Wagenspanner hout: 11x de beste van 2023! [Beste Test]

De wagenspanner hout: Met een wagenspanner geef je jouw kleine vele urenlang speelplezier. Niet voor niets zal je een houten wagenspanner in veel kinderwagens tegenkomen. Vandaar dat wij dit blog hebben geschreven.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste wagenspanner van hout van 2023. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een houten kinderwagenspanner en waarom je het precies nodig hebt.

We sluiten af met hoe je een houten wagenhanger het beste kunt bevestigen, of het wel echt veilig is voor jouw kleintje en waarmee je rekening dient te houden, als je de wagenspanner hout wilt schoonmaken. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de comments onderaan de pagina!

De beste wagenspanner hout van 2023

Wanneer wij producten onderzoeken, houden we standaard rekening met een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen en populariteit.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste producten kunnen laten zien en dat jij de beste keuze voor jezelf kan maken. 

We nemen je hieronder mee in de beste wagenspanner hout van 2023, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog! Welke buggy spanner hout kies jij voor jouw kleintje uit?

Goed om even aan te geven: onderstaande producten zijn vaak in verschillende kleuren, vormen en designs te verkrijgen. Klik hiervoor even op “Controleer prijs”, om de juiste houten kinderwagenspanner te vinden. 

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Neem dan hier even een kijkje bij Bol.com, waar ze meer dan 140 verschillende houten wagenhangers op voorraad hebben!

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste wagenspanner hout, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste houten wagenspanner voor jouw situatie vinden.

Wat is een wagenspanner hout?

Als het goed is heb je, na het zien van de bovenstaande producten, een goed idee van wat een wagenspanner hout is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij het je graag nog een keer uit.

Als ouder wil je graag dat je kleintje zich goed voelt, ook tijdens lange autoritten. Hiervoor kun je een wagenspanner hout gebruiken. Dit is een soort slinger die je vast kan maken aan je autostoeltje of kinderwagen. Je kan het een beetje vergelijken met een box spiraal voor in de babybox.

Aan deze slinger zitten dan bijvoorbeeld leuke diertjes, vormpjes, speeltjes of mooie kleuren. Je baby heeft dan onderweg mooi iets om naar te kijken én mee te spelen.

Zo’n spanner heb je dus niet écht nodig. Maar ze zijn wel ontzettend leuk! Je kindje kan focussen op de vormen en kleuren. Sommigen hebben ook speeltjes eraan hangen, zoals een rammelaar hout, bijt ring baby of een spiegeltje. Zo kan jouw kind van alles ontdekken tijdens de autorit of wandeling. Het stimuleert ook nog eens de hand-oog coördinatie van jouw kindje.

Een wagenspanner van hout voor je baby uitkiezen kan best lastig zijn, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten, vormen en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Waarom zou je dan een wagenspanner hout moeten kopen en welke eventuele voordelen brengt dit met zich mee? Daar staan we in de volgende alinea even bij stil.

wagenspanner hout

Waarom een houten wagenspanner kopen?

Nu je weet wat een houten wagenspanner is én welke de beste zijn, is het belangrijk om te kijken naar de diverse redenen wanneer je een kinderwagen wagenspanner hout zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt. Vandaar wat wij je graag meenemen in wanneer je dit product zou moeten kopen.

Het is van belang om deze redenen goed door te nemen, zodat jij voor jezelf kan bepalen welke reden het meest op jouw situatie van toepassing is.

Uren speelplezier met een wagenspanner hout

Het eerste voordeel dat een wagenspanner hout kan bieden, is meteen ook een hele belangrijke. Het is namelijk een product dat jouw kleintje veel én lang plezier kan geven.

Een lange autorit of wandeling is voor jouw kind niet altijd even leuk. Op een gegeven moment wil jouw baby toch ook wel wat aandacht krijgen en iets te doen hebben. De leukste houten wagenhangers zorgen ervoor dat jouw baby is afgeleid door de felle kleuren en leuke vormen.

Je hoeft tijdens het rijden dus niet continu op jouw kind te letten, waardoor jij ook weer rustiger bent. Ga bijvoorbeeld gezellig samen wandelen met een houten kinderwagenspanner. Is jouw kindje wel klaar met het wandelen? Dan kan je kleintje lekker met de houten hangers spelen.

Het stimuleert de hand-oog coördinatie

Een ander bijkomend voordeel is dat de wagenspanner hout ook bepaalde motoriek kan helpen ontwikkelen. Veel van de hangers aan de wagenspanner zijn bedoeld om mee te spelen.

Zo hebben sommige wagen spanners van hout bijvoorbeeld één of meerdere rammelaartjes, zodat jouw kindje onderweg lekker kan rammelen. Omdat de houten wagenhangers voor het hoofd hangen, moet jouw baby hiervoor reiken en grijpen. Doordat ze dit oefenen, zullen ze hier ook beter in worden.

Het kan bijvoorbeeld ook leuk zijn als een hanger een geluidje maakt als jouw kind ertegenaan slaat of een toeter waar hij in moet knijpen. Op die manier heeft jouw kind niet alleen speelplezier, maar oefent hij of zij ook de motoriek.

Wagenspanners van hout zijn makkelijk in gebruik

De wagenhangers van hout zijn altijd vast en weer los te maken aan autozitjes en wandelwagens. Heb je het nodig in de auto? Zet het dan vast aan het autostoeltje. Wil je vervolgens gaan wandelen? Geen probleem! Zet het vast aan de kinderwagen en je hebt een houten kinderwagenspanner!

In plaats van meerdere te gebruiken, kan je ook een paar verschillende kopen, bijvoorbeeld in andere kleuren of met andere vormen. Op die manier kan je ook heel makkelijk wisselen tussen de verschillende houten wagenspanners, waardoor jouw kindje ook aandachtig blijft.

Voor iedere baby een geschikte houten wagenspanner

Het laatste voordeel van het kopen van een wagenspanner hout, is dat je de keuze hebt uit veel verschillende producten. Je hebt bovenaan dit artikel al de allerbeste items kunnen vinden, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer producten waaruit je zou kunnen kiezen. 

Dankzij dit grote aanbod is de kans groot dat je een houten wandelwagenspanner vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw baby past. Met dit artikel proberen wij je simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarop je een wagenspanner hout zou kunnen kopen. Maar waar moet je dan rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

kinderwagenspanner hout

Wagenspanner van hout kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste wagenspanner hout gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat jouw baby op dat moment nodig heeft.

Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten. Wij hebben de belangrijkste functies waar je op kan letten, hieronder opgesomd.

Wat voor hangers aan de wagenspanner hout

Allereerst is het goed om te kijken naar het soort hangers dat aan de wagenspanner hout hangt. Zijn dit hangers die jouw kindje interessant vindt? En wil je graag hangers die geluid maken of juist niet? Bekijk goed hoe groot ze zijn, welke vorm ze hebben en wat jouw kindje ermee kan doen.

Je wilt graag hangers in opvallende kleuren die makkelijk de aandacht van jouw kindje trekken of die een bepaalde opvallende vorm hebben.

Ook heb je bovenin dit artikel al kunnen zien dat er allerlei verschillende soorten te verkrijgen zijn. Hierdoor is er voor ieder kindje wel wat te vinden.

Hoe moet je de houten wagenspanner bevestigen

Let ook op hoe de wagenspanner hout bevestigd moet worden. Je wilt graag een systeem dat makkelijk te bevestigen is, maar ook goed blijft zitten. De meeste maken gebruik van clips, haken of klemmetjes.

Maar wanneer je graag een wagenspanner hout voor jouw Maxi-Cosi gebruikt, dan heb je er juist één nodig met lussen. Verderop in dit artikel staan we stil bij de diverse manieren waarop je dit item kan bevestigen.

Materiaalgebruik

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden, is het materiaal waarvan het wagenspanner hout gemaakt is. Dit zegt enerzijds iets over de kwaliteit en de duurzaamheid, maar anderzijds bijvoorbeeld ook over sterkte van dit product.

Je kan hierbij echt allerlei kanten op gaan. Zo zijn er houten wagenhangers op de markt die gemaakt kunnen worden van diverse soorten hout. Sommige wagenspanners zijn bijvoorbeeld gemaakt van onbehandeld beukenhout en zijn vrij van siliconen. Andere houten kinderwagenhangertjes kunnen juist voorzien zien van zowel houten kralen als siliconen kralen.

Dit maakt het zowel duurzaam als veilig. Daarnaast gaat houten speelgoed over het algemeen ook lang mee. Voor speeltjes gemaakt van stof, kan je kiezen voor ecologisch katoen of duurzame stof.

Vormgeving en design

Naast de bovengenoemde punten, wil je ook rekening houden met de vormgeving en het design van de wagenspanner hout. Hiermee bedoelen we vooral hoe het product eruit ziet, welke kleuren het heeft, met of zonder naam van jouw kleintje, de vorm enzovoort.

Zoals je bovenin dit artikel hebt kunnen zien, kan je echt uit veel verschillende kleuren, prints, vormen en designs kiezen.

Met of zonder naam

Het is tegenwoordig mogelijk om een wagenspanner van hout hout met naam aan te schaffen. Dit doe je vooral bij bol.com. Je besteld simpelweg een kinderwagenspanner van hout en je kan na het bestellen de naam van jouw kleintje doorgeven. Erg leuk om als kraam cadeau te geven, maar ook om voor jouw eigen kindje te kopen natuurlijk.

Reviews van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Check ook zeker of deze ervaringen eerlijk/gegrond zijn, voordat je een product besteld.

Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die anderen met bepaalde producten hebben. Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan bekijken en kan beoordelen. 

Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten voor jouw baby aanschaft.

Prijs van de houten wagenspanner

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een wagen spanner hout begint vanaf zo’n €10 en kan oplopen tot ongeveer €50, voor als je het beste van het beste wilt hebben. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je dit product gaat kopen.

Laten we nu verder gaan met hoe je dit product op de juiste manier kunt bevestigen en waarmee je rekening dient te houden.

houten wagenspanner

Hoe bevestig je een wagenspanner hout en waarmee rekening houden?

Wanneer je de beste wagenspanner hout voor jouw kleintje hebt gekocht, is het natuurlijk fijn om te weten hoe je dit item kan bevestigen. Wat we wel willen benoemen is dat dit per product kan verschillen.

Vandaar dat wij je hieronder meenemen in een globale uitleg. Neem sowieso van tevoren de gebruiksaanwijzing door, zodat je zeker weet dat je de houten wagenhanger op de juiste manier bevestigd.

Het bevestigen van een kinderwagenspanner van hout aan een kinderwagen gebeurt met clips, haken of klemmetjes. Deze maak je dan vast aan de kap. Bij de meeste kinderwagens zitten twee flapjes of lusjes achter de harde rand van de kap. Hier maak je de wagenspanner hout aan vast.

Heeft jouw kinderwagen dit niet? Vouw dan kleine stukjes van het stof van de kap dubbel en bevestig hier de clip aan. Als jouw kap een dunne rand heeft aan de voorzijde zou je de clip ook hieraan vast kunnen maken. Kijk dan wel goed of de rand niet te dik is.

Wil je een wagenspanner hout voor aan jouw Maxi-Cosi? Dan gebruik je de varianten met lusjes. Je vouwt dan aan elke kant de knoop om de beugel heen en deze haal je vervolgens terug door de lus. Het is wel ook mogelijk om de variant met clips of klemmen te gebruiken — dan maak je de spanner ook vast aan de kap.

Kijk voordat jij de houten wagenspanner koopt dus eerst goed naar jouw kinderwagen, autostoeltje of Maxi-Cosi. Hebben ze plekken waar jij de spanner aan kan bevestigen? En welk systeem is dan het meest praktisch? Vooral wanneer je de wagenspanner hout op meerdere plekken wilt gebruiken, moet je goed kijken naar de stevigheid van de sluiting.

Is een wagenspanner van hout wel veilig om te gebruiken?

Een wagenspanner hout is zeker veilig om te gebruiken. Wel is het belangrijk dat je de spanner niet als ‘gewoon’ speelgoed gebruikt. Het zijn echt accessoires voor jouw baby om naar te kijken en aan te raken.

Zeker wanneer er kralen aanzitten, kan jouw kind deze er misschien aftrekken en in zijn mond stoppen. Zorg er dus ook voor dat de spanner op een goede hoogte hangt en niet afzakt. Dan kan jouw kind ook niet bij de kleine onderdelen.

We adviseren ook om jouw kind alleen met de wagenspanner hout te laten spelen, als jij of een andere volwassene het in de gaten kan houden. Mocht er een onderdeel loskomen, dan kan jij of een ander tijdig ingrijpen.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over houten wagenspanners. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product het beste kan schoonmaken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Hoe maak je een houten wagenspanner schoon?

Het zal je niets verbazen, maar ook een houten kinderwagenspanner zal zo nu en dan vies worden. In ons geval is dat bijvoorbeeld wanneer onze kleine net gegeten heeft en met de plakkerige handjes met de wagenspanner hout wilt spelen.

Om ervoor te zorgen dat de wagenspanner hout schoon is én blijft, is het van belang om dit product zo nu en dan te reinigen. Tevens ga je hiermee ook de groei van bacteriën tegen, wat wel zo prettig is bij een product waar jouw kleintje mee speelt.

Maar hoe maak je dit product dan het beste schoon en waarmee moet je rekening houden? Het is gelukkig niet zo heel lastig en je komt al een heel eind met het volgen van de onderstaande tips.

Check allereerst de gebruiksaanwijzing om te kijken naar eventuele was instructies. Dan weet je zeker dat je de wagenhanger op de juiste manier schoonmaakt. Lang niet alle houten wagenhangers kunnen in de wasmachine namelijk.

De meeste houten wagenhangers reinig je met de hand dankzij een sopje, waarna je het in de lucht laat opdrogen. Enkele andere tips die je online weleens leest is om het toch in de wasmachine te wassen, maar dan goed ingepakt in een kussensloop. Ook de vaatwasser zien wij weleens voorbij komen.

Er zijn dus diverse manieren waarop je dit item kan schoonmaken. Stop het sowieso niet in de droger en laat het altijd in de lucht drogen.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Graag horen we welke houten spanner kinderwagen jij hebt gekocht, in de reacties onderaan deze pagina. Mocht je bepaalde vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we die ook graag hieronder. We komen graag met je in contact. 

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

[wp_show_posts id="3643"]

Plaats een reactie