juiste manier kan gebruiken.

Voor iedere baby een geschikte babyfles

Het laatste voordeel van het kopen van een babyfles, is dat je de keuze hebt uit veel verschillende producten. Je hebt bovenaan dit artikel al de allerbeste items kunnen vinden, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer die je kan kopen. 

Hierdoor is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw situatie past. Met dit artikel proberen wij je simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven. 

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarop je een baby fles zou kunnen kopen. Maar waar moet je dan rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

baby drinkfles

Babyfles kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste fles baby gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw baby op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Leeftijd van jouw kleintje

Het eerste punt waarmee je rekening dient te houden, is de leeftijd van jouw baby. De leeftijd van jouw kleintje bepaalt namelijk wat voor soort babyfles het meest geschikt is, wat de inhoud van de babyfles moet zijn en wat voor soort speen het meest geschikt is.

Soort speen

Naast de leeftijd van jouw kleintje, wil je ook rekening houden met het soort speen dat op de baby fles zit. Ze zijn er in verschillende maten en stroomsnelheden, afhankelijk van hoe oud je kleintje is. Maar ook moet je hierbij rekening houden met het zuigvermogen van je baby. Dit heeft invloed op de keuze voor een fles met een langzame, medium of snelle speen.

 • Langzaam stromende spenen zijn voor pasgeboren baby’s tot 3 maanden, om te voorkomen dat ze te veel eten of stikken.
 • Middelgrote spenen zijn voor baby’s van 3 tot 12 maanden.
 • Snelstromende spenen zijn voor peuters van 12-18 maanden om het voeden te versnellen.

Tip; Als je kiest voor een silicone speen, dan kies je voor een ergonomisch goede speen. Deze spenen zijn niet allen gemakkelijk schoon te maken, maar lijken ook heel erg op de vorm van de natuurlijke tepel.

Materiaalgebruik

Een ander belangrijk punt waarmee je rekening dient te houden, is het materiaal waarvan de babyfles gemaakt is. Dit materiaal moet namelijk BPA vrij zijn en veilig zijn voor iedere baby. Nu mag je er wel vanuit gaan dat dit bij de grote merken wel op orde zal zijn, maar het kan geen kwaad om het te controleren.

Daarbij zullen de meeste babyflesjes gemaakt zijn van diverse soorten BPA vrij kunststof of glas, waarbij het speentje vaak gemaakt is van siliconen. Je haalt dit soort informatie uit de productomschrijving, dus neem dat zeker goed door.

Inhoud van de babyfles

Naast de drie bovengenoemde punten, wil je ook zeker rekening houden met de inhoud van de babyfles. Veel babyflessen hebben een inhoud tussen de 240 en 330 milliliter, wat eigenlijk wel geschikt is voor iedere baby en een normale voeding.

Maar voor een jonge baby kan je ook een wat kleinere fles kopen, van bijvoorbeeld 125 of 150 milliliter. Dit is echter geen must, maar het is wel iets waarmee je rekening kan houden.

Losse fles, meerdere babyflessen of starter set

Wellicht was het je al opgevallen, na het zien van de producten bovenin dit artikel. Je kan namelijk kiezen uit een losse baby fles, een complete starter set of zogenoemde duopack of triopacks. Een starter set is voor iedere ouder geschikt, maar er zijn ook genoeg situaties waarin je een losse fles of een paar flessen wilt kopen.

Het is sowieso verstandig om minimaal 3 flessen in huis te halen. Daarbij is de prijs per fles ook vaak lager, wanneer je er meerdere tegelijk koopt. En dit is dan weer prettig voor je portemonnee.

Reviews van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die anderen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan bekijken en kan beoordelen. 

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw baby aanschaft.

Prijs van de babyfles

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een babyfles begint vanaf zo’n €8 en kan oplopen tot ongeveer €75, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je dit product gaat kopen. Laten we nu verder gaan met hoe je dit product op een veilige manier kan gebruiken.

babyfles

Hoe gebruik je een babyfles en waarmee moet je rekening houden?

Wanneer je de beste fles voor je baby gekocht hebt, is het natuurlijk fijn om te weten hoe je dit product op de juiste manier gebruikt. Ook wil je weten waarmee je allemaal rekening mee kan houden.

Het gebruiken van een baby drinkfles lijkt namelijk eenvoudig, maar het verreist toch wel goede hygiënenormen en richtlijnen die je moet toepassen voordat je baby veilig gevoed kan worden. We nemen je hieronder daarom mee in een aantal belangrijke tips:

 1. Was eerst je eigen handen heel goed.
 2. Controleer daarna of de fles en de speen schoon zijn.
 3. Verwarm het water voor de fles en zet het melkpoeder klaar. Hiervoor moet je het juiste water gebruiken. Aangeraden wordt om het water tijdens de eerste 6 maanden altijd eerst te koken, zodat ziektekiemen en bacteriën niet in de voeding terecht kunnen komen.
 4. Vul de fles met de aangegeven hoeveelheid water op een ideale temperatuur. Dit is rond de 37 graden. Deze temperatuur komt overeen met de gemiddelde lichaamstemperatuur van jouw kleintje.
 5. Voeg melkpoeder toe aan het warme water. Volg de hoeveelheidsspecificaties van de fabrikant.
 6. Sluit de fles zorgvuldig af en laat de melkpoeder oplossen door de fles te schudden. Ga net zo lang door tot er geen klontjes meer zichtbaar zijn.
 7. Controleer of de temperatuur van de melk niet te hoog is. Om dit te testen kun je een druppel melk op de binnenkant van je pols deponeren. Als de melk nog te heet is, kun je baby drinkfles nog een paar minuten laten staan ​​of onder koud water houden. Proef niet zelf of de melk koud genoeg is, dit is niet goed omdat je ziektekiemen kan overdragen op je kindje.

Met het volgen van de bovenstaande tips kom je al een heel eind. Mocht je twijfelen of bepaalde dingen lastig vinden, kan je altijd contact opnemen met je kraamhulp.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de babyfles. We hebben het alleen nog niet gehad over of dit product het beste kan reinigen. Daarom dat wij daar nu bij stil gaan staan.

beste babyfles

Hoe maak je een babyfles schoon?

Een baby drinkfles moet na elk gebruik grondig worden schoongemaakt om overtollige melk en bacteriën te verwijderen. Per fles kan het advies over het reinigen verschillen, dus het is heel belangrijk om bij het in gebruik nemen van de babyfles, de instructies voor het reinigen eerst goed te lezen.

Maar hoe maak je dit product dan het beste schoon en waarmee moet je rekening houden? Het is gelukkig niet zo heel lastig en je komt al een heel eind met het volgen van de onderstaande tips.

Wat wij als eerste willen adviseren is om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen op eventuele schoonmaakvoorschriften. Of je bekijkt de website van de fabrikant, want ook hier staan vaak allerlei instructies op. Dan weet je zeker dat je het baby flesje op de juiste manier schoonmaakt. Het reinigingsproces is ook afhankelijk van hoe oud jouw kleintje is, dus daar nemen wij je hieronder in mee.

Zo maak je de baby fles schoon

De eerste tip die we jou mee willen geven is dat je nieuwe flessen en spenen wilt steriliseren, voordat je dit voor het eerst gaat gebruiken. Daarnaast wil je de fles en speen meteen uitspoelen onder stromend water, wanneer je kleintje klaar is met drinken.

Wanneer jouw baby tot zo’n 6 maanden oud is, wil je de babyfles en speen telkens na gebruik steriliseren. Hiermee dood je namelijk de bacteriën. In de alinea hieronder duiken we dieper in hoe je de baby fles kan steriliseren.

Wanneer jouw kleintje ouder is dan 6 maanden, kan je de babyfles 1 tot 3 keer per week steriliseren. Naarmate je kleintje ouder wordt, zal je op den duur niet meer hoeven te steriliseren. Maar je wilt de baby fles wel na ieder gebruik goed schoonmaken. Dit doe je zo:

 • Was de fles en speen met warm zeepsop. Tip; gebruik een speciale flessenrager om vuil op moeilijk bereikbare plaatsen te verwijderen
 • Hierna spoel je de fles en de speen om met schoon water
 • Als laatste laat je de fles en speen goed ondersteboven drogen

De babyfles steriliseren doe je zo

Om mogelijke schadelijke bacteriën en ziektekiemen te doden, zal je de babyfles (regelmatig) moeten steriliseren. Dit is afhankelijk van de leeftijd van jouw kindje, zoals we net benoemd hebben. Wij nemen je hieronder mee in de 4 meest populaire methodes, in willekeurige volgorde:

 1. Met desinfecteer schoonmaakmiddelen; Dit zijn chemische middelen die je moet verdunnen met water en waar je de fles zo’n 30 minuten in moet laten weken.
 2. Kokend water; Als je de fles en speen 5 minuten mee laat koken in een pan met kokend water en daarna afkoelt, zullen schadelijke bacteriën ook worden gedood.
 3. Sterilisatoren op basis van stoom; Dit zijn speciale apparaten waar je de fles in kan plaatsen. Vervolgens wordt er met stoom gesteriliseerd. Een magnetronsterilisator of babyfles sterilisator is hier een goed voorbeeld van
 4. Vaatwasser; Ook hierin kan je de fles desinfecteren omdat er warmte en stoom aan te pas komt. Hiervoor moet je de fles wel op het bovenste rek plaatsen en geen andere dingen in de vaatwasser stoppen.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artike len hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Graag horen we welk product jij hebt gekocht, in de reacties onderaan deze pagina. Mocht je bepaalde vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we die ook graag hieronder. We komen graag met je in contact. 

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Plaats een reactie