Magnetron sterilisator: 11x de beste van 2023! [Nu Korting]

De magnetron sterilisator is het perfecte hulpmiddel voor mensen die een magnetron in huis hebben en daarmee flesjes en spenen willen steriliseren. Het is één van de producten die je hiervoor kan gebruiken. Vandaar dat wij dit blog hebben geschreven, waarmee we jou alles leren over dit product.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste magnetron sterilisator van 2023. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van dit product en waarom je het precies nodig hebt.

We sluiten af met wat tips over hoe een magnetron sterilisator werkt en hoe je het gebruikt en hoe je dit product het beste kan reinigen. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste magnetron sterilisator van 2023

Wanneer wij producten onderzoeken, houden we standaard rekening met een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste magnetron sterilisators kunnen laten zien en dat jij de beste keuze voor jezelf kan maken. 

We nemen je hieronder mee in de beste magnetron sterilisator van 2023, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welk product kies jij uit? We zijn erg benieuwd.

Goed om even aan te geven: onderstaande magnetron sterilisators zijn vaak in verschillende kleuren en modellen te verkrijgen. Klik hiervoor even op “Controleer prijs”, om het juiste product voor jouw baby te vinden. 

Magnetron sterilisator: Onze top 5

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder de top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere gezinnen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Magnetron sterilisator Avent van Philips

Het eerste product in onze top vijf is de Magnetron sterilisator Avent van Philips. Dit product krijgt momenteel 4,4 uit 5 sterren en meer dan 30 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

De Avent van Philips heeft een waterreservoir met een maximale inhoud van 200 milliliter. Hierbij heeft dit item een capaciteit van 4 flesjes en nog wat losse babyspullen. Tevens wordt het geleverd met een handige tang.

De magnetronsterilisator heeft clips aan de zijkant voor extra veiligheid. De clips sluiten het deksel goed af, zodat er geen heet water kan worden gemorst als je de sterilisator uit de magnetron pakt. De handgrepen zijn zo gemaakt dat ze koel blijven, zodat je de sterilisator veilig kunt vastpakken. Wat wil je nog meer?

Super snel en handig in gebruik; geen gedoe meer met uitkoken in pannen. Aan het einde van de dag zet ik mijn (4 grote) flessen in deze sterilisator en ik heb er verder geen omkijken meer naar. Ideaal!

MamaRotterdam

Magnetronsterilisator van Alecto

Het tweede product in onze top vijf is de Magnetronsterilisator van Alecto. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 25 reviews op bol.com.

De sterilisator van Alecto heeft een capaciteit van 200 milliliter, wat je perfect kan afmeten met het meegeleverde maatbekertje van 120 milliliter. Daarbij kan je 4 flesjes van 150 milliliter kwijt en zou dit product in elk gangbare magnetron moeten passen.

Ook wordt dit product van Alecto geleverd met een handige tang, zodat je de flesjes perfect uit de magnetronsterilisator kan halen. Meer heb je niet nodig toch?

Prima sterilisator. Wij gebruiken de grote brede flessen van Difrax en dat past prima. Er past dan zelfs nog een flessenborstel en twee fopspenen bij! Mensen die klagen over een te kleine maatbeker snap ik niet zo goed. Hoe veel moeite is het om het bekertje twee keer te vullen?!

RenegadeH

Magnetron sterilisator van Dr Brown

Het derde product in onze top vijf is de Magnetron sterilisator van Dr Brown. Dit product krijgt momenteel 3,9 uit 5 sterren en meer dan 12 reviews op bol.com.

Dit item van Dr Brown heeft een capaciteit van 4 flesjes, net als de twee producten hierboven. Wel goed om te weten is dat dit product alleen geschikt is voor een magnetron met een draaiplateau. Voor andere magnetrons kan je dit product dus niet gebruiken.

De sterilisator wordt tevens geleverd met een tang, waarmee je de flessen en spenen gemakkelijk uit de sterilisator kunt halen. Al met al dus een prima product als je het ons vraagt.

Super handige sterilisator. Makkelijk alle flessen en evt spenen erin en met het water wat erin zit gaat ie stomen en wordt alles mooi gesteriliseerd. Enige nadeel dat ie best groot is, paste bij mij maar net in de magnetron!

Marloes171

Magnetronsterilisator van Difrax

Het vierde product in onze top vijf is de Magnetronsterilisator van Difrax. Dit product krijgt momenteel 3,9 uit 5 sterren en meer dan 8 reviews op bol.com.

Net als de eerder genoemde producten, heeft ook de magnetronsterilisator van Difrax een capaciteit van 4 flesjes en dan nog wat ruimte voor andere kleine babyspullen. De handgrepen van dit producten worden niet heet, waardoor je het veilig uit de magnetron kan halen. En je kunt het deksel er mooi stevig opzetten. Dit product doet dus precies wat je ervan kan verwachten.

Prima sterilisator. Passen 4 flessen in van difrax en soms ook andere merken flesjes in gedaan. Werkt prima! Vind het veel handiger dan de flessen uitkoken.

Natasja909090

Magnetron sterilisator van Tommee Tippee

Het laatste product in onze top vijf is de Magnetron sterilisator van Tommee Tippee. Dit product krijgt momenteel 5 uit 5 sterren en 1 review op bol.com.

Dit product van Tommee Tippee heeft de capaciteit voor vier flesjes met de bijbehorende accessoires. Omdat het een licht en compact product is, is het makkelijk mee te nemen en past het in bijna elk type magnetron.

Wat ook uniek is bij dit product is dat het geleverd wordt met een fles van 150 ml, een fopspeen geschikt voor baby’s van 0 tot 6 maanden oud en een fopspeen clip voor de speenkoord.

geweldig!! een van mijn favoriete producten. makkelijk in gebruik, heft genoeg ruimte voor vier flessen. kan hem dichtdrukken dus hij gaat niet zomaar open. flessen blijven gesteriliseerd totdat je hem open maakt

Cressywifey

Zit jouw magnetron sterilisator niet in bovenstaande lijst? Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 130 verschillende items op voorraad hebben!

Wat is een magnetron sterilisator?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een magnetron sterilisator is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

We kunnen de magnetron sterilisator het beste omschrijven als een bak waarin je de flessen en spenen van je baby doet. Vervolgens kan je hier wat water aan toevoegen waarna je het een korte tijd in de magnetron zet. Doordat het water zal veranderen in stoom, zullen de flessen en spenen van je baby gesteriliseerd worden.

Afhankelijk van wat voor product je gekocht hebt, kan dit een paar minuten in beslag nemen. Het is dan ook vooral geschikt voor mensen die al een magnetron in huis hebben, omdat je zonder magnetron niet ver zal komen.

Een magnetron sterilisator uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken en soorten. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een sterilisator voor in de magnetron moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we in de volgende alinea even bij stil.

dr brown magnetron sterilisator

Waarom een magnetron sterilisator kopen?

Nu je weet wat een magnetron sterilisator is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is van belang om deze redenen goed door te nemen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jouw situatie van toepassing is.

Dood 99,9% van alle bacterien

De eerste reden voor mensen om een magnetron sterilisator te kopen, is meteen ook een hele belangrijke. Omdat dit product werkt op basis van natuurlijke stoomsterilisatie, zal 99,9% van alle schadelijke bacteriën in babyflessen, baby lepels of spenen gedood worden. Deze sterilisatiemethode met stoom wordt ook door ziekenhuizen gebruikt, dus je mag ervan uitgaan dat dit precies doet wat je ervan kan verwachten.

Bespaar een hoop tijd

Het tweede voordeel dat dit product je kan bieden, is dat het je een hoop tijd en moeite bespaart. Het hele doel van dit item is immers om babyspullen in de magnetron te steriliseren. Als je dit met de hand zou moeten doen, zou je dat ontzettend veel tijd en moeite kosten.

Relatief goedkoop

Een ander voordeel van het kopen van een sterilisator voor in de magnetron, is dat het goedkoper is dan een (elektrische) flessen sterilisator. Beide producten lijken op elkaar, alleen er is wel een wezenlijk verschil. Een magnetron sterilisator gebruik je in de magnetron en een flessen sterilisator heeft een intern apparaat dat stoom opwekt. Dit gebruik je dus niet in de magnetron en daarom dat dit vaak een duurder product is om aan te schaffen.

Voor iedere situatie een geschikte magnetron sterilisator

Het laatste voordeel van het kopen van een magnetron sterilisator, is dat je de keuze hebt uit veel verschillende producten. Denk dan aan allerlei verschillende modellen, merken, andere technische snufjes enzovoort. Je hebt bovenaan dit artikel al de allerbeste items kunnen vinden, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer die je kan kopen. 

Hierdoor is de kans groot dat je een product vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw baby past. Met dit artikel proberen wij je simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven. 

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarop je een magnetron sterilisator zou kunnen kopen. Maar waar moet je dan rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

magnetronsterilisator

Magnetron sterilisator kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste magnetron sterilisator gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw baby op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Capaciteit

Allereerst is het goed om rekening te houden met de capaciteit van de magnetron sterilisator. Hiermee bedoelen we vooral hoeveel flesjes, spenen of andere spullen jij hierin kwijt kan. Dit zal namelijk per product verschillen.

Zo heeft het ene item een capaciteit van 4 flesjes en het andere product juist een capaciteit van 6 flesjes. Neem daarom goed de productomschrijving door, zodat je precies weet hoeveel spullen je in de magnetron sterilisator kwijt kan.

Grootte van de magnetron sterilisator

Een ander belangrijk punt waarmee je rekening dient te houden, is de omvang van je magnetron. Je wilt natuurlijk wel dat dit product in jouw magnetron past. Een sterilisator voor in de magnetron is in diverse afmetingen te verkrijgen.

Hiervoor kan je het beste de product omschrijving doornemen, omdat hier vaak de afmetingen van de sterilisator in vermeld staan. Daarnaast kan je eventueel de breedte, hoogte en diepte van de binnenkant van je magnetron opmeten.

Welk type bekers

Het zal je wellicht opgevallen zijn, maar sommige magnetron sterilisators hebben voorgevormde houders waar je de bekers van een specifiek merk in kan neerzetten. Er zijn ook producten op de markt die geen interne houders hebben en waar je de spullen zo los in kan leggen.

Niet iedereen zal dit punt even belangrijk vinden, maar het is goed om te weten dat je hiermee rekening kan houden.

Met of zonder tang

Naast de bovengenoemde punten, kan het ook belangrijk zijn om te kijken of de sterilisator geleverd wordt met of zonder tang. Hiermee kan je de spullen van je baby oppakken, zodra de sterilisator net zijn werk gedaan heeft.

Je zal namelijk merken dat de babyspullen dan best wel warm kunnen zijn. In die zin maakt de tang het een stuk makkelijker voor jezelf én voorkom je dat je te hete spullen moet aanraken.

Reviews van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die anderen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan bekijken en kan beoordelen. 

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw baby aanschaft.

Prijs van de magnetron sterilisator

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een goede magnetron sterilisator begint vanaf zo’n €20 en kan oplopen tot ongeveer €150, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je dit product gaat kopen.

difrax sterilisator

Hoe werkt een magnetron sterilisator en hoe gebruik je het?

Wanneer je de beste magnetron sterilisator gekocht hebt, is het natuurlijk fijn om te weten hoe je dit product kan gebruiken. Wat we als eerste willen benoemen is dat je sowieso de gebruiksaanwijzing goed moet doornemen. Het ene product werkt namelijk anders dan het andere, dus je wilt zeker weten dat je het op de juiste manier gebruikt. Onderstaande stappen gelden grofweg voor de meeste producten, dus die kan je ook doornemen.

Allereerst is het van belang om de sterilisator te vullen met spullen. Dit zullen vooral babyflesjes zijn, maar ook dingen zoals fopspenen. Spoel deze producten eerst even om en reinig ze met een flessenborstel, zodat het meest grove vuil er alvast uit is.

De magnetron sterilisator wordt daarna gevuld met een laagje water. Hierdoor kan er namelijk stoom in de magnetron sterilisator ontstaan. Door de stoom worden de flessen ontdaan van schadelijke bacteriën. Soms zie je dat men een waterkoker gebruikt om de sterilisator te vullen met kokend water.

Hoe snel de flesjes gereinigd worden is een beetje afhankelijk van het vermogen van je magnetron. Met een hoog vermogen zijn de flesjes na 4 tot 6 minuten klaar. Op een gemiddeld vermogen heb je ongeveer 6-10 minuten nodig. Zolang de deksel van de sterilisator dicht blijft, zullen de flesjes zo’n 24 uur steriel blijven. Lees voor de zekerheid de gebruiksaanwijzing goed door, zodat je zeker weet dat je dit product op de juiste manier gebruikt.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de magnetron sterilisator. We hebben het alleen nog niet gehad over of dit product het beste kan reinigen. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe maak je een magnetron sterilisator schoon?

Het zal je niets verbazen, maar ook een magnetron sterilisator zal je regelmatig schoon moeten maken. Dit doe je om de groei van schadelijke bacteriën te voorkomen. Waar je bij andere producten vaak aan de slag moet met schoonmaakmiddel en afwasborstels, hoeft dat bij een magnetron sterilisator niet. Dit product reinigt eigenlijk zichzelf, zodra je de spullen van jouw baby gaat steriliseren. En zo simpel is het eigenlijk!

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Graag horen we welk product jij hebt gekocht, in de reacties onderaan deze pagina. Mocht je bepaalde vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we die ook graag hieronder. We komen graag met je in contact. 

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Plaats een reactie